,
Стріла
Майстри сексу
Відьми Іст-Енду
Загрузка...

Брітані Мерфі

Брітані Мерфі Брітані Мерфі Брітані Мерфі Брітані Мерфі Брітані Мерфі Брітані Мерфі Брітані Мерфі Брітані Мерфі Брітані Мерфі
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Brittany Murphy
Зріст: 1.60 м
Дата народження: 10 листопада 1977 | скорпіон
Місце народження: Атланта, Джорджія, США
Дата смерті: 20 грудня 2009 | 32 року
Місце смерті: Лос-Анджелес, Каліфорнія, США
Жанри: Комедія, драма, мелодрама
Чоловік: Саймон Монджек

Біографія:

Брітані Мерфі (Brittany Anne Bertolotti) з'явилася на світ 10 листопада 1977 року в місті Атланта, штат Джорджія, у родині Шерон Мерфі і Анджело Бертолотті, відомого італійского мафіозо, що мав три судимості за рекет і організацію пограбувань. Через два роки після народження дівчинки, батьки вирішили розлучитися, і мати переписала дочку на своє прізвище.

Акторський талант Брітані проявився дуже рано - дівчинці ще не було й двох років, а вона вже відмінно співала, через два роки почала читати книжки. У дев'ятирічному віці Брітані стала виступати на театральній сцені, граючи в різних постановках. Чотирма роками пізніше дівчинка уклала контракт з агентством, після чого почала приймати участі в рекламному ролику піци.

Незабаром Брітані з матір'ю перебралася до Каліфорнії, де її запросили на зйомки багатосерійного телевізійного проекту «Blossom», в якому їй дісталася невелика роль. В чотирнадцятирічному віці дівчинка засвітилася в серіалі «Квітка», після якого її помітили творці нового шоу «Клас Дрекселл», де вона зіграла у другорядному епізоді. Однак шоу не мало великого успіху і незабаром припинило своє існування.

Далі пішли роботи юної актриси на телебаченні у багатьох «мильних операх». В шістнадцятирічному віці вона отримала маленьку роль на широких екранах, знявшись у драматичній стрічці «Надія сім'ї». Через два роки стартувала комедійна картина «Дурноголові», яка подарувала Мерфі першу порцію популярності і визнання глядачів. Далі вона з'явилася у фільмі «Хлопець пізнає світ». Крім зйомок у великому кіно, дівчина продовжувала демонструвати свій талант на телебаченні.

У 1996 році вона блиснула в знаменитому багатосерійному проекті «Детектив Неш Бріджес». Незабаром стартував трилер «Шосе», де Брітані чудово відпрацювала образ співкамерниці головної героїні, роль якої виконала Різ Візерспун. Роком пізніше актриса була задіяна в фантастичному бойовику «Драйв» та зіграла роль юної наркоманки в трагічній стрічці «В наркотичних хвилях».

У 1998 році Мерфі отримала номінацію на одну з кінонагород за талановиту роботу в телестрічці «Девід і Ліза».

У 1999 році вийшов на екрани драматичний фільм «Перерване життя», де Брітані майстерно створила образ пацієнтки психіатричної клініки, яка кінчає життя самогубством.

XXI століття подарувало акторці нові цікаві ролі. В 2000 році вона постала в образі школярки в трилері «Вбивства в Черрі-Фолс», що розповідає історію невеликого містечка, в якому починають відбуватися жорстокі вбивства.

Справжній успіх чекав Брітані у 2001 році, коли вона знялася в трилері «Не говори ні слова», разом з Майклом Дугласом. Мерфі виконала роль Елізабет Барроуз, пацієнтки психіатричної клініки, від якої волею випадку стали залежати життя людей.

У 2002 році Мерфі затвердили на образ вітряної подруги головного героя у музичній картині «Восьма миля», де вона грає разом з відомим репером Емінемом. Слідом актриса зіграла танцівницю у фільмі «Вищий пілотаж». У 2005 році відбувся показ гучного коміксу «Місто Гріхів», в якому Брітані постала в образі грайливої офіціантки Шеллі.

У 2006 році дівчина озвучила одну з героїнь анімаційної стрічки для дітей «Веселі ніжки». Двома роками пізніше вийшла мелодрама «Навпроти по коридору», в якому актрисі дістався образ невірної дружини.

Брітані Мерфі володіла чудовим голосом. На початку 90-х років вона була солісткою рок-гурту Blessed Soul. Композиції цієї групи увійшли до саундтреків до фільмів «Перерване життя» і «Прогулянки з хлопцями на автомобілях». Актриса записала пісню під назвою «Faster Kill Pussycat» разом з Полом Окенфолдом.

Довгий час зірку пов'язували близькі стосунки з Ештоном Катчером. Навесні 2007 року Брітані розписалася з новим коханим Саймоном Монджеком. Здавалося, тепер у неї є все: сім'я, кар'єра, любов шанувальників ... Але доля вирішила інакше, обірвавши стрімкий зліт голлівудської красуні ...

Мерфі померла від зупинки серця наприкінці грудня 2009 року. Її без свідомості знайшла у ванній кімнаті мати актриси - Шерон Мерфі. Лікарі служби порятунку, що прибули за викликом, констатували зупинку серця. Всі спроби реанімувати Брітані як на місці, так по дорозі в клініку не увінчалися успіхом. Через кілька місяців після смерті дружини помер і її чоловік - Саймон Монджек.

Фільмографія:

2014 Не подавай вигляду / Something Wicked ... Susan
2010 Нестримна / Abandoned (відео) ... Mary Walsh
2009 Мегаразлом / MegaFault (ТБ) ... Dr. Amy Lane
2009 Навпроти по коридору / Across the Hall ... June
2009 Дедлайн / Deadline ... Alice
2009 Вбивство у спадок / Tribute ... Cilla McGowan
2008 Суші girl / Ramen Girl, The ... Abby
2008 Футурама: Звір з мільярдом спин / Futurama: The Beast with a Billion Backs ... Colleen O'Hallahan
2006 Веселі ніжки / Happy Feet ... Gloria
2006 Мертва дівчина / Dead Girl, The ... Krista
2006 Кохання та інші катастрофи / Love and Other Disasters ... Emily 'Jacks' Jackson
2006 Парубоцька вечірка / Groomsmen, The ... Sue
2005 Я все ще тут: Реальні щоденники молодих людей, що жили під час Голокосту / I'm Still Here: Real Diaries of Young People Who Lived During the H ... (ТВ) ... Anonymous girl / Elsa Binder
2005 Невдаха / Neverwas ... Maggie Blake
2005 Місто гріхів / Sin City ... Shellie
2004 Маленька чорна книжка / Little Black Book ... Stacy
2003 Кудлатий спецназ! / Good Boy! ... Nelly
2003 Міські дівчата / Uptown Girls ... Molly Gunn
2003 Молодята / Just Married ... Sarah McNerney
2002 Восьма миля / 8 Mile ... Alex
2002 Вищий пілотаж / Spun ... Nikki
2002 Something in Between (короткометражний) ... Sky
2001 Сильна жінка / Riding in Cars with Boys ... Fay Forrester
2001 Не говори ні слова / Do not Say a Word ... Elisabeth Burrows
2001 Літні ігри / Summer Catch ... Dede Mulligan
2001 Тротуари Нью-Йорка / Sidewalks of New York ... Ashley
2000 Прослуховування / Audition, The (короткометражний) ... Daniella
2000 Вбивства в Черрі-Фолс / Cherry Falls ... Jody Marken
2000 Ангели / Angels! ... Nurse Bellows
2000 Тріксі / Trixie ... Ruby Pearli
2000 Заборонене кохання / Common Ground ... Dorothy Nelson
1999 Перерване життя / Girl, Interrupted ... Daisy Randone
1999 Убивчі красуні / Drop Dead Gorgeous ... Lisa Swenson
1999 Диявольська арифметика / Devil's Arithmetic, The ... Rivkah
1998 Падаючі небеса / Falling Sky ... Emily Nicholson
1998 Девід і Ліза / David and Lisa ... Lisa
1998 Зак і Реба / Zack and Reba ... Reba Simpson
1998 Фенікс / Phoenix ... Veronica
1998 Пророцтво 2 / Prophecy II, The ... Izzy
1997 В наркотичних хвилях / Bongwater ... Mary
1997 - 2000 Пеппер Енн / Pepper Ann (серіал) ... Tank the 8th grader
1997 - 2008 Цар гори / King of the Hill (серіал) ... Luanne Platter
1997 Драйв / Drive ... Deliverance Bodine
1996 Шосе / Freeway ... Rhonda
1996 - 1999 Безтолкові / Clueless (серіал) ... Jasmine
1996 - 2001 Детектив Неш Бріджес / Nash Bridges (серіал) ... Carrie
1996 Подвійне покарання / Double Jeopardy ... Julia
1995 - 1997 Одне вбивство / Murder One (серіал) ... Diane 'Dee-Dee' Carson
1995 Дурноголові / Clueless ... Tai
1995 Маршал / The Marshal (серіал) ... Lizzie Roth
1994 - 2000 Нас п'ятеро / Party of Five (серіал) ... Abby
1994 - 1999 Сестра, сестра / Sister, Sister (серіал) ... Sarah
1993 - 2000 Хлопець пізнає світ / Boy Meets World (серіал) ... Trini
1993 - 2004 Фрейзьєр / Frasier (серіал) ... Olsen
1993 - 1996 Підводна Одіссея / SeaQuest DSV (серіал) ... Christine VanCamp
1993 Сімейні молитви / Family Prayers ... Elise
1993 Almost Home (серіал) ... Molly Morgan
1991 - 1992 Drexell's Class (серіал) ... Brenda Drexell
1991 - 1995 Витончений квітка / Blossom (серіал) ... Wendy
1990 - 1993 Паркер Льюіс не губиться / Parker Lewis Can not Lose (серіал) ... Angie
1988 - 1998 Мерфі Браун / Murphy Brown (серіал) ... Frank's Sister
1984 - 1993 Корпорація дітей / Kids Incorporated (серіал) ... Celeste

Нагороди та премії:

Золота малина, 2004 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («Молодята»)
1726
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Водолій
Пригоди Джекі Чана
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.