,
Слуга народу
Надприродне
Майстри сексу
Загрузка...

Денні ДеВіто

Денні ДеВіто Денні ДеВіто Денні ДеВіто Денні ДеВіто Денні ДеВіто Денні ДеВіто Денні ДеВіто Денні ДеВіто Денні ДеВіто Денні ДеВіто Денні ДеВіто Денні ДеВіто Денні ДеВіто
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режіcсер, сценарист
Ім'я (лат.): Danny DeVito
Зріст: 1.52 м
Дата народження: 17 листопада 1944 | скорпіон
Місце народження: Ешбері-Парк, США
Жанри: Комедія, драма, кримінал
Дружина: Реа Перлман ... троє дітей

Біографія:

Народився Денні ДеВіто в Есбері Парк (штат Нью-Джерсі) 17 листопада 1944 року. Перед тим як потрапити в кіноіндустрію ДеВіто закінчив Уілфредску академію перукарiв і трохи попрацював за професією.

На початку своєї кінокар'єри зіграв кілька невеликих ролей у малопомітних фільмах. Звертає на себе увагу кінокритиків у 1975 році, блискуче зігравши роль душевнохворого в картині «Пролітаючи над гніздом зозулі» Мілоша Формана. Пропозицій стає трохи більше, проте, більша частина з них це або епізодичні ролі або ролі в телесеріалах.

Справжній успіх приходить до ДеВіто в 1984 році після його ролі у фільмі «Роман з каменем» Роберта Земекіса. Вище всяких похвал відпрацював актор і у провальному продовженні - картині «Перлина Нілу» (1985). Одним з найбільш відомих комедійних акторів Голлівуду ДеВіто стає в 1986 році, після ролі у фільмі «Безжальні люди» (1986) братів Цукерів.

Режисерський дебют Денні ДеВіто відбувся в 1987 в комедії «Скинь маму з поїзда» (1987). Дебют виходить досить успішним. ДеВіто вдається створити цікавий візуальний ряд, звертає на себе увагу і його вміння працювати з акторами. На наступний рік на екрани кінотеатрів виходить і один з найбільш відомих фільмів за участю ДеВіто - «Близнюки» (1988) в якому він працює разом з Арнольдом Шварценеггером.

До режисури ДеВіто повертається в 1989, представляючи на суд глядачів «чорну» комедію «Війна подружжя Роуз». Головні ролі в комерційно успішнiй картині, що розповідає про бойові дії, якi розгорнулися на сімейному фронті, зіграли М. Дуглас і К. Тернер. Чудово ДеВіто грає і у фільмі «Бетмен повертається» (1992). Лиходій Пінгвін у виконанні ДеВіто виходить надзвичайно ефектним незважаючи на товстий шар гриму.

Активно працювати як актор ДеВіто продовжує і в наступні роки. Картини, в яких ДеВіто грає головні ролі в більшості своїй проходять непоміченими. Набагато більш успішними виявляються його другорядні ролі. Яскравим тому прикладом послужили його роботи у фільмах «Дістати коротуна» (1995) і «Благодійник» Френсіса Форда Копполи.

Працювати актор віддає перевагу з перевіреними людьми - старими партнерами або ж близькими друзями. У 1999 році грає роль у фільмі Мілоша Формана «Людина на місяці». У 2003 на екрани виходить чергова спільна робота з Тімом Бертоном у фільмі "Велика риба" в якій ДеВіто зіграв перевертня.

За останні 5 років ДеВіто знявся більш ніж у десятку картин, жодна з яких не мала скільки-небудь значного успіху. Незважаючи на це наступний фільм з його участю - «Син Нобеля», прем'єра якого намічена на початок жовтня цього року, шанувальники актора чекають з нетерпінням.

У всіх своїх фільмах Де Віто знімався як актор, з 1992 виступав як продюсер. Його фірма «Jersey Films» причетна до створення таких культових картин, як «Реальність кусається» і «Кримінальне чтиво» (1994)

Фільмографія:

Трійнята / Triplets ... Vincent Benedict
2016 Animal Crackers ... озвучка
2014 Дика природа Джеймса / All the Wilderness ... Dr. Pembry
2013 Seven Minutes to Save the World ... Righteous Whale; короткометражка
2013 80-е: Десятиліття, яке створило нас / The '80s: The Decade That Made Us (міні-серіал)
2012 Готель «Нуар» / Hotel Noir ... Eugene Portland
2012 Сили природи (відео) / Forces of Nature ... короткометражка
2012 Лоракс / The Lorax ... The Lorax, озвучка
2011 Дівчина входить в бар / Girl Walks Into a Bar ... Aldo
2010 Inside the Actor's Workshop (відео) ... короткометражка
2009 Одного разу в Римі / When in Rome ... Al
2009 Сексоголік / Solitary Man ... Jimmy Merino
2009 Завжди сонячно у Філадельфії: Дуже сонячне Різдво (відео) / It's Always Sunny in Philadelphia: A Very Sunny Christmas ... Frank Reynolds
2008 Будинок вщент / House Broken ... Cathkart
2008 Маленький дух: Різдво в Нью-Йорку (ТБ) / Little Spirit: Christmas in New York ... Cab Driver / оповідач, озвучка
2008 It's Always Sunny in Philadelphia Season 3: Meet the McPoyles (відео) ... Frank Reynolds; короткометражка
2008 It's Always Sunny in Philadelphia Season 3: Sunny Side Up (відео) ... Frank Reynolds; короткометражка
2008 It's Always Sunny in Philadelphia: Sunny Side Up (відео) ... Frank Reynolds; короткометражка
2008 Просто додай води / Just Add Water ... Merl
2007 Син нобелівського лауреата / Nobel Son ... George Gastner
2007 Завжди сонячно у Філадельфії: Виробництво перших двох сезонів / It's Always Sunny in Philadelphia: Making of Season 1 & 2 (відео) ... Frank Reynolds
2007 911: Хлопчики за викликом / Reno 911!: Miami ... District Attorney
2007 Спокійної ночі / Good Night, The ... Mel
2006 Велика ставка / Even Money ... Walter
2006 Ласкаво просимо, або Сусідам вхід заборонено / Deck the Halls ... Buddy Hall
2006 10 кроків до успіху / 10 Items or Less ... Big D
2006 Дивні родичі / Relative Strangers ... Frank Menure
2006 Оргазм в Огайо / Oh in Ohio, The ... Wayne the Pool Guy
2005 - 2008 Завжди сонячно у Філадельфії / It's Always Sunny in Philadelphia (серіал) ... Frank Reynolds
2005 - 2006 Sexes (серіал) ... Gavin D'Amato, хроніка
2005 Будь крутішим / Be Cool ... Martin Weir
2005 Школа танців і зваблювання Мерілін Хотчкісс / Marilyn Hotchkiss Ballroom Dancing & Charm School ... Booth
2004 Сім'я року / Family of the Year
2004 Любов на Різдво / Christmas in Love ... Brad
2003 Велика риба / Big Fish ... Amos Calloway
2003 'Weird Al' Yankovic: The Ultimate Video Collection / 'Weird Al' Yankovic: The Ultimate Video Collection (відео) ... Burr, хроніка, у титрах не зазначений
2003 - 2004 Карен Сіско / Karen Sisco (серіал) ... Charlie Lucre
2003 Дещо ще / Anything Else ... Harvey Wexler
2002 Від Супермена до Людини-павука: Пригоди супергероїв / De Superman à Spider-Man: L'aventure des super-hеros (відео) ... Pinguine, хроніка 2002 Остін Паверс: Золотий орган / Austin Powers in Goldmember ... Mini Me
2002 Убити Смучі / Death to Smoochy ... Burke Bennett
2001 Пограбування / Heist ... Mickey Bergman
2001 Що може бути гірше? / What's the Worst That Could Happen? ... Max Fairbanks
2000 - 2004 Ед / Ed (серіал) ... Dr. Jack Carmichael
2000 Історія одного викрадення / Screwed ... Grover Cleaver
2000 Утопія Мона! / Drowning Mona ... Chief Wyatt Rash
1999 Людина на Місяці / Man on the Moon ... George Shapiro
1999 Велика операція / Big Kahuna, The ... Phil Cooper
1999 Незаймані самогубці / Virgin Suicides, The ... Dr. Horniker
1998 Saturday Night Live: The Best of Mike Myers (ТБ) ... Vinnie Esposito, хроніка, у титрах не зазначений
1998 Saturday Night Live: The Best of Phil Hartman (ТБ) ... Al Goldstein, хроніка, у титрах не зазначений
1998 На всю котушку / Living Out Loud ... Pat Francato
1997 Disney Sing-Along-Songs: Zero to Hero (відео) ... Philoctetes
1997 Благодійник / Rainmaker, The ... Deck Shifflet
1997 Геркулес / Hercules ... Philoctetes, озвучка
1997 Таємниці Лос-Анджелеса / LA Confidential ... Sid Hudgens
1996 Марс атакує! / Mars Attacks! ... Rude Gambler
1996 - 1997 Pearl (серіал) ... Dean Martin
1995 Знайти коротуна / Get Shorty ... Martin Weir
1994 Hollywood Women (серіал)
1994 Доказ / Felony ... Featured Extra
1994 Джуніор / Junior ... Dr. Larry Arbogast
1994 - 2004 Друзі / Friends (серіал) ... Roy, the Stripper
1994 Людина епохи Відродження / Renaissance Man ... Bill Rago
1993 Джек-ведмідь / Jack the Bear ... John Leary
1992 Хоффа / Hoffa ... Bobby Ciaro
1992 Бетмен повертається / Batman Returns ... Penguin, Oswald Cobblepot
1992 'Weird Al' Yankovic Video Library: His Greatest Hits, The (відео) ... Burr, хроніка, у титрах не зазначений
1991 Чужі гроші / Other People's Money ... Lawrence Garfield
1991 Гроші / Money
1989 Війна подружжя Роуз / War of the Roses, The ... Gavin D'Amato
1988 Близнюки / Twins ... Vincent Benedict
1987 Скинь маму з поїзда / Throw Momma from the Train ... Owen, Ned 'Little Ned' Lift
1987 Алюмінієві чоловічки / Tin Men ... Ernest Tilley
1986 Безжалісні люди / Ruthless People ... Sam Stone
1986 Шахраї / Wise Guys ... Harry Valentini
1986 Сміх для полегшення / Comic Relief (ТБ) ... Audience member, в титрах не вказаний
1985 Контора / Head Office ... Frank Stedman
1985 Перлина Нілу / Jewel of the Nile, The ... Ralph
1985 - 1987 Дивовижні історії / Amazing Stories (серіал) ... Herbert
1984 Небезпечний Джонні / Johnny Dangerously ... Burr
1984 Могол / Ratings Game, The (ТБ) ... Vic De Salvo
1984 Роман з каменем / Romancing the Stone ... Ralph
1984 - 1995 CBS Schoolbreak Special (серіал) ... Ackroyd
1983 Likely Stories, Vol. 2 (ТБ) ... Vince D'Angelo
1983 Мова ніжності / Terms of Endearment ... Vernon Dahlart
1981 Мавпятник / Going Ape! ... Lazlo
1980 Гонг Шоу: Кіно / Gong Show Movie, The ... Performer, в титрах не вказаний
1979 Валентина / Valentine (ТБ) ... Dewey
1979 - 1980 Партнери / Associates, The (серіал ... Alan Swathmore
1979 Обмін зустрічами / Swap Meet ... Max
1978 На південь / Goin 'South ... Hog, Moon's Old Gang
1978 - 1983 Таксі / Taxi (серіал ... Louie De Palma
1977 Найбільший коханець у світі / World's Greatest Lover, The ... Assistant Director
1977 Фургон / Van, The ... Andy
1976 Продажі Вінса Д'Анжело / Selling of Vince D'Angelo (ТБ) ... Vince D'Angelo
1976 Гроші / Money, The ... Bartender
1976 Смертоносний герой / Deadly Hero
1976 Автомийка / Car Wash ... Joe
1975 Пролітаючи над гніздом зозулі / One Flew Over the Cuckoo ... Martini
1975 - 2009 Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Host
1975 - 1979 Старскі і Хатч / Starsky and Hutch (серіал) ... John DeAppoliso
1974 - 1978 Жінка-поліцейський / Police Woman (серіал) ... Napoleon
1973 Поквапся, а то мені стукне 30 / Hurry Up, or I'll Be 30 ... Petey
1973 Нероба / Scalawag ... Fly Speck
1972 Hot Dogs for Gauguin ... Adrian
1971 Леді Свобода / La mortadella ... Fred Mancuso
1971 Банани / Bananas ... Man Sitting in Honeymoon Suite, в титрах не вказаний
1970 Тендітні мрії / Dreams of Glass ... Thug

Нагороди та премії:

Золота малина, 2007 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Ласкаво просимо або сусідам вхід заборонений »)

Оскар, 2001 рік
Номінації: Кращий фільм («Ерін Брокович ")

Британська академія, 2001 рік
Номінації: Кращий фільм («Ерін Брокович ")

Премія каналу «MTV», 1993 рік
Номінації: Кращий лиходій («Бетмен повертається »)

Золота малина, 1993 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Бетмен повертається ») Найгірший режисер («Хоффа»)

Берлінський кінофестиваль, 1993 рік
Номінації: Золотий Ведмідь («Хоффа»)

Берлінський кінофестиваль, 1990 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Скинь маму з поїзда ")

Золотий глобус, 1987 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Безжальні люди »)

Золотий глобус, 1982 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («мавпятник»)

Золотий глобус, 1981 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану на ТБ («Таксі»)

Золотий глобус, 1980 рік
Переможець: Краща чоловіча роль другого плану на ТБ («Таксі»)

Золотий глобус, 1979 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану на ТБ («Таксі»)
5509
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Царство
Пригоди Мерліна
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.