,
Безсоромні
Слуга народу
Теорія великого вибуху
Загрузка...

Марк Стронг

Марк Стронг Марк Стронг Марк Стронг Марк Стронг Марк Стронг Марк Стронг Марк Стронг Марк Стронг Марк Стронг Марк Стронг
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім’я (лат.): Mark Strong
Зріст: 1.88 м
Дата народження: 5 серпня 1963 | діва
Місце народження: Лондон, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, трилер, кримінал
Дружина: Лайза Маршалл ... двоє дітей

Біографія:

Марк Стронг (Marco Giuseppe Salussolia) народився 5 серпня 1963 року в Лондоні в італо-австрійській родині. Незабаром після його народження батько покинув сім'ю, і його вихованням займалася мама, яка працювала нянею. У віці шести років Марка відправили в школу-інтернат для важких дітей. Саме тут він почав займатися творчою діяльністю: виступав у рок-групі «Private Party» і з'являвся на підмостках шкільного театру.

Закінчивши школу, Марк поступив в Лондонський університет, де опановував театральне мистецтво та літературу. Після першого курсу він виїхав до Німеччини, до Мюнхена, вивчати юриспруденцію. Проте вже через рік, за порадою друзів, Марк повернувся на батьківщину і продовжив акторську освіту, а потім вступив до Брістольської школи-театру. Тільки після випуску Марк Стронг дочекався повноцінного дебюту на сцені Національного театру в Лондоні, де зіграв вбивцю з «Річарда III».

У кіно Марк теж з'явився досить пізно. Почавши з епізодичних персонажів в телесеріалах, він отримав більш-менш солідну пропозицію в 30 років - роль інспектора Ларрі Холла в телефільмі «Головний підозрюваний 3». Після цього почалася нова низка непомітних героїв: поліцейський з «Сторіччя», Кенні з «Полонених» та інші другорядні ролі.

І тільки через три роки актора запросили на роль, що стала переломним етапом в його кар'єрі. У 1996 році на екрани кінотеатрів вийшла мелодраматична комедія Дьярмуіда Лоуренса «Емма» з Кейт Бекінсейл, Бернардом Хептоном і Марком Стронгом в головних ролях. Фільм, знятий за класичним романом Джейн Остін, розповідає про красиву, розумну і самовпевнену персону Еммі Вудхаус, яка переконана, що ніколи не вийде заміж, зате облаштовує сімейне щастя оточуючих. Стронг постав в образі містера Найтлі - свояка і доброго друга Вудхаусів, що не схвалює поведінку дівчини. Стрічка отримала теплі відгуки глядачів і принесла Марку першу популярність.

У 1996 році на телеекрани вийшов британський міні-серіал від каналу BBC «Наші друзі на півночі», що оповідає про долі чотирьох приятелів у виконанні Марка Стронга, Крістофера Екклстона, Джина МакКі і Деніела Крейґа. Крейґ згодом став кращим другом Стронга і хресним батьком його молодшого сина.

Після успішного серіалу Марка почали закидати пропозиціями на участь в британських і зарубіжних проектах. Так Марк зіграв в любовній драмі Марії Ріполл «Людина з дощем в черевиках» з Ліною Хіді і Пенелопою Крус, потім була роль Облонського в екранізації «Анни Кареніної».

Однак, всесвітню славу Марку принесли роботи у фільмах американського виробництва - роль Септімуса у фантастичній стрічці «Зоряний пил», кримінального авторитета в бойовику «Рок-н-рольщик», лорда Блеквуда в екранізації «Шерлока Холмса», нещадного гангстера Френка Д`Аміко в кримінальній комедії «Пипец», сера Годфрі в пригодах «Робін Гуда» Рідлі Скотта.

Наступною вдалою роботою Стронга можна назвати його участь у 2011 році в кримінальному проекті «Ірландець» режисера Джона Майкла Макдона, де актор постав в образі наркоторгівця Клайва Корнелла.

У 2012 році Марк зіграв агента британської розвідки МІ-6 Джима Прідо в детективі Томаса Альфредсона «Шпигун, вийди геть». Фільм зібрав один з найгучніших акторських ансамблів того часу - Гері Олдман, Колін Ферт, Том Харді, Джон Херт, Тобі Джонс, Бенедикт Камбербетч, і був тепло зустрінутий як публікою, так і кінокритиками.

На сьогоднішній день Марк залишається затребуваним актором як в авторському кіно, так і в голлівудських блокбастерах.

Марк Стронг зі своєю родиною мешкає в Лондоні. Він одружений на Лайзі Маршалл і виховує двох синів - Габріеля (2005) і Романа (2007).

Фільмографія:

2015 Грімсбі / Grimsby
2015 Kingsman: Секретна служба / Kingsman: The Secret Service
2014 Ad Inexplorata ... Captain William D. Stanaforth
2014 Гра в імітацію / The Imitation Game ... Stewart Menzies
2014 Перш ніж я засну / Before I Go to Sleep ... Dr. Nash
2013 Ближче до Місяця / Closer to the Moon ... Max Rosenthal
2013 Екстрасенс 2: Лабіринти розуму / Mindscape ... John
2013 Джастін і лицарі доблесті / Justin and the Knights of Valour ... Heraclio, озвучка
2013 Низьке зимове сонце / Low Winter Sun (серіал) ... Frank Agnew
2012 Ласкаво просимо до капкану / Welcome to the Punch ... Jacob Sternwood
2012 Тридцять хвилин по півночі / Zero Dark Thirty ... George
2012 Кров / Blood ... Robert Seymour
2012 - ... Плейхаус / Playhouse Presents (серіал) ... Nosferatu
2012 Джон Картер: між двох світів / John Carter ... Matai Shang
2011 Чорне золото / Black Gold ... Sultan Amar
2011 Шпигун, вийди геть! / Tinker Tailor Soldier Spy ... Jim Prideaux
2011 Зелений Ліхтар / Green Lantern ... Sinestro
2011 Ірландець / The Guard ... Clive Cornell
2010 Орел Дев'ятого легіону / The Eagle ... Guern
2010 Шлях додому / The Way Back ... Khabarov
2010 Позичайка Аріетті / Kari-gurashi no Arietti ... Pod, озвучка
2010 Робін Гуд / Robin Hood ... Godfrey
2010 Пипец / Kick-Ass ... Frank D'Amico
2009 Шерлок Холмс / Sherlock Holmes ... Lord Blackwood
2009 The Odds (короткометражний)
2009 Молода Вікторія / The Young Victoria ... Sir John Conroy
2009 Кінець гри / Endgame ... Dr. Neil Barnard
2008 Тiло Брехнi / Body of Lies ... Hani
2008 Хороший / Good ... Bouhler
2008 Рок-н-рольщик / RocknRolla ... Archy
2008 Вавилон Н.Е. / Babylon A.D. ... Finn
2008 Спогади невдахи / Flashbacks of a Fool ... Mannie Miesel
2007 Міс Петтігрю / Miss Pettigrew Lives for a Day ... Nick
2007 Зоряний пил / Stardust ... Septimus
2007 Пекло / Sunshine ... Pinbacker
2006 Сцени сексуального характеру / Scenes of a Sexual Nature ... Louis
2006 Низьке зимове сонце / Low Winter Sun (ТБ) ... Det Sgt Frank Agnew
2005 Трістан та Ізольда / Tristan + Isolde ... Wictred
2005 Сириана / Syriana ... Mussawi
2005 Walk Away and I Stumble (ТБ) ... Andy Spader
2005 Олівер Твіст / Oliver Twist ... Toby Crackit
2005 Револьвер / Revolver ... Sorter
2004 Пролісок / The Long Firm (серіал) ... Harry Starks
2003 Головний підозрюваний 6: Останній свідок / Prime Suspect 6: The Last Witness (ТБ) ... Det. Chief Supt. Larry Hall
2003 Генріх VIII / Henry VIII (ТБ) ... Duke of Norfolk
2003 Some Place Safe (короткометражний) ... Dad
2002 Все про кохання / It's All About Love ... Arthur
2002 Розвалений / Falling Apart (ТБ) ... Pete
2002 Поза грою / Heartlands ... Ian
2002 Поля золота / Fields of Gold (ТБ) ... Dr. Tolkin
2002 Присяжні / The Jury (міні-серіал) ... Len Davies
2001 Забобон / Superstition ... Antonio Gabrieli
2001 Ластівки / The Martins ... Doug
2001 Готель / Hotel ... Ferdinand
2001 Остання війна / To End All Wars ... Dusty Miller
2000 Правда / Trust (ТБ) ... Michael Mitcham
2000 Анна Кареніна / Anna Karenina (міні-серіал) ... Oblonsky
2000 Бомбардувальник / Bomber (ТБ) ... Col. Chris Forsyth
1999 Смак сонячного світла / Sunshine ... István Sors
1999 В ім'я любові / In the Name of Love (ТБ) ... Chris Monroe
1999 Коханці / Elephant Juice ... Frank
1999 Народження, весілля і смерті / Births, Marriages and Deaths (серіал) ... Terry
1998 Людина з дощем в черевиках / The Man with Rain in His Shoes ... Dave Summers
1998 Spoonface Steinberg (ТБ) ... Father
1997 Загострення пристрастей / Fever Pitch ... Steve
1996 Ема / Emma (ТБ) ... Mr. Knightley
1996 Місія Шарпа / Sharpe's Mission (ТБ) ... Brand
1996 Наші друзі на півночі / Our Friends in the North (міні-серіал) ... Tosker Cox
1995 - 1997 Банда золота / Band of Gold (серіал) ... Mr. Smithson
1995 - 2001 Кавана / Kavanagh QC (серіал) ... Randall
1994 Полонені / Captives ... Kenny
1993 Сторіччя / Century ... Policeman
1993 Головний підозрюваний 3 / Prime Suspect 3 (ТБ) ... Insp. Larry Hall
1993 Будда з передмістя / The Buddha of Suburbia (міні-серіал) ... Second TV Producer
1992 - 1994 Between the Lines (серіал) ... David Lacey
1987 - 2000 Інспектор Морс / Inspector Morse (серіал) ... PC Mike Butterworth
1986 - 1993 Сценарій / Screenplay (серіал) ... Timson
1984 - 2010 Чисто англійське вбивство / The Bill (серіал) ... PC Gibb

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2010 рік
Номінації: Краща бійка («Шерлок Холмс»)
2597
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Секс і Каліфорнія
Аладдін
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.