,
Грімм
Шерлок
Якось у казці
Загрузка...

Фелісіті Джонс

Фелісіті Джонс Фелісіті Джонс Фелісіті Джонс Фелісіті Джонс Фелісіті Джонс Фелісіті Джонс Фелісіті Джонс Фелісіті Джонс Фелісіті Джонс
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Felicity Jones
Зріст: 1.60 м
Дата народження: 17 жовтня 1983 | терези
Місце народження: Бірмінгем, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, комедія, мелодрама

Біографія:

Фелісіті Джонс (Felicity Rose Hadley Jones) народилася 17 жовтня 1983 року в англійському містечку Борнвілль (в передмісті Бірмінгема). Її батьки познайомилися, працюючи у вечірній газеті «Wolverhampton Express and Star» - батько був журналістом, а мати займалася рекламою. Незабаром після того, як Фелісіті виповнилося три роки, пара розлучилася і сім'я розпалася. Дівчинка і її брат залишилися під опікою матері. Після навчання в школі для дівчаток «Кінгс Нортон» Джонс поступила в школу «Едвард VI Хендсворт».

Вперше дівчинка отримала пропозицію про зйомки від свого рідного дядька актора Майкла Хедлі. Так як її мати теж була захоплена театром і кінематографом, вона повністю підтримала цю идеею. Маленька Фелісіті почала грати з одинадцяти років. Спочатку вона займалася на підготовчих акторських курсах, які проходили після шкільних занять і фінансувалися центральним телебаченням. Її першою телевізійної роботою став сімейний фентезійний пригодницький телесеріал Ендрю Моргана і Алекса Кірбі «Найгірша відьма», знятий за мотивами однойменного повнометражного фільму 1986 року. Джонс виконала роль учениці школи відьом Етель Хеллоу.

У 2001 році стартували зйомки серіалу «Найгірша відьма в Коледжі чарівників», який продовжив історію серіалу. У цьому проекті Джонс знову повернулася на екран в образі все тієї ж Етель Хеллоу. Під час зйомок Фелісіті виповнилося всего лише сімнадцять. До цього моменту вона вже самостійно жила в Річмонді і займалася з приватним репетитором, так як постійні зйомки наносили навчанню серйозної шкоди.

У 2007 році Джонс зіграла головну роль старшої дочки сім'ї Морланд в повнометражній любовній історії «Нортенгерске абатство», знятої за романом Джейн Остін. Актриса отримала роль після першого ж прослуховування, ледь закінчивши навчання в Оксфорді. Згодом актриса зізналася, що дуже хотіла отримати цю роль. Критики назвали гру актриси чудовою.

Рік по тому глядачі побачили Джонс в драмі Бейллі Волша «Спогади невдахи». Стрічка розповідала про життєві спогади голлівудського актора Джо Скотта. Головну роль у фільмі виконав Деніел Крейґ.

У 2008 році актриса поповнила свою фільмографію мелодрамою Джуліани Джаррольд «Повернення до Брайдсхеду» і епізодом в культовому телесеріалі «Доктор Хто».

У 2009 році Фелісіті знялась в мелодрамі Стівена Фріза «Шері», головну роль в якій зіграла Мішель Пфайффер. Стрічка розповідала про складні стосунки розбещеного юнака і старіючої куртизанки на тлі Парижа 20-х років.

У 2010 році на екрани вийшла комедійна драма Джулі Теймор «Буря», поставлена за однойменною п'єсою англійського літературного класика Вільяма Шекспіра. Партнерами Фелісіті по зйомках були Хелен Міррен, Девід Стретейрн і Альфред Моліна. Наступним проектом за участю Джонс була романтична комедія «Як вийти заміж за мільярдера».

2011 рік розпочався з роботи над мелодрамою Дрейка Доремуса «Як божевільний», де партнерами дівчини стали Антон Єльчін і Дженніфер Лоуренс. За цю роль Фелісіті отримала нагороду кінофестивалю «Санденс». Потім послідували ролі в комедії «Дорослі іграшки» і драмі «Восьма сторінка».

Серед останніх робіт актриси, які вже вийшли на екрани, роль Феліції у фантастичному бойовику Марка Вебба «Нова Людина-Павук 2: Висока напруга» та роль Джейн Хокінг в байопіку «Стівен Хокінг. Теорія всього» Джеймса Марша, за яку актриса може отримати «Оскар 2015» в категорії «Краща жіноча роль».

Фелісіті Джонс мешкає на околиці лондонського Іст-Енду, разом зі своїм бойфрендом, художником Едом Форнілесом, з яким вона познайомилась під час навчання в Оксворді. Все в її житті складається вдало: «Було б чудово піти по стопах Меріл Стріп або Кейт Вінслет. Це просто неймовірно, як їм вдається робити правильний вибір, в їх фільмографії тільки видатні картини! І мені хотілося б так».

Фільмографія:

Розаліна / Rosaline ... Rosaline
The Chelsea
2016 Untitled Star Wars Project
2016 Голос монстра / A Monster Calls ... Mum
2016 Інферно / Inferno ... Sienna Brooks
2015 Правдива історія / True Story
2014 Стівен Хокінг. Теорія всього / The Theory of Everything ... Jane Hawking
2014 Автобан / Autobahn ... Juliette
2014 Нова Людина-Павук 2: Висока напруга / The Amazing Spider-Man 2 ... Felicia
2014 Солоне полі бою / Salting the Battlefield (ТБ) ... Julianne Worricker
2013 Emily (короткометражний) ... Emily
2013 Have not We Met Before? (короткометражний) ... Woman
2013 На повні груди / Breathe In ... Sophie
2012 Невидима жінка / The Invisible Woman ... Nelly
2012 Відкриваємо Шекспіра / Shakespeare Uncovered (міні-серіал) ... Miranda
2012 - ... Дівчата / Girls (серіал) ... Dot
2011 Хороший день для весілля / Cheerful Weather for the Wedding ... Dolly Thatcham
2011 Альбатрос / Albatross ... Beth
2011 Восьма сторінка / Page Eight (ТБ) ... Julianne Worricker
2011 Як божевільний / Like Crazy ... Anna
2010 Дорослі іграшки / Hysteria ... Emily Dalrymple
2010 Як вийти заміж за мільярдера / Chalet Girl ... Kim
2010 Буря / The Tempest ... Miranda
2010 Хлопець з душею / SoulBoy ... Mandy Hodgson
2010 Городок Семетрі / Cemetery Junction ... Julie
2009 'Доктор Хто': Найкращі моменти / Doctor Who Greatest Moments (міні-серіал) ... Ada Mullins
2009 Шері / Chéri ... Edmée
2009 Щоденник Анни Франк / The Diary of Anne Frank (міні-серіал) ... Margot Frank
2008 Повернення до Брайдсхеду / Brideshead Revisited ... Cordelia Flyte
2008 Спогади невдахи / Flashbacks of a Fool ... Young Ruth
2007 Медоуленд / Cape Wrath (серіал) ... Zoe Brogan
2006 Нортенгерске абатство / Northanger Abbey (ТБ) ... Catherine Morland
2005 - ... Доктор Хто / Doctor Who (серіал) ... Robina Redmond
2004 Hearing Things (короткометражний) ... Madi
2003 Слуги / Servants (серіал) ... Grace May
2001 - ... Найгірша відьма в Коледжі чарівників / Weirdsister College (серіал) ... Ethel Hallow
1998 - 2001 Найгірша відьма / The Worst Witch (серіал) ... Ethel Hallow
1996 Шукачі скарбів / The Treasure Seekers (ТБ) ... Alice
1971 - 2012 Театр шедеврів / Masterpiece Theatre (серіал) ... Margot Frank


Нагороди та премії:

Оскар, 2015
Номінації: Краща жіноча роль («Стівен Хокінг. Теорія всього»)

Золотий глобус, 2015
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Стівен Хокінг. Теорія всього»)

Британська академія, 2015
Номінації: Краща жіноча роль («Стівен Хокінг. Теорія всього»)

Премія Гільдії акторів, 2015
Номінації: Краща жіноча роль («Стівен Хокінг. Теорія всього»); Кращий акторський склад («Стівен Хокінг. Теорія всього»)

Санденс, 2011 рік
Переможець: Спеціальний приз журі в категорії «Драматичний фільм» («Як божевільний»)
2723
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Теорія великого вибуху
Уламки щастя
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.