,
Чужоземка
І мертві підуть
Дві дівчини без копійчини
Загрузка...

Патриція Аркетт

Патриція Аркетт Патриція Аркетт Патриція Аркетт Патриція Аркетт Патриція Аркетт Патриція Аркетт Патриція Аркетт Патриція Аркетт Патриція Аркетт Патриція Аркетт Патриція Аркетт
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, режисер
Ім’я (лат.): Patricia Arquette
Зріст: 1.57 м
Дата народження: 8 квітня 1968 | овен
Місце народження: Чикаго, Іллінойс, США
Жанри: Драма, комедія, трилер
Чоловік: Томас Джейн (розлучення) ... одна дитина; Ніколас Кейдж (розлучення); Пол Россі (розлучення) ... одна дитина

Біографія:

Патриція Аркетт (Patricia T. Arquette) з'явилася на світ 8 квітня 1968 року в Чикаго, штат Іллінойс, США. Акторські гени передалися дівчинці у спадок. Вся її велика родина пов'язала своє життя з кінематографом. Її прадід грав у водевілях, дід Кліфф Аркетт, - кінодраматург і актор, батько, Льюїс Аркетт - актор, який знімався переважно в ролях другого плану, мати - актриса, поетеса, громадська активістка Бренда «Марді» Олівія Новак, брати - актори: Алекс Аркетт, Девід Аркетт, Раймонд Аркетт, старша сестра - відома актриса Розанна Аркетт.

У п'ятнадцять років дівчина поїхала до Каліфорнії з метою почати кар'єру в кіно. Неординарну зовнішність Патриції помітили режисери, і вона стала отримувати перші ролі у фільмах. У 1986 році Аркетт виконала роль головної героїні в молодіжній картині «Велика розумниця». А вже через рік вона знялася в третій частині про відомого маніяка Фредді Крюгера.

У 1987 році, під час вагітності, актриса брала участь в зйомках стрічки «Татусь», де виконала роль молодої матусі. Через рік на екрани вийшли ще кілька проектів за участю талановитої актриси: «Тайм-аут», «Далеко на півночі», «Байки зі склепу», «На краю».

Акторська кар'єра Патриції Аркетт стрімко набирає оберти, щорічно за її участю на екрани виходили фільми. Справжнім тріумфом для актриси стала стрічка «Справжня любов» Тоні Скотта, історія шаленого кохання повії і звичайного хлопця дуже сподобалася глядачам. Партнером і коханим по знімальному майданчику став актор Крістіан Слейтер.

Через деякий час відбулася прем'єра стрічки «Ед Вуд». Картина оповідала про життя і творчу діяльність Еда Вуда, відомого голлівудського невдаху-режисера. Головного персонажа блискуче зіграв Джонні Депп. Патриція дуже легко і швидко перетворилася на суперзірку, яку хвалили критики і обожнювали глядачі.

У 1996 році Аркетт знялася в біографічній картині «Нескінченність», в якій розповідалася історія вченого в галузі фізики. З кожним роком популярність актриси росла, режисери навперебій запрошували зірку в свої проекти. Весь свій талант вона відмінно показала в фільмі легендарного Девіда Лінча «Шосе в нікуди», в якому зіграла дівчину, що живе в двох зовсім різних образах.

Наприкінці 90-х Патриція взяла участь у зйомках містичних стрічок «Стігмати» і «Воскрешаючи мерців». Обидва фільми виявилися комерційно успішними і зібрали непогану касу. Жодного разу кар'єра актриси не йшла на спад. Дуже успішними виходили роботи Аркетт в детективних проектах. У фільмі «Позаду сонця» її героїня намагається розібратися в загибелі чоловіка.

У 2001 році Патриція Аркетт сяяла у ролі Лайли Джут в незалежній трагікомедії «Звірина натура», де героїня Патриції - дівчина Лайла страждала вродженим дефектом - підвищеної волосатістю тіла так, що навіть у медичній енциклопедії поряд з описом цього феномена була поміщена її фотографія.

У телесеріалі «Медіум», який знімався кілька років, Патриція виконала роль реально існуючої жінки, що володіє екстрасенсорними здібностями. За цю картину Аркетт номінувалася на премії «Сатурн», «Золотий глобус», «Еммі».

2014 рік став дуже вдалим для творчості актриси. За роль у драмі «Юність» Патриція Аркетт була відзначена багатьма престижними нагородами - «Золотий глобус», премія Гільдії кіноакторів США, BAFTA та «Оскар».

На сьогоднішній день фільмографія Патриції налічує більше півсотні кінострічок.

Перша дитина актриса народилася у 1988 році від співака Пола Россі але пара розійшлася. У Патриції був роман з Крістіаном Слейтером, який тривав три роки. Також журналісти приписують їй зв'язок з актором Меттью МакКонахі. У віці 27 років актриса узаконила свої стосунки з Ніколасом Кейджем, але у 2001 році подружжя розлучилося. А через рік відбулися заручини Аркетт з Томасом Джейном, в 2003 році на світ з'явилася дочка акторів. Розписалися вони через чотири роки після заручин, але у 2011 році шлюб був розірваний.

Фільмографія:

2015 - ... CSI: Кіберпростір / CSI: Cyber ​​(серіал) ... Avery Ryan
2014 Наслідувач / The Wannabe ... Rose
2014 Джентльмен грабіжник / Electric Slide ... Tina
2014 Юність / Boyhood ... Mom
2013 Віджай і я / Vijay and I ... Julia
2012 Запаморочливі фантазії Чарлі Свона ІІI / A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III ... Izzy
2012 Важкий вік / Girl in Progress ... Ms. Armstrong
2010 - 2014 Підпільна імперія / Boardwalk Empire (серіал) ... Sally Wheet
2008 A Single Woman ... Storyteller
2008 Medium Season 4: Introducing Cynthia Keener (відео, короткометражний) ... Allison DuBois
2008 Medium Season 4: Joe's Crayon Dream (відео, короткометражний) ... Allison Dubois
2006 A Day in the Life of the Dubois Daughters (відео, короткометражний)
2006 Medium in Another Dimension: A Special on the Making of the 3D Episode (відео, короткометражний)
2006 The Story of Medium: Season 2 (відео, короткометражний)
2006 The Making of Medium (відео, короткометражний)
2006 The Story of Medium (відео, короткометражний)
2006 Нація фастфуду / Fast Food Nation ... Cindy
2005 - 2011 Медіум / Medium (серіал) ... Allison Dubois
2003 Глибше глибокого / Deeper Than Deep ... Linda Lovelace
2003 Режисер Мішель Гондрі в роботі / The Work of Director Michel Gondry (відео)
2003 Маленькі пальчики / Tiptoes ... Lucy
2003 Скарб / Holes ... Kissin 'Kate Barlow
2002 Метка / The Badge (ТБ) ... Scarlett
2001 Звірина натура / Human Nature ... Lila Jute
2000 Ніккі, диявол - молодший / Little Nicky ... Valerie Veran
2000 - ... CSІ: Лас-Вегас / CSI: Crime Scene Investigation (серіал) ... Avery Ryan
1999 Воскрешаючи мерців / Bringing Out the Dead ... Mary Burke
1999 - ... Закон і порядок. Спеціальний корпус / Law & Order: Special Victims Unit (серіал) ... Jeannie Kerns
1999 Стігмати / Stigmata ... Frankie Paige
1998 Прощавай, коханець / Goodbye Lover ... Sandra Dunmore
1998 Країна пагорбів і долин / The Hi-Lo Country ... Mona Birk
1997 Нічне чергування / Nightwatch ... Katherine
1997 Шосе в нікуди / Lost Highway ... Renee Madison, Alice Wakefield
1996 Секретний агент / The Secret Agent ... Winnie
1996 Нескінченність / Infinity ... Arline Greenbaum
1996 Не будіть сплячого собаку / Flirting with Disaster ... Nancy Coplin
1995 За межами Рангуна / Beyond Rangoon ... Laura Bowman
1994 Ед Вуд / Ed Wood ... Kathy O'Hara
1994 Святі узи шлюбу / Holy Matrimony ... Havana
1994 Зраджена любов / Betrayed by Love (ТБ) ... Deanna
1993 Справжня любов / True Romance ... Alabama Whitman
1993 Ітен Фроум / Ethan Frome ... Mattie Silver
1992 Попереду одні неприємності / Trouble Bound ... Kit Califano
1992 Записки Манкі Зеттерленда / Inside Monkey Zetterland ... Grace
1991 Дикий квітка / Wildflower (ТБ) ... Alice Guthrie
1991 Індіанець-утікач / The Indian Runner ... Dorothy
1991 Історія Діллінджера / Dillinger (ТБ) ... Polly
1990 Молитва ролерів / Prayer of the Rollerboys ... Casey
1990 Ізгої / The Outsiders (серіал) ... Rhonda Sue
1989 На краю / The Edge (ТБ) ... Raped Woman
1989 - 1996 Байки зі склепу / Tales from the Crypt (серіал) ... Mary Jo
1988 Далеко на півночі / Far North ... Jilly
1988 Тайм-аут / Time Out ... Lucy
1987 Велика розумниця / Pretty Smart ... Zero
1987 - 1991 thirtysomething (серіал) ... Stephanie
1987 Татусь (ТБ) ... Stacy
1987 Жах на вулиці В′язів 3: Воїни сну / A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors ... Kristen Parker
1984 - 1996 CBS Особливі шкільні канікули / CBS Schoolbreak Special (серіал) ... Dana MacCallister

Нагороди та премії:

Оскар, 2015
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Юність»)

Золотий глобус, 2015
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Юність»)

Британська академія, 2015
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Юність»)

Премія Гільдії акторів, 2015
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Юність»)
Номінації: Кращий акторський склад («Юність»)

Премія Гільдії акторів, 2014
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Підпільна імперія»)

Премія Гільдії акторів, 2010 рік
Номінації: Краща актриса драматичного серіалу («Медіум»)

Золотий глобус, 2008 рік
Номінації: Краща жіноча роль на ТБ (драма) («Медіум»)

Золотий глобус, 2007
Номінації: Краща жіноча роль на ТБ (драма) («Медіум»)

Сатурн, 2007
Номінації: Краща телеактриса («Медіум»)

Еммі, 2007
Номінації: Краща жіноча роль у драматичному серіалі («Медіум»)

Премія Гільдії акторів, 2007
Номінації: Краща актриса драматичного серіалу («Медіум»)

Золотий глобус, 2006
Номінації: Краща жіноча роль на ТБ (драма) («Медіум»)

Сатурн, 2006
Номінації: Краща телеактриса («Медіум»)

Премія Гільдії акторів, 2006
Номінації: Краща актриса драматичного серіалу («Медіум»)

Еммі, 2005 рік
Переможець: Краща жіноча роль у драматичному серіалі («Медіум»)

Золота малина, 2001 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («Ніккі, диявол - молодший»)

Премія каналу «MTV», 1994
Номінації: Кращий поцілунок («Справжня любов»)

Сатурн, 1994
Номінації: Краща актриса («Справжня любов»)
1929
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Секс і Каліфорнія
Слуга народу
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.