,
Бійся ходячих мерців
Абатство Даунтон
Краще подзвоніть Солу
Загрузка...

Кетлін Тернер

Кетлін Тернер Кетлін Тернер Кетлін Тернер Кетлін Тернер Кетлін Тернер Кетлін Тернер Кетлін Тернер Кетлін Тернер Кетлін Тернер Кетлін Тернер
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, режіcсер, продюсер
Ім'я (лат.): Kathleen Turner
Зріст: 1,73 м
Дата народження: 19 червня 1954 | близнята
Місце народження: Спрінгфілд, Міссурі, США
Жанри: Комедія, драма, документальний

Біографія:

Народилася 19 червня 1954 в Спрінгфілді (Міссурі). Закінчила Центральну школу дикції та драми в Лондоні, вчилася на факультетах драматичних мистецтв університетів Міссурі і Меріленда.

Дочка американського посла, Кетлін виросла за кордоном. Її зірка зійшла в 1981 році, коли вона зіграла з Вільямом Хертом в еротичному трилері «Жар тіла». У цьому фільмі, як і в двох наступних - комедійному «Людина з двома мізками» (1983) і еротичному «Злочини на грунті пристрасті» (1984) - вона грає героїнь, які використовують свої жіночі чари для маніпуляції чоловіками.

Тернер остаточно закріпилася у першій шерензі голлівудських акторів з виходом на екрани в 1984 р. пригодницького фільму «Роман з каменем» з Майклом Дугласом і Денні Девіто. Через два роки вона зіграла у продовженні цієї картини - «Перлині Нілу», а в 1989 р. знялася у Девіто у «Війні Роуз». У 1984 р. акторка вийшла заміж за мільйонера Джея Вейса; три роки потому у них народилася дочка.

Піком кар'єри Тернер стала головна роль у «Пеггі Сью виходить заміж» Френсіса Форда Копполи (1986), за яку вона була представлена до премії «Оскар». Тоді ж вона отримала «Золотий глобус» за стрічку «Честь родини Пріцци» з Джеком Ніколсоном і озвучила одного з персонажів популярного фільму «Хто підставив кролика Роджера».

Кетлін Тернер буквально увірвалася на американський кіноекран 80-х, реанімувавши, з одного боку, традицію романтичних комедіанток "золотого століття Голлівуду" 30-40-х років, з іншого - відновивши традиційний тип корисливої жінки-вамп, а з третього, утвердившись в якості нового сексуального символу, зайнявши настільки довго був порожнім місце Мерилін Монро.

Бунтарство, непокірність, рішучість, авантюризм - ось якості, успадковані нею від батьків. Дитячі та юнацькі роки вона провела в різних країнах, де працював її батько-дипломат. Потім після закінчення університету переграла в експериментальному театрику все, від Чехова до Олбі, переїхала в Нью-Йорк, працювала офіціанткою, брала участь в постановках позабродвейських театрів, потім - телереклама, серії мильної опери "Доктора". І - кіно. Шлях - типовий до неправдоподібності.

Однак нестандартнi й особистість актриси, і її зовнішність. Агресивна природа еротизму Тернер - органічне продовження її зовнішності. Вона не з тих жінок "чий зріст лестить чоловікам". Дуже висока, атлетичної статури, довгонога, вона ніби не відрізняється жіночністю. Лукаві сірі очі - так. Кирпатий ніс - так. Грива золотого волосся - так. Від її зовнішності віє нордичної стужею, ефект цей трохи згладжують чарівні ямочки, що з'являються при посмішці. Актриса зловживає мімікою, її гра часом межує з клоунадою, але гримаси - а їх у неї штук п'ять чи шість на всі випадки життя - і в самому справі надзвичайно перетворюють обличчя. Але мімікрія часто зовнішня не тягне за собою внутрішньої трансформації.

Описувати ролі Тернер - досить пусте заняття, бо ситуації і манера схожі. Часто вона ображає чоловіків або зваблює, але - з корисливою метою, граючи так, щоб глядач ні на хвилину не засумнівався в її подвійній грі. У цій жінці - породження і жертві емансипації - присутній вічне презирство до чоловіків. Всіма бажана, вона ні одному не належить до кінця - вічно вислизає, мінлива, використовує їх. Завжди незалежна: "як сміють вони думати, що їх автоматично винагородять тільки за виявлену увагу? Пам'ятайте, дівчинки, у нас завжди є право сказати" ні ". Ми нікому нічого не заборгували, ні любові, ні сексу ..."

Якщо в 60-70-ті роки помисли сильної статi спрямовувалися до слабкостi, незахищеностi, жіночої Мерілін Монро, то в 80-і ось ця сильна; спортивна, владна жінка стала їх ідолом викликаючи дивну суміш роздратування і прагнення.

А проробляє вона все це в ролях, що представляються майже бенефісними: автор авантюрних романів, що опинилася в умовах вигаданих нею ж пригод ("Роман з каменем", 1984; "Скарб Нілу", 1985); повія, що перетворюється в шанованого дизайнера в день (" Злочини по пристрасті ", 1984); фатальна жінка, корислива вбивця (" Жар тіла ", 1981) і вбивця-профі (" Честь сім'ї Пріцци ", 1985); тележурналістка, що опинилася в центрі любовного трикутника, політичних пристрастей і детективного розслідування (" Перемикаючи канали ", 1988). Навіть в образах матері сімейства і домогосподарки з нею відбуваються незвичайні речі: то вона переноситься у власне минуле ("Пеггі Сью вийшла заміж", 1988), то вступає в смертельну битву з чоловіком ("Війна Троянд", 1989).

Про останньому фільмі, поставленому за однойменним романом, було сказано, що його сценарій написаний людиною, яка знала Тернер, як психоаналітик свого клієнта. Але хоча необузданнiсть характеру актриси описана точно, власний її шлюб з прокатником Д. Вейсом вважається благополучним. У них є дочка, появи на світло якої Тернер чекала в період озвучування мультиплікаційного образу Джесіки, створеного за її власним подобою, в картині "Хто підставив Кролика Роджера?" (1988) - цим-то і пояснювалися особливо низькі глибокі модуляції еротично- гнучкого голосу актриси, тренованого в найкращій школі дикції в світі в Лондоні. В останні роки Тернер розповніла і знімається рідко.

З віком у Тернер загострилася стара хвороба - ревматоїдний артрит. Напади гострого болю вона знімала за допомогою алкоголю, зловживання яким не кращим чином відбилося на її зовнішності. Враховуючи її примхливу манеру поведінки на знімальному майданчику, в кіно Тернер запрошували все рідше, і в 1990-і рр.. вона зосередилася на роботі в театрі, за яку виграла кілька премій «Тоні».

Фільмографія:

2014 Тупий і ще тупіший 2 / Dumb and Dumber To ... Fraida Felcher
2013 Медсестра / Nurse 3-D ... Head Nurse Betty Watson
2011 Ідеальна сім'я / The Perfect Family ... Eileen Cleary
2008 Марлі і я / Marley & Me ... Ms. Kornblut
2007 - 2009 Секс і Каліфорнія / Californication (серіал) ... Sue Collini
2006 Angry Video Game Nerd, The (серіал) ... Jessica Rabbit, у титрах не вказана
2006 Будинок-монстр / Monster House ... Constance, озвучка
2003 - 2009 Частини тіла / Nip / Tuck (серіал) ... Cindy Plumb
2000 Принц центрального парку / Prince of Central Park ... Rebecca Cairn
2000 Красива / Beautiful ... Verna Chickle
2000 Попелюшка / Cinderella (ТБ) ... Claudette
1999 Love and Action in Chicago (відео) ... Middleman
1999 Незаймані самогубці / Virgin Suicides, The ... Mrs. Lisbon
1999 Геніальні немовлята / Baby Geniuses ... Elena Kinder
1998 Історії з мого дитинства (серіал) ... The Magic Woman
1998 Legalese (ТБ) ... Brenda Whitlass
1997 Справжня блондинка / Real Blonde, The ... Dee Dee Taylor
1997 Просте бажання / A Simple Wish ... Claudia
1997 - 2008 Цар гори / King of the Hill (серіал) ... Miss Liz Strickland
1995 Місячне світло / Moonlight and Valentino (ТБ) ... Alberta Trager
1995 Нарешті-то друзі / Friends at Last (ТБ) ... Fanny Connelyn
1994 Leslie's Folly (ТБ)
1994 - 2004 Друзі / Friends (серіал) ... Charles Bing
1994 Ненька-маньячка-вбивця / Serial Mom ... Beverly R. Sutphin
1993 Оголений в Нью Йорку / Naked in New York ... Dana Coles
1993 Сімейство Блюз під прикриттям / Undercover Blues ... Jane Blue
1993 Картковий будиночок / House of Cards ... Ruth Matthews
1991 Детектив Варшавський / V.I. Warshawski ... Victoria 'V.I.' Warshawski
1990 - 2009 Закон і порядок / Law & Order (серіал) ... Rebecca Shane
1990 Roller Coaster Rabbit ... Jessica Rabbit, озвучка
1989 Війна Роуз / War of the Roses, The ... Barbara Rose
1988 Турист мимоволі / Accidental Tourist, The ... Sarah Leary
1988 Перемикаючи канали / Switching Channels ... Christy Colleran
1987 Джулія і Джулія / Giulia e Giulia ... Julia
1986 Пеггі Сью вийшла заміж / Peggy Sue Got Married ... Peggy Sue Kelcher, Peggy Sue Bodell
1985 Перлина Нілу / Jewel of the Nile, The ... Joan Wilder
1985 Честь родини Прицці / Prizzi's Honor ... Irene Walker
1984 Рідкісна порода / A Breed Apart ... Stella Clayton
1984 Злочин на грунті пристрасті / Crimes of Passion ... Joanna Crane, China Blue
1984 Роман з каменем / Romancing the Stone ... Joan Wilder
1983 Мізки набакир / Man with Two Brains, The ... Dolores Benedict
1981 Жар тіла / Body Heat ... Matty Walker, Mary Ann Russell
1975 - 2009 Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Host
1963 - 1982 Доктора (серіал) / Doctors, The ... Nola Dancy Aldrich

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 1990 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Війна подружжя Роуз»)

Оскар, 1987 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Пеггі Сью вийшла заміж»)

Золотий глобус, 1987 рік
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Пеггі Сью вийшла заміж»)

Золотий глобус, 1986 рік
Переможець: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Честь сім'ї Пріцци»)

Золотий глобус, 1985 рік
Переможець: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Роман з каменем»)

Британська академія, 1983 рік
Номінації: Найбільш перспективний новачок («Жар тіла»)

Золотий глобус, 1982 рік
Номінації: Прорив року («Жар тіла»)
4080
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Гра престолів
Стріла
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.