,
Бійся ходячих мерців
Стріла
Американці
Загрузка...

Наталі Портман

Наталі Портман Наталі Портман Наталі Портман Наталі Портман Наталі Портман Наталі Портман Наталі Портман Наталі Портман Наталі Портман Наталі Портман
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, режисер, сценарист, продюсер
Ім'я (лат.): Natalie Portman
Зріст: 1.60м
Дата народження: 9 червня 1981 | близнята
Місце народження: Єрусалим, Ізраїль
Чоловік: Бенджамен Мільп’є
Жанри: Комедія, драма, мелодрама

Біографія:

Наталі Портман народилася 9 червня 1981 року в Єрусалимі (Ізраїль), куди її батьки переїхали зі столиці Молдови, Кишиніва. Батько Наталі був лікарем, а мати - актрисою, яка з народженням дочки повністю залишила кар'єру (пізніше мама стала агентом Наталі).

Коли Наталі було три роки, її сім'я переїхала в США - спочатку до Вашингтона, потім до Коннектикуту, а потім до Нью-Йорку. У дитинстві майбутня актриса займалася хореографією та фігурним катанням. Одного разу в піцерії до десятирічної Наталі підійшов представник модельного агентства і запропонував спробувати себе в якості моделі. Вона відмовилася від кар'єри моделі, але побажала спробувати себе в якості актриси. Представник модельного агентства переадресував дівчинку в акторське агентство, де вона вдало пройшла кастинг фільму «Леон», в результаті якого отримала роль Матильди.

У 1994 році «Леон» вийшов на екрани і про юну актрисі заговорили все навколо, критики в один голос твердили, що дівчинка з великими очима ледь не затьмарила свого партнера по фільму, зірку світового кіно Жана Рено.

Зрозуміло, після такого гучного дебюту, нові пропозиції не змусили себе чекати - пішли фільми «Сутичка» (1995), «Гарненькі дівчатка» (1996) і «Марс атакує!» (1996).

На зйомках картини Вуді Аллена «Всі кажуть, я тебе кохаю» Портман знімалася разом з такими голлівудськими зірками, як Едвардом Нортоном, Дрю Беррімор і Джулією Робертс.

У 1998 році Наталі дебютувала як театральна актриса (вона грала роль Ганни в Бродвейській постановці «Щоденник Анни Франк»), а роком пізніше вона зіграла королеву Амідали в суперхітовой картини Джорджа Лукаса «Зоряні війни: Епізод перший - Прихована загроза» (також вона підписала контракт на участь у двох наступний епізодах с).

Після успіху «Зоряних війн» Наталі стала однією з найбільш затребуваних актрис Голлівуду. Її стали запрошувати на безліч ролей і в неї з'явилися натовпи шанувальників у всьому світі.

Але сама Наталі каже, що не збирається весь час бути актрисою, адже вона закінчила на відмінно престижний Гарвард, і за фахом психолог.

У 1999 році Наталі Портман отримала свою першу номінацію на «Золотий Глобус», за роль у картині «Де завгодно, тільки не тут» (на жаль, статуетка пішла у руки іншої актриси).

За роль у фільмі «Близькість» (2004) Наталі була номінована на «Оскар», але приз їй не дістався.

У 2005 році Наталі Портман шокувала публіку, присутню на Каннському кінофестивалі: акторка з'явилася на червоній доріжці ... з оголеною головою! Виявляється розлучитися з локонами зажадала нова роль Наталі - у фільмі «V» означає Вендетта» (V for Vendetta, 2006).

У 2008 році Наталі Портман представила на суд глядачів свою нову роботу, історичний фільм «Ще одна з роду Болейн» (2008), а в травні 2008 року вона увійшла до журі Каннського кінофестивалю, головою якого в той раз став Шон Пенн.

Портман - вегетаріанка і активна захисниця тварин; створюючи свою власну колекцію туфель, вона принципово не використовувала натуральну шкіру. Також актриса категорично не сприймає хутро.

Що стосується романтичних захоплень Наталі, то серед пасій зірки були актори Гаель Гарсіа Берналь і Джейк Гілленхаал. Недовгий час Портман зустрічалася з вокалістом групи Maroon 5, Адамом Лівайн (Adam Levine).

У 2007 році Наталі стали помічати в компанії музиканта Девендра Банхарта. Трохи пізніше зірка зізналася, що у них роман.

У березні 2008 року Наталі блищала в історичній стрічці «Ще одна з роду Болейн», де актриса зіграла англійську аристократку Анну Болейн (Портман знімалася у фільмі разом з актрисою Скарлет Йоганссон).

В кінці 2008 року роман Наталі і Девендра Банхарта закінчився. У 2012 році актриса вийшла заміж за хореографа Бенджамена Мільп’є.

Фільмографія:

В саду звірів In the Garden of Beasts ... чутки
2015 Повість про любов і темряву / A Tale of Love and Darkness ... Fania Oz
2015 Поза законом / Untitled Terrence Malick Project
2015 Джейн бере рушницю / Jane Got a Gun ... Jane Hammond
2015 Лицар кубків / Knight of Cups ... Elizabeth
2014 Розквіт байдужих ублюдків / The Heyday of the Insensitive Bastards ... Laura
2013 Тор 2: Царство темряви / Thor: The Dark World ... Jane Foster
2013 Ілюзії та дзеркала / Illusions & Mirrors ... короткометражка
2011 Тор / Thor ... Jane Foster
2010 Більше ніж секс / No Strings Attached ... Emma
2010 Чорний Лебідь / Black Swan ... Nina
2010 У пошуках Теда Деммі / In Search of Ted Demme
2010 Ваше Величносте / Your Highness ... Isabel
2010 Хешер / Hesher ... Nicole
2009 Брати / Brothers ... Grace Cahill
2009 Кохання та інші обставини / Love and Other Impossible Pursuits ... Emilia Greenleaf
2008 Нью-Йорк, я люблю тебе / New York, I Love You ... Rifka
2008 Ще одна з роду Болейн / Other Boleyn Girl, The ... Anne Boleyn
2007 Лавка чудес / Mr. Magorium's Wonder Emporium ... Molly Mahoney, the Composer
2007 Потяг на Дарджилінг / Darjeeling Limited, The ... Jack's Ex-Girlfriend
2007 Готель «Шевальє» / Hotel Chevalier ... Jack's Girlfriend
2007 Мої чорничні ночі / My Blueberry Nights ... Leslie
2006 Привиди Гойї / Goya's Ghosts ... Ines / Alicia
2006 Париж, я люблю тебе / Paris, je t'aime ... Francine
2005 Доміно / Domino One ... Dominique Bellamy
2005 «V» означає Вендетта / V for Vendetta ... Evey
2005 Вільна зона / Free Zone ... Rebecca
2005 Зоряні війни: Епізод III - Помста сітхів / Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith ... Padme
2004 Близькість / Closer ... Alice
2004 Правда / True ... Francine
2004 Країна садів / Garden State ... Sam
2003 Холодна гора / Cold Mountain ... Sara
2002 Зоряні війни: Епізод 2 - Атака клонів / Star Wars: Episode II - Attack of the Clones ... Senator Padme Amidala
2000 Там, де серце / Where the Heart Is ... Novalee Nation
1999 Де завгодно, тільки не тут / Anywhere But Here ... Ann August
1999 Зоряні війни: Епізод 1 - Прихована загроза / Star Wars: Episode I - The Phantom Menace ... Queen Padme Naberrie Amidala
1996 Марс атакує! / Mars Attacks! ... Taffy Dale
1996 Всі кажуть, я тебе кохаю / Everyone Says I Love You ... Laura Dandridge
1996 Красиві дівчата / Beautiful Girls ... Marty
1995 Сутичка / Heat ... Lauren Gustafson
1994 Developing ... Nina
1994 Леон / Leon ... Mathilda
1989 - 2008 Сімпсони / Simpsons, The (серіал) ... Darcy
1987 - 2008 Біографія / Biography (серіал) ... Ann August

Нагороди та премії:

Оскар, 2011 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Чорний Лебідь»)

Золотий глобус, 2011 рік
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Чорний Лебідь»)

Британська академія, 2011 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Чорний Лебідь»)

Жорж, 2009 рік
Номінації: Краща іноземна актриса

Жорж, 2007 рік
Номінації: Краща іноземна актриса

Оскар, 2005 рік
Номінації: Краща актриса другого плану («Близькість»)

Золотий глобус, 2005 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Близькість»)

Премія каналу «MTV», 2005 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Країна садів»); Краща жіноча роль («Країна садів»)

Британська академія, 2005 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Близькість»)

Золота малина, 2003 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («Зоряні війни: Епізод 2 - Атака клонів»)

Золотий глобус, 2000 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Де завгодно, тільки не тут»)

Золота малина, 2000 рік
Номінації: Гірша екранна пара («Зоряні війни: Епізод 1 - Прихована загроза»)
17691
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Шанс
Люцифер
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.