,
Сліпа зона
Касл
Таємниці Ґравіті Фолз
Загрузка...

Ель Феннінг

Ель Феннінг Ель Феннінг Ель Феннінг Ель Феннінг Ель Феннінг Ель Феннінг Ель Феннінг
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Elle Fanning
Зріст: 1.72 м
Дата народження: 9 квітня 1998 | овен
Місце народження: Кон'єрс, Джорджія, США
Жанри: Драма, детектив

Біографія:

Ель Феннінг (Mary Elle Fanning) народилася в місті Кон'єрс, штат Джорджія, в спортивній сім'ї. Її батько Стів Феннінг - грав у бейсбол, мати - Джой Феннінг - колишня професійна тенісистка. Примітно, що подвійне ім'я дівчинки дозволило батькам уникнути непотрібних суперечок - так, перше ім'я, Мері, було дане їй батьком, в той час як друге, Ель, придумала мати. Однак, як і її старша сестра, актриса використовує лише однє з них - Ель. Старша сестра Ель, Дакота Феннінг, давно і впевнено знімається в кіно, стартувавши також у ранньому дитячому віці.

Вперше в кіно малятко Ель з'явилася у віці двох з половиною років у драмі режисера Джессі Нельсон «Я - Сем». Першою самостійною роллю Ель Феннінг стала роль юної Джеймі в сімейної комедії Стіва Карра «Черговий тато».

У 2004 році дівчинка стала повноправною партнеркою по знімальному майданчику чудової пари Кім Бейсінгер і Джеффа Бріджеса в драмі Тода «Кіпа» Вільямса «Двері в підлозі».

Батьки маленької зірки намагалися, щоб часті зйомки не завадили дівчинці мати повноцінне дитинство. Крім кінокар'єри та обов'язкових занять (дівчинка проходила домашнє навчання), Ель займалася музикою - грала на піаніно.

У 2005 році Ель блискуче грає в сімейному фільмі Вейна Ванна «Завдяки Вінн Діксі», де її другом по зйомках стає геніальна собака-вівчарка. Фільм про самотню дівчинку, яка надала притулок бездомному песику по кличці Вінн Діксі, викликає найкращі почуття.

Надалі, Ель грала переважно маленькі, часом зовсім непомітні ролі, але за участю таких зірок, як Дензел Вашингтон в бойовику «Дежа вю», Райан Рейнольдс і Мелісса МакКарті у фантастичній драмі «Дев'ятки», Хоакін Фенікс і Дженніфер Коннеллі в кримінальному трилері «Заповідна дорога», Бред Пітт і Кейт Бланшетт в драмі «Загадкова історія Бенджамина Баттона».

У 2008 році Ель отримала можливість зіграти головну героїню в сімейній драмі Даніеля Барнза «Фібі в країні чудес». Історія про дев'ятирічну дівчинку Фібі, яка хворіє на синдром Туретта і виділяється серед однолітків. Ставлячи перед собою цілі, вона змушена катувати себе різними покараннями, що завдають їй болю. Жити в реальному світі для неї нецікаво і неможливо, тоді вона вірішує відправитися до Країни Чудес. Гра Ель була дуже тепло сприйнята критиками. Ця роль показала, що юну актрису чекає велике майбутнє.

Поки зовні Ель залишалася милою дитиною, Андрій Кончаловський затвердив її на головну роль у своїй масштабній казці «Лускунчик і щурячий король». Але відразу після закінчення зйомок Ель почала стрімко дорослішати. У драмі Софії Копполи «Десь» вона виглядає вже тямущим підлітком, здатним адекватно оцінювати навколишній світ, хоча на момент зйомок цієї картини Феннінг ледь виповнилося 12 років.

У 2011 році режисер Дж. Дж. Абрамс запросив Ель Феннінг зіграти у своєму фантастичному фільмі «Супер 8». Ель зіграла одну з головних ролей - школярки Еліс, яка з друзями стала свідком загадкової катастрофи поїзда, через що життя їх міста неймовірно змінилося.

Серед останніх робіт актриси роль принцеси Аврори у пригодницькому фентезі Роберта Стромберга «Чаклунка», де вона зіграла разом з Анджеліной Джолі.

Фільмографія:

2014 Сімейка монстрів / The Boxtrolls ... Winnie
2014 Чаклунка / Maleficent ... Princess Aurora
2014 Зовсім низько / Low Down ... Amy Albany
2014 Молодь / Young Ones ... Mary Holm
2014 - (короткометражний) ... HitRECord on TV (серіал) ... Daughter
2012 Likeness (короткометражний) ... Mia
2012 Lolita Lempicka (короткометражний)
2012 Leaning Towards Solace (короткометражний) ... Sara
2012 Бомба / Ginger & Rosa ... Ginger
2011 Ми купили зоопарк / We Bought a Zoo ... Lily Miska
2011 Поміж / Twixt ... V
2011 Супер 8 / Super 8 ... Alice Dainard
2011 The Curve of Forgotten Things (короткометражний) ... Girl
2010 Десь / Somewhere ... Cleo
2009 Лускунчик і Щурячий король / The Nutcracker ... Mary
2009 Астробой / Astro Boy ... Grace
2008 Загадкова історія Бенджамина Баттона / The Curious Case of Benjamin Button ... Daisy Age 7
2008 Фібі в Країні чудес / Phoebe in Wonderland ... Phoebe Lichten
2007 - 2009 Брудні мокрі гроші / Dirty Sexy Money (серіал) ... Kiki George
2007 Заборонена дорога / Reservation Road ... Emma
2007 День 73 з Сарою / Day 73 with Sarah (короткометражний) ... Sarah
2006 Дев'ятки / The Nines ... Noelle
2006 Зникла кімната / The Lost Room (міні-серіал) ... Anna Miller
2006 Дежа вю / Deja Vu ... Abbey
2006 Вавилон / Babel ... Debbie Jones
2006 З ким би покуштувати сиру / I Want Someone to Eat Cheese With ... Penelope
2005 P.N.O.K. (короткометражний) ... Rebecca Bullard
2005 - ... Мислити як злочинець / Criminal Minds (серіал) ... Tracy Belle
2005 Завдяки Вінн Діксі / Because of Winn-Dixie ... Sweetie Pie Thomas
2004 - 2012 Доктор Хаус / House, M.D. (серіал) ... Stella Dalton
2004 - 2013 CSI: Місце злочину Нью-Йорк / CSI: NY (серіал) ... Jenny Como
2004 Двері в підлозі / The Door in the Floor ... Ruth Cole
2003 Черговий тато / Daddy Day Care ... Jamie
2002 Викрадений / Taken (міні-серіал) ... Allie Clarke at 3 years
2002 - 2012 CSI: Майамі / CSI: Miami (серіал) ... Molly Walker
2001 Я - Сем / I Am Sam ... Lucy 2 Years
1999 - ... Закон і порядок. Спеціальний корпус / Law & Order: Special Victims Unit (серіал) ... Eden
1999 - 2005 Справедлива Емі / Judging Amy (серіал) ... Rochelle Cobbs
1988 Мій сусід Тоторо / Tonari no Totoro ... Mei Kusakabe (2005 Disney version)

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2012 рік
Номінації: Прорив року («Супер 8»)

Сатурн, 2012 рік
Номінації: Кращий молодий актор / актриса («Супер 8»)
3105
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Життя з Луї
Теорія великого вибуху
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.