,
Величне століття. Роксолана
Помаранчевий - хіт сезону
Пуаро Агати Крісті
Загрузка...

Курт Рассел

Курт Рассел Курт Рассел Курт Рассел Курт Рассел Курт Рассел Курт Рассел Курт Рассел Курт Рассел Курт Рассел Курт Рассел Курт Рассел Курт Рассел Курт Рассел
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, сценарист, продюсер
Ім’я (лат.): Kurt Russell
Зріст: 1.80 м
Дата народження: 17 березня 1951 | риби
Місце народження: Спрінгфілд, США
Жанри: Драма, комедія, бойовик
Дружина: Сізон Хаблі (розлучення) ... одна дитина; Голді Хоун ... одна дитина

Біографія:

Курт Рассел (Kurt Vogel Russell) народився 17 березня 1951 року в місті Спрінгфілд, штат Массачусетс, США, в родині танцівниці Луїзи Джулії Рассел і колишнього бейсболіста, який став актором, Бінга Рассела. З акторською професією Рассел познайомився ще в дитинстві: батько часто брав із собою сина на зйомки, і вже з дев'яти років Курт з'являвся в епізодах у кількох телесеріалах, а свою першу роль в кіно отримав в одинадцятирічному віці в картині «Це трапилося на Всесвітньому ярмарку», роль головного героя в якому виконав «король рок-н-ролу» Елвіс Преслі.

У 1963 році Курт Рассел отримав свою першу головну роль - Джеймі в телевізійному багатосерійному вестерні «Подорож Джеймі МакФітерза» по книзі Роберта Льюїса Тейлора. У середині 1960-х років Рассел грав в основному в телесеріалах: «Втікач», «Острів Гіллігана», «Загублені в космосі», а до кінця десятиліття, підписавши десятирічний контракт зі студією Волта Діснея, став поєднувати цю роботу зі зйомками в кінофільмах «За мною, хлопці!», «Банда Мосбі», «Guns in the Heather», «Комп'ютер у кросівках».

На знімальному майданчику стрічки «Один єдиний справді оригінальний сімейний оркестр» Курт Рассел, який нещодавно відзначив своє 16-річчя, вперше зустрівся з 22-річною Голді Хоун, з якою в майбутньому актора будуть пов'язувати довгі і міцні стосунки.

Паралельно з артистичною діяльністю Курт Рассел, як і його батько, всерйоз займався бейсболом. На початку 1970-х років, після закінчення школи і служби в Національній гвардії, він виступав за клуб California Angels, але травма плеча, яку він отримав у 1973 році, поставила хрест на його спортивній кар'єрі. Курт продовжив успішно зніматися в кіно: «Чарлі і ангел», «Найсильніша людина у світі», «Супертато» - і на телебаченні: «У пошуках пригод», «Нова земля», «Різдвяне диво».

У 1979 році телевізійним фільмом «Елвіс» почалося творче співробітництво Курта Рассела і одного з найвидатніших голлівудських режисерів Джона Карпентера. Байопік про «короля рок-н-ролу», створений для компанії ABC, викликав величезний інтерес у глядачів, а також став тричі номінантом премії «Еммі»: «Кращий грим», «Краща робота оператора», «Краща чоловіча роль у телефільмі» (Курт Расселл) - і номінувався на «Золотий глобус» у категорії «Кращий телевізійний міні-серіал або фільм».

У тому ж році Курт Рассел одружився на актрисі Сізон Хаблі, з якою познайомився на зйомках «Елвіса», через рік у них народився син Бостон.

У 1981 році Курт Рассел знову знявся у Карпентра - цього разу в антиутопічному бойовику «Втеча з Нью-Йорка». Фільм мав шалений успіх і поряд з іншим малобюджетним постапокаліптичним бойовиком - «Божевільний Макс» - незабаром набув статусу культового, а за актором, який виконав більшість трюків самостійно, без допомоги каскадерів, надовго закріпилося амплуа героя бойовиків.

Потім вийшла ще одна спільна робота Карпентера і Рассела - фантастичний фільм жахів «Щось» 1982 року за оповіданням Джона Кемпбелла «Хто там?». У 1983 році на екрани вийшов фільм з Меріл Стріп у головній ролі «Сілквуд», за участь в якому Рассел був номінований на «Золотий глобус» як найкращий виконавець ролі другого плану.

У тому ж році на зйомках мелодрами «Перезмінка» актор знову зустрівся з Голді Хоун. Фільм, незважаючи на невдалу прокатну долю, виявився тим не менш знаковим для обох виконавців головних ролей: екранний роман Рассела і Хоун пов'язав акторів і в житті. Рассел розлучився з дружиною і з тих пір живе разом з Хоун в цивільному шлюбі. У 1986 році у пари народився син Вайатт.

У другій половині 1980-х, після декількох не самих вдалих проектів, Рассел зіграв в комедійній спортивній драмі «Кращі часи», романтичній комедії «За бортом», де його партнеркою була знову Голді Хоун, кримінальній драмі «Поганий сезон», комедійному бойовику «Танго і Кеш», мелодрамі «Суворі люди», бойовику «П'яний світанок». До початку нового десятиліття кар'єра актора почала набирати обертів.

Стрічка 1991 року «Зворотна тяга», при підготовці до якої Рассел пізнавав всі премудрощі професії пожежного в міській пожежній команді Чикаго і навіть брав участь у гасінні, відкрила собою новий етап у творчості актора, в якому були створені трилер «Незаконне вторгнення», історичний вестерн «Тумстоун: Легенда Дикого Заходу», фантастичний пригодницький фільм «Зоряна брама» і бойовик «Наказано знищити», підтвердивши зоряну репутацію Рассела.

У 1996 році Курт Рассел знявся в продовженні історії про «Змія» Пліскена «Втеча з Лос-Анджелеса», сценарій до якого він написав сам, а поставив все той ж Карпентер. Після цього Рассел бере участь в трилері «Аварія», фантастичному бойовику «Солдат», детективі «3000 миль до Ґрейсленда», містичній драмі «Траса 60: Дорожні пригоди» і фантастичному трилері «Ванільне небо».

У 2000-і роки Курт Рассел вже не так часто з'являвся на екранах, намагаючись більше часу проводити зі своїми близькими - спочатку на своєму відокремленому ранчо в Колорадо, а з 2003 року у Ванкувері, куди Рассел і Хоун переїхали, щоб бути ближче до сина, гравцевця юніорської хокейної ліги. Тепер майже кожна кіноробота актора стає подією: «Міраж на льоду», «Вищий пілотаж», «Мрійник». А роль каскадера Майка в кримінальному трилері Квентіна Тарантіно «Доказ смерті» знову змусила говорити про Рассела як про актора, який, незважаючи на вік, ідеально підходить для зйомок у бойовиках.

Курт Рассел активно бере участь у діяльності Лібертаріанської партії - третьої за чисельністю політичної партії в США, членом якої він є. Також, актор є членом Національної асоціації стрільців, обожнює полювання на кабанів і пілотує спортивні літаки.

Фільмографія:

Undying ... Virgil Lone
2015 Костяний томагавк / Bone Tomahawk ... Sheriff Franklin Hunt
2015 Мерзенна вісімка / The Hateful Eight ... John 'The Hangman' Ruth
2015 Форсаж 7 / Fast & Furious 7
2013 Being Jack Burton (відео, короткометражний)
2013 Чорні мітки / The Art of the Steal ... Crunch Calhoun
2011 Шлях назад / Touchback ... Coach Hand
2007 Кутласс / Cutlass (короткометражний) ... Dad
2007 Доказ смерті / Death Proof ... Stuntman Mike
2007 Грайндхаус / Grindhouse ... Stuntman Mike
2006 Посейдон / Poseidon ... Robert Ramsey
2005 Мрійник / Dreamer: Inspired by a True Story ... Ben Crane
2005 Вищий пілотаж / Sky High ... Steve, The Commander
2004 Диво / Miracle ... Herb Brooks
2003 - ... Руйнівники легенд / MythBusters (серіал) ... Jack Burton
2002 Проклятий сезон / Dark Blue ... Eldon Perry
2001 Траса 60: Дорожні пригоди / Interstate 60 ... Captain Ives
2001 Ванільне небо / Vanilla Sky ... McCabe
2001 3000 миль до Ґрейсленда / 3000 Miles to Graceland ... Michael Zane
1998 Солдат / Soldier ... Todd 3465
1997 Аварія / Breakdown ... Jeffrey 'Jeff' Taylor
1996 Втеча з Лос-Анджелеса / Escape from LA ... Snake Plissken
1996 Наказано знищити / Executive Decision ... Dr. Phil. David Grant
1994 Зоряна брама / Stargate ... Col. Jonathan 'Jack' O'Neil
1993 Тумстоун: Легенда дикого заходу / Tombstone ... Wyatt Earp
1992 Капітан Рон / Captain Ron ... Captain Ron
1992 Незаконне вторгнення / Unlawful Entry ... Michael Carr
1991 Зворотна тяга / Backdraft ... Stephen 'Bull' McCaffrey, Dennis McCaffrey
1989 Танго і Кеш / Tango & Cash ... Lt. Gabriel Cash
1988 Суворі люди / Winter People ... Wayland Jackson
1988 П'яний світанок / Tequila Sunrise ... Det. Lt. Nicholas 'Nick' Frescia
1987 - 1995 Кінотеатр Джо Боба під відкритим небом / Joe Bob's Drive-In Theater (серіал) ... Wyatt Earp
1987 За бортом / Overboard ... Dean Proffitt
1986 Великий переполох у малому Китаї / Big Trouble in Little China ... Jack Burton
1986 Кращі часи / The Best of Times ... Reno Hightower
1985 Поганий сезон / The Mean Season ... Malcolm Anderson
1984 Перезмінка / Swing Shift ... Mike 'Lucky' Lockhart
1983 Сілквуд / Silkwood ... Drew Stephens
1982 Щось / The Thing ... R.J. MacReady
1981 Лис і пес / The Fox and the Hound ... Copper, озвучка
1981 Втеча з Нью-Йорка / Escape from New York ... Snake Plissken
1980 Старі машини / Used Cars ... Rudolph 'Rudy' Russo
1980 Бурштинові хвилі / Amber Waves (ТБ) ... Laurence Kendall
1979 Елвіс / Elvis (ТБ) ... Elvis Presley
1977 Різдвяне диво / Christmas Miracle in Caufield, USA (ТБ) ... Johnny
1976 Бранець: Довга поїздка 2 / The Captive: The Longest Drive 2 ... Morgan 'Two Persons' Bodeen
1976 The Quest: The Longest Drive (ТБ) ... Morgan 'Two Persons' Beaudine
1976 У пошуках пригод / The Quest (серіал) ... Morgan Beaudine
1976 У пошуках пригод / The Quest (ТБ) ... Morgan 'Two Persons' Bodeen
1975 Вежа смерті / The Deadly Tower (ТБ) ... Charles Whitman
1975 Пошук богів / Search for the Gods (ТБ) ... Shan Mullins
1975 Найсильніша людина у світі / The Strongest Man in the World ... Dexter Riley
1974 Нова земля / The New Land (серіал) ... Bo Larsen
1973 - 1976 Гаррі О / Harry O (серіал) ... Todd Conway
1973 Супертато / Superdad ... Bart
1973 - 1977 Поліцейська історія / Police Story (серіал) ... JD Crawford
1973 Чарлі і ангел / Charley and the Angel ... Ray Ferris
1972 - 1974 Хек Ремсі / Hec Ramsey (серіал) ... Matthias Kane
1972 Зараз ви побачите його, зараз вас не стане / Now You See Him, Now You Do not ... Dexter Riley
1971 Парад дурнів / Fools 'Parade ... Johnny Jesus
1971 Босий керівник / The Barefoot Executive ... Steven Post
1969 Guns in the Heather ... Rich
1969 Комп'ютер у кросівках / The Computer Wore Tennis Shoes ... Dexter
1969 - 1974 Любов по-американськи / Love, American Style (серіал) ... Johnny
1969 - 1970 Потім прийшов Бронсон / Then Came Bronson (серіал) ... William P. Lovering
1969 - 1974 Кімната 222 / Room 222 (серіал) ... Tim
1968 Кінь під фланелевому сірому костюмі / The Horse in the Gray Flannel Suit ... Ronnie Gardner
1968 - 1980 Відділ 5-O / Hawaii Five-O (серіал) ... Peter Valcher
1968 Один єдиний справді оригінальний сімейний оркестр / The One and Only, Genuine, Original Family Band ... Sidney Bower
1967 - 1971 Високий чагарник / The High Chaparral (серіал) ... Dan Rondo
1966 - 1967 Дорога на захід / The Road West (серіал) ... Jay Baker
1966 За мною, хлопці! / Follow Me, Boys! ... Whitey
1965 - 1974 ФБР / The F.B.I. (Серіал) ... Dan Winslow
1965 - 1967 Ларедо / Laredo (серіал) ... Grey Smoke
1965 - 1968 Загублені в космосі / Lost in Space (серіал) ... Quano
1965 Диявольські стрілки / Guns of Diablo ... Jamie McPheeters
1964 - 1967 Остров Гіллігана / Gilligan's Island (серіал) ... Jungle Boy
1964 - 1970 Деніел Бун / Daniel Boone (серіал) ... Jed
1964 - 1968 Людина від U.N.C.L.E. / The Man from U.N.C.L.E. (Серіал) ... Christopher Larson
1963 - 1967 Втікач / The Fugitive (серіал) ... Eddie
1963 - 1964 Подорож Джеймі МакФітерза / The Travels of Jaimie McPheeters (серіал) ... Jamie McPheeters
1962 - 1964 Одинадцята година / The Eleventh Hour (серіал) ... Peter Hall
1962 - 1971 Вірджинці / The Virginian (серіал) ... Andy Denning
1962 - 1963 Сем Бенедикт / Sam Benedict (серіал) ... Knute
1961 - 1963 Шоу Діка Пауелла / The Dick Powell Show (серіал) ... Boy
1955 - 1975 Останній апач / Gunsmoke (серіал) ... Buck Henry
1954 - 1992 Діснейленд / Disneyland (серіал) ... Dexter Riley

Нагороди та премії:

Сатурн, 2003
Переможець: Нагорода за досягнення в кар'єрі

Золота малина, 1990
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Танго і Кеш»)

Золотий глобус, 1984 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Сілквуд»)

Еммі, 1979
Номінації: Краща чоловіча роль у міні-серіалі або телефільмі («Елвіс»)
3197
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
11.22.63
Пригоди Мерліна
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.