,
Дівчата
Вейворд Пайнс
Майстри сексу
Загрузка...

Богдан Ступка

Богдан Ступка Богдан Ступка Богдан Ступка Богдан Ступка Богдан Ступка Богдан Ступка Богдан Ступка
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім'я (лат.): Bohdan Stupka
Дата народження: 27 серпня 1941 | діва
Місце народження: Куликів, Львівська область, СРСР (Україна)
Дата смерті: 22 липня, 2012 | 71 рік
Місце смерті: Київ, Україна
Жанри: Драма, мелодрама, історія

Біографія:

У 1961 році Богдан Ступка закінчив студію при Львівському театрі ім. Заньковецької. У 1984 році закінчив театрознавчому відділення театрального факультету КДІТМ.

У 1999-2001 був міністром культури і мистецтв України.

З 2001 року є художнім керівником театру імені Івана Франка у Києві.

Один з небагатьох українських акторів, який ще з радянських часів з однаковим успіхом знімався і на російських і на українських кіностудіях.

Дружина Лариса, випускниця Бакинського хореографічного училища.

Син - актор театру імені Івана Франка Остап Ступка.

Онук - актор театру імені Івана Франка, студент Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І.Карпенка-Карого Дмитро Ступка (дебютував у фільмі «Ми з майбутнього 2 »).

22 липня 2012 близько шостої години ранку на сімдесят першому році життя після тривалої хвороби Богдан Ступка помер у лікарні «Феофанія».

Фільмографія:

2011 Дім
2010 Платон Ангел
2010 Шантрапа ... Борис Фірсов
2010 Сестри Королеви (серіал) ... батько сестер
2010 Весілля. Дело. Смерть (серіал) ... Барабін
2010 Одного разу в Ростові (серіал)
2010 Вогні кубла ... Заславський
2009 Іванов ... Лебедєв Павло Кіріллич
2009 Інсайт ... cтарий
2009 Птах-Гоголь (ТБ)
2009 Братани (серіал) ... Царьов (Цар)
2009 Відторгнення
2009 Куплю друга ... Кім
2009 Тарас Бульба ... Тарас Бульба
2008 Стріляй негайно! ... директор банку
2008 Олександр. Невська битва ... князь Ярослав
2008 Сила тяжіння (серіал) ... дядько Сеня
2008 Серце на долоні / Serce na dloni ... Konstanty
2008 Der Prager Fruhling (ТБ) ... Leonid Brezhnev
2008 Сафо ... Professor Orlov
2007 18-14 ... Директор Малиновський
2007 Сила тяжіння ... Семен Сорока
2007 Троє та Сніжинка ... Макар Андрійович, батько Ендрю
2007 Сонька - золота ручка (серіал) ... Лейба
2007 Приватне замовлення (серіал) ... Степан Татарський
2007 Старики-полковники
2007 Два в одному ... батько Маші
2006 Заєць над безоднею ... Леонід Ілліч Брежнєв
2006 Юнкера (серіал)
2006 Три напівграції ... Вадим
2006 Дивне Різдво (ТБ) ... доктор Павленко
2006 Полонез Кречинського ... Барабін
2005 Забійна сила-6: Мис доброї надії ... Войцеховський
2005 Взяти Тарантину (серіал) ... Фелікс Добржанський
2004 Свої ... старий
2004 Водій для Віри ... генерал Сєров
2003 Завтра буде завтра (серіал) ... Валентин Петрович Панченко
2003 Давня Легенда. Коли сонце було богом ... князь Попель
2002 Таємниця Чингісхана ... Чингісхан
2002 Молитва за гетьмана Мазепу ... Hetman Mazepa
2001 Соломія (серіал) ... Желинскій
2000 Чорна рада ... Брюховецький
2000 - 2007 Забійна сила (серіал)
1999 Кітайскiй сервіз' ... Лапшин
1999 Одна любов душі моєї (серіал)
1999 Схід-Захід ... Бойко
1999 Вогнем і мечем / Ogniem i mieczem ... Богдан Хмельницький
1996 Юденкрайс, або Вічне колесо ... Ліберзон
1995 Самотній гравець ... Павло Кіндратович
1995 Геллі і Нок
1994 Фучжоу
1993 Дорога в рай
1993 Сірі вовки ... V.E. Semichastnyj
1993 Єлисейські поля ... татонько
1992 Для домашнього вогнища ... Гірш
1992 Заради сімейного вогнища
1992 Господи, прости нас, грішних
1991 Кремлівські таємниці шістнадцятого століття ... Борис Годунов
1991 Із житія Остапа Вишні ... Остап Вишня
1991 Гріх (серіал) ... Сталінський
1990 Нині прославиться син людський ... архієрей
1990 Місяць
1990 Микола Вавілов ... Т. Д. Лисенко
1990 Микола Вавілов (серіал)
1989 Кам'яна душа ... Марусяк
1988 Генеральна репетиція ... Василь Опанасович Гоголь
1988 Театральний сезон
1987 Капитанша (ТБ) ... Туман
1987 Данило - князь Галицький ... Судіч
1986 Щасливий, хто любив
1986 До розслідування приступити. Фільм 2: Наклеп ... Стасенко
1986 Версія
1986 До розслідування приступити. Фільм 1: Версія ... Стасенко
1985 Наречені / Zhenikhi
1985 Суєта ... Акіла
1985 Діти сонця (серіал)
1984 Усе починається з любові ... Антонюк
1984 Украдене щастя (ТБ) ... Михайло Задорожний
1984 Володькіна життя (ТБ) ... Баскетіс
1983 Вир ... Іоська Вихор
1983 Червоні дзвони-Фільм 2. Я бачив народження нового світу ... Керенський
1982 Таємниці святого Юра ... Олекса
1981 Мужність ... Гранатів
1980 Від Бугу до Вісли (ТБ) ... зрадник "Фокусник '
1980 Інакше не можна ... Петушков
1979 Дударики ... Леонтович
1979 Скляне щастя ... Дзякун
1979 Забудьте слово «смерть» ... Островий
1977 Осяяння ... Морозенко
1977 Право на любов ... Яків
1977 Серед літа ... Сергій
1977 Солдати свободи ... капітан Старцев
1975 Хвилі Чорного моря (ТБ) ... Іонел Мирян
1974 Друге дихання ... Ігор
1974 Самий останній день ... Валера
1973 Новосілля ... Данько
1972 Наперекір усьому ... Симеон
1971 Кам'яний господар (ТБ) ... дон Жуан
1970 Білий птах з чорною ознакою ... дзвонар Орест
1970 Мир хатинам - війна палацам

Нагороди та премії:

2000 Призначено міністром культури України
1992 Лауреат Державної премії Української РСР ім. Т. Г. Шевченка (за театральну роботу)
1991 Народний артист СРСР
1980 Лауреат Державної премії СРСР (за театральну роботу)
10672
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Готем
Шерлок
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.