,
Коломбо
Друзі
Якось у казці
Загрузка...

Саллі Філд

Саллі Філд Саллі Філд Саллі Філд Саллі Філд Саллі Філд Саллі Філд Саллі Філд Саллі Філд Саллі Філд Саллі Філд Саллі Філд Саллі Філд Саллі Філд Саллі Філд Саллі Філд Саллі Філд
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер режисер сценарист
Ім’я (лат.): Sally Field
Зріст: 1.59 м
Дата народження: 6 листопада 1946 | скорпіон
Місце народження: Пасадена, Каліфорнія, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Чоловік: Стівен Крейг (розлучення) ... двоє дітей; Алан Грісман (розлучення) ... одна дитина

Біографія:

Саллі Філд (Sally Margaret Field) народилася 6 листопада 1946 року в каліфорнійському місті Пасадена, в сім'ї військового Річарда Драйдена і кіноактриси Маргарет Філд. У 1950 році батьки дівчинки розлучилися, а незабаром мати вийшла заміж за свого колегу, каскадера і актора Джока Махоні. Саллі вчилася спочатку в школі Портола поблизу Лос-Анджелеса, потім - в Бірмінгемській середній школі. Її майбутнє було зумовлено професією матері та вітчима, проте дівчинка і сама з дитинства мріяла про акторську кар'єру, проявляючи чималі здібності до гри. Пізніше Філд була прийнята на навчання в Акторську студію, якою керував знаменитий режисер Лі Страсберг.

Дебют Саллі на екрані відбувся в 1962 році, коли їй виповнилось 16. Вона зіграла епізодичну роль у фантастичній картині «Місячний пілот». Перша ж головна роль дісталася актрисі майже три роки потому. Вона втілила образ дівчини-серфера в комедійному телесеріалі «Джіджет», який виходив на каналі АВС і був однією з перших кольорових телешоу. Завдяки цьому серіалу Філд стала кумиром американських підлітків. На АВС продовжили співпрацю з актрисою, запропонувавши їй ще одну головну серіальну роль в успішному шоу «Літаюча черниця». Тут вона показала себе і як співачка, виконавши кілька пісень для саундтрека.

У серйозному художньому кіно Саллі з'явилася в 1967 році, знявшись у вестерні «Шлях на Захід» з Робертом Мітчемом і Кірком Дугласом.

У 1976 році Саллі знялася в телевізійному біографічному фільмі «Сібіл», в якому зіграла жінку, яка страждає на розлад множинної особистості. За цю роль Філд отримала свою першу премію «Еммі», і нарешті, її помітили продюсери «великого кіно».

В кінці 70-х Саллі Філд знялася в декількох фільмах з Бертом Рейнольдсом: «Кінець», «Хупер». У 1977 році їх спільна картина «Смокі і Бандит», яка зайняла друге місце по зборах за підсумками року.

Приголомшливий успіх прийшов до Філд в 33 роки завдяки драмі Мартіна Рита «Норма Рей». Її героїня працює на текстильній фабриці з ранку до пізньої ночі, і за свою важку працю отримує копійки. Однак саме так проходить життя всього її оточення. Все змінюється після того, як дівчина знайомиться з профспілковим діячем. Разом з подругами вона починає відчайдушну боротьбу проти свавілля власників фабрики. За роль у картині Саллі отримала багато престижних нагород - Срібну премію Каннського кінофестивалю, «Золотий глобус» і статуетку «Оскар». Роль простої ткалі, яка стає лідером руху за права робітників, піднесла актрису на вершину Голлівуду.

У 1981 році актриса зіграла в драмі Сідні Поллака «Без злого наміру» журналістку з маленького містечка, яка змушена жити за законами жорсткого світу. Робота в стрічці принесла їй номінацію на «Золотий глобус».

У 1984 році Філд знову привернула увагу громадськості завдяки головній ролі в картині «Місце у серці». Фільм мав великий успіх у кінокритиків, ставши однією з найбільш успішних стрічок року. Сюжет був зосереджений на житті нещодавно овдовілої Едни Сполдінг, яка залишилася одна з двома дітьми на фермі в Техасі, в роки Великої депресії. Критики прихильно висловлювалися про роботу Філд у фільмі, назвавши її «надихаючою». За свою роль актриса знову отримала премії «Оскар» і «Золотий глобус» за кращу жіночу роль, і остаточно закріпила за собою статус кінозірки.

У 1993 році актриса з'явилася в новому для себе амплуа комедіантки, виступивши в популярному телешоу «Суботнім вечором в прямому ефірі». У тому ж році вона знялася разом з Робіном Вільямсом у надзвичайно комерційно успішному проекті «Місіс Даутфайр», який став одним з найприбутковіших фільмів року.

У 1994 році Філд зіграла ще одну знакову роль в кар'єрі, матір головного героя у фільмі Роберта Земекіса «Форрест Гамп». Цікаво, що Том Генкс, який зіграв її сина, був усього на десять років молодше актриси. Картина мала величезний успіх, ставши одним з найприбутковіших фільмів в історії. Філд отримала хороші відгуки від критиків за свою роль, а також була номінована на премії за «Кращу жіночу роль другого плану» Гільдії кіноакторів США і BAFTA.

З середини 1990-х років Філд зробила перерву в акторській кар'єрі і якийсь час займалася режисурою і продюсуванням. Однак у 2000-х вона знову повернулася на телевізійні, а трохи пізніше - і на кіноекрани, знявшись в таких блискучих проектах, як «Там, де серце», «Швидка допомога», «Брати і сестри», «Два тижні», в двох частинах екранізації Марка Вебба «Нова Людина-павук» і в драмі Стівена Спілберга «Лінкольн».

Саллі - активістка руху за права жінок. Також вона виступає за рівноправність сексуальних меншин. Актриса страждає від остеопорозу і бере участь в соціальних кампаніях, закликаючи жінок стежити за здоров'ям, щоб отримати ранню діагностику захворювання.

У 1968 році Саллі вийшла заміж за Стівена Крейга і народила від нього двох синів. Пітер Крейг став письменником, а Елі Крейг пішов по її стопах і став актором і режисером. У 1975 році Саллі і Стівен розлучилися. В кінці 70-х Саллі кілька років зустрічалася зі своїм постійним партнером по зйомках Бертом Рейнольдсом. У 1984 році Філд вийшла заміж за продюсера Алана Грісмана. У 1987 році у подружжя народився син Сем. У 1988 році актриса разом зі своєю родиною потрапила в авіакатастрофу, проте, на щастя, всі вижили. У 1993 році другий шлюб Саллі також розпався.

Фільмографія:

2015 Привіт, мене звати Доріс / Hello, My Name Is Doris ... Доріс
2014 Нова Людина-Павук 2: Висока напруга / The Amazing Spider-Man 2 ... Aunt May
2012 Лінкольн / Lincoln ... Mary Todd Lincoln
2012 Нова Людина-Павук / The Amazing Spider-Man ... Aunt May
2010 Пустеля забороненого мистецтва / The Desert of Forbidden Art, озвучка
2008 Русалочка: Початок історії Аріель / The Little Mermaid: Ariel (відео) ... Marina Del Ray, озвучка
2006 Два тижні / Two Weeks ... Anita Bergman
2006 - 2011 Брати і сестри / Brothers & Sisters (серіал) ... Nora Walker
2005 Переконаність / Conviction (ТБ)
2003 Блондинка в законі 2: Червоне, біле і блондинка / Legally Blonde 2: Red, White & Blonde ... Rep. Victoria Rudd
2001 53-тя церемонія вручення прайм-тайм премії «Еммі» / The 53rd Annual Primetime Emmy Awards (ТБ)
2001 Скажи, що це не так / Say It Is not So ... Valdine Wingfield
2000 Там, де серце / Where the Heart Is ... Mama Lil
2000 Девід Копперфілд / David Copperfield (ТБ) ... Aunt Betsey Trotwood
1999 Служниця / A Cooler Climate (ТБ) ... Iris
1999 - ... Незалежна лінза / Independent Lens (серіал)
1998 Із Землі на Місяць / From the Earth to the Moon (міні-серіал) ... Trudy Cooper
1997 Merry Christmas, George Bailey (ТБ) ... Mrs. Bailey, озвучка
1997 - 2010 Цар гори / King of the Hill (серіал) ... Junie Harper, озвучка
1996 Дорога додому 2: Загублені в Сан-Франциско / Homeward Bound II: Lost in San Francisco ... Sassy, озвучка
1996 Око за око / Eye for an Eye ... Karen McCann
1995 Секрет успіху / A Woman of Independent Means (міні-серіал) ... Bess Alcott Steed Garner
1994 - 2009 Швидка допомога / ER (серіал) ... Maggie Wyczenski
1994 Форрест Гамп / Forrest Gump ... Mrs. Gump
1993 Місіс Даутфайр / Mrs. Doubtfire ... Miranda Hillard
1992 Дорога додому: Неймовірна подорож / Homeward Bound: The Incredible Journey ... Sassy, озвучка
1991 Мильна піна / Soapdish ... Celeste Talbert, Maggie
1991 Тільки не без моєї дочки / Not Without My Daughter ... Betty Mahmoody
1989 Сталеві магнолії / Steel Magnolias ... M'Lynn Eatenton
1988 - 1998 Мерфі Браун / Murphy Brown (серіал) ... Secretary # 91, Kathleen Dubek
1988 Родзинка / Punchline ... Lilah Krytsick
1987 Йти на поступки / Surrender ... Daisy Morgan
1985 Любов Мерфі / Murphy's Romance ... Emma Moriarty
1984 Місце у серці / Places in the Heart ... Edna Spalding
1982 Lily for President? (ТБ) ... Beth Barber
1982 Поцілуй мене на прощання / Kiss Me Goodbye ... Kay Villano
1981 All the Way Home (ТБ) ... Mary Follet
1981 Без злого наміру / Absence of Malice ... Megan Carter
1981 Польові дороги / Back Roads ... Amy Post
1980 Смокі і Бандит 2 / Smokey and the Bandit II ... Carrie
1979 Норма Рей / Norma Rae ... Norma Rae
1979 Бранці Посейдона / Beyond the Poseidon Adventure ... Celeste Whitman
1978 Хупер / Hooper ... Gwen
1978 Кінець / The End ... Mary Ellen
1977 Герої / Heroes ... Carol Bell
1977 Смокі і Бандит / Smokey and the Bandit ... Carrie
1976 Сібіл / Sybil (ТБ) ... Sybil
1976 Bridger (ТБ) ... Jennifer Melford
1976 Залишайся голодним / Stay Hungry ... Mary Tate Farnsworth
1972 Додому на свята / Home for the Holidays (ТБ) ... Christine Morgan
1971 Mongo's Back in Town (ТБ) ... Vikki
1971 Шлюб: Перший рік / Marriage: Year One (ТБ) ... Jane Duden
1971 Hitched (ТБ) ... Roselle Bridgeman
1971 Можливо я повернуся додому навесні / Maybe I'll Come Home in the Spring (ТБ) ... Denise 'Dennie' Miller
1971 - 1973 Alias ​​Smith and Jones (серіал) ... Clementine Hale
1969 - 1973 Нічна галерея / Night Gallery (серіал) ... Irene Evans
1969 - 1976 Доктор Маркус Велбі / Marcus Welby, MD (Серіал) ... Jan Wilkins, June Wilkins
1969 - 1970 Світ Брекена / Bracken's World (серіал) ... Jenny Marsh
1967 - 1970 Літаюча черниця / The Flying Nun (серіал) ... Sister Bertrille
1967 Шлях на Захід / The Way West ... Mercy McBee
1965 - 1966 Gidget (серіал) ... Frances Elizabeth 'Gidget' Lawrence

Нагороди та премії:

Оскар, 2013
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Лінкольн»)

Золотий глобус, 2013
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Лінкольн»)

Британська академія, 2013
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Лінкольн»)

Премія Гільдії акторів, 2013
Номінації: Кращий акторський склад («Лінкольн»); Краща жіноча роль другого плану («Лінкольн»)

Золотий глобус, 2009 рік
Номінації: Краща жіноча роль на ТБ (драма) («Брати і сестри»)

Еммі, 2009 рік
Номінації: Краща жіноча роль у драматичному серіалі («Брати і сестри»)

Премія Гільдії акторів, 2009 рік
Переможець: Краща актриса драматичного серіалу («Брати і сестри»)

Золотий глобус, 2008 рік
Номінації: Краща жіноча роль на ТБ (драма) («Брати і сестри»)

Еммі, 2008 рік
Номінації: Краща жіноча роль у драматичному серіалі («Брати і сестри»)

Премія Гільдії акторів, 2008 рік
Номінації: Краща актриса драматичного серіалу («Брати і сестри»)

Еммі, 2007
Переможець: Краща жіноча роль у драматичному серіалі («Брати і сестри»)

Еммі, 2003
Номінації: Краща запрошена актриса в драматичному серіалі («Швидка допомога»)

Еммі, 2001 рік
Переможець: Краща запрошена актриса в драматичному серіалі («Швидка допомога»)

Премія Гільдії акторів, 2001 рік
Номінації: Краща актриса драматичного серіалу («Швидка допомога»); Краща жіноча роль у телефільмі або міні-серіалі («Девід Копперфілд»)

Еммі, 2000 рік
Номінації: Краща жіноча роль в міні-серіалі або телефільмі («Наймичка»)

Премія Гільдії акторів, 2000 рік
Номінації: Краща жіноча роль у телефільмі або міні-серіалі («Наймичка»)

Золотий глобус, 1996 рік
Номінації: Краща актриса міні-серіалу або фільму на ТБ («Секрет успіху»)

Берлінський кінофестиваль, 1996 рік
Переможець: Почесний приз Berlinale Camera Award

Премія Гільдії акторів, 1996 рік
Номінації: Краща жіноча роль у телефільмі або міні-серіалі («Секрет успіху»)

Британська академія, 1995 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Форрест Гамп»)

Еммі, 1995 рік
Номінації: Кращий міні-серіал («Секрет успіху»); Краща жіноча роль в міні-серіалі або телефільмі («Секрет успіху»)

Премія Гільдії акторів, 1995 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Форрест Гамп»)

Золота малина, 1992 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль («Тільки не без моєї дочки»)

Золотий глобус, 1990
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Сталеві магнолії»)

Золотий глобус, 1986
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Любов Мерфі»)

Оскар, 1985
Переможець: Краща жіноча роль («Місце у серці»)

Золотий глобус, 1985
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Місце у серці»)

Золотий глобус, 1983
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Поцілуй мене на прощання»)

Золотий глобус, 1982
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Без злого умислу»)

Оскар, 1980
Переможець: Краща жіноча роль («Норма Рей»)

Золотий глобус, 1980
Переможець: Краща жіноча роль (драма) («Норма Рей»)

Каннський кінофестиваль, 1979
Переможець: Срібна премія за кращу жіночу роль («Норма Рей»)

Золотий глобус, 1978
Номінації: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Смокі і Бандит»)
2094
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Брати по зброї
Сліпа зона
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.