,
Бійся ходячих мерців
Життя з Луї
Друзі
Загрузка...

Келлі Райллі

Келлі Райллі Келлі Райллі Келлі Райллі Келлі Райллі Келлі Райллі Келлі Райллі Келлі Райллі Келлі Райллі
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Kelly Reilly
Зріст: 1.68 м
Дата народження: 18 липня 1977 | рак
Місце народження: Суррей, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, комедія, детектив
Чоловік: Кайл Богер

Біографія:

Келлі Райллі (Kelly Reilly) з'явилася на світ 18 липня 1977 року в графстві Суррей, Велика Британія, в ірландській родині. Матір Келлі працювала медсестрою у місцевому госпіталі, а батько був поліцейським. У дитинстві Келлі вчилася в закритій школі для дівчаток, була досить замкнутою дитиною і мріяла про наукову кар'єру. Але, почавши відвідувати театральний гурток, вона виявила в собі акторський талант. В результаті чого після школи Келлі захотіла стати актрисою і написала лист виробникам теленовели «Головний підозрюваний», і вже через півроку вона виграла кастинг та отримала одну з ролей у серіалі - шістнадцятирічної дівчини-наркоманки, обвинуваченої у вбивстві власної матері.

На великому екрані Райллі дебютувала у 1997 році в детективній мелодрамі «Ребекка». Паралельно з кінодебютом актриса почала виступати на театральних підмостках Великобританії. Вона грала в постановках відомого драматурга Террі Джонсона в п'єсах «Окуляри Елтона Джона», «Лондонські рогоносці», «Випускник і Фортепіано». А її виступ у п'єсі Патріка Марбері «Після міс Джулі» зробив її зіркою лондонської сцени і приніс їй номінацію на премію «Лоуренса Олів'є» за кращу жіночу роль 2003 року.

У 2002 році Келлі з'явилася на екрані в ролі британської студентки у французькій комедії «Іспанка», в якій також знімалися відомі актори Одрі Тоту та Ромен Дюріс. Через три роки вона знову повернулася до цієї ролі під час роботи над сиквелом «Красуні». За цю роботу Райллі була відзначена на Канському кінофестивалі призом компанії «Шопар», як краща молода актриса. Крім того, вона знялася в великобюджетних проектах - біографічній драмі «Розпусник», мелодрамі «Гордiсть та упередження» та музичній комедії «Міссіс Хендерсон представляє», за яку актриса отримала премію «Empire».

У 2008 році Келлі дебютувала в головній ролі разом з Майклом Фассбендером в хоррорі Джеймса Воткінса «Райське озеро». Вже через рік Райллі стала зіркою британського телесеріалу «Поза підозрою», зігравши роль молодого спеціаліста з розслідування кримінальних злочинів Анну Тревіс.

Але справжню популярність акторці принесла роль дружини Ватсона - Мері Морстен у детективному бойовику режисера Гая Річі «Шерлок Холмс». Пізніше Келлі також знялася у продовженні фільму «Шерлок Холмс: Гра тіней», який вийшов на екрані у 2011 році.

2012 рік виявився для актриси дуже плідним: вона з'явилася у фільмі «Єдиний постріл» разом з Семом Роквелом, зіграла дочку героя Брендана Глісона в драмі «Голгофа» та взяла участь у зйомках стрічки «Рейс» з Дензелом Вашингтоном. За участь в останній картині Келлі отримала нагороду «Spotlight» в рамках міжнародного кінофестивалю в Голлівуді.

Актриса продовжує активно зніматися в кіно. Серед останіх робіт Райллі - драма «Небеса реальні», байопік «Запалюючи зірки» та роль Джорди Семен у всесвітньо популярному кримінальному телесеріалі «Справжній детектив».

У багатьох інтерв'ю Келлі Райллі стверджувала, що навряд чи змогла б побудувати сімейне життя з чоловіком, який не має відношення до мистецтва і не розуміє способу життя артистів. «Моє життя завжди сповнене пригод і відчуття незвіданісті. Я, правда, ніколи не знаю, що буде завтра, і саме це робить мене щасливою. Я не зможу бути з людиною, яка позбавить мене цієї внутрішньої свободи від обставин».

На початку 2000-х років Келлі зустрічалася з акторами Джей Джей Філдом і Джона Лотаном. У 2012 році актриса вийшла заміж за банківського працівника Кайла Богера.

Фільмографія:

Немає слів / Lost for Words ... Helen
2016 День взяття Бастилії / Bastille Day
2014 Запалюючи зірки / Set Fire to the Stars ... Caitlin
2014 Чорний ящик / Black Box (серіал) ... Dr. Catherine Black
2014 Небеса реальні / Heaven Is for Real ... Sonja Burpo
2014 - ... Справжній детектив / True Detective (серіал) ... Jordan Semyon
2013 Голгофа / Calvary ... Fiona Lavelle
2013 Невинність / Innocence ... Pamela Hamilton
2013 Китайська головоломка / Casse-tête chinois ... Wendy
2013 Єдиний постріл / A Single Shot ... Jess
2012 Рейс / Flight ... Nicole
2012 Поза підозрою: Безмовний крик / Above Suspicion: Silent Scream (серіал) ... DI Anna Travis
2011 Шерлок Холмс: Гра тіней / Sherlock Holmes: A Game of Shadows ... Mary Watson
2011 Громадянин гангстер / Citizen Gangster ... Doreen Boyd
2011 1320 ... Marry Hudson
2010 - 2011 Поза підозрою: Смертельні наміри / Above Suspicion: Deadly Intent (серіал) ... DI Anna Travis
2010 Я представляю тобі друга / Ti presento un amico ... Sarah
2010 Сім днів на Землі / Meant to Be ... Amanda
2010 Поза підозрою 2: Червоний Жоржина / Above Suspicion 2: The Red Dahlia (серіал) ... DC Anna Travis
2009 Поза підозрою / Above Suspicion (ТБ) ... DC Anna Travis
2009 Шерлок Холмс / Sherlock Holmes ... Mary Morstan
2009 Сортування / Triage ... Diane
2008 Я і Орсон Веллс / Me and Orson Welles ... Muriel Brassler
2008 Райське озеро / Eden Lake ... Jenny
2008 Він вбивав поліцейських / He Kills Coppers (ТБ) ... Jeannie
2007 Палац Джо / Joe's Palace (ТБ) ... Charlotte
2007 Гриб дощовик / Puffball ... Liffey
2006 Для Андромеди / A for Andromeda (ТБ) ... Andromeda
2005 Міссіс Хендерсон представляє / Mrs Henderson Presents ... Maureen
2005 Гордiсть та упередження / Pride & Prejudice ... Caroline Bingley
2005 Красуні / Les poupées russes ... Wendy
2004 Розпусник / The Libertine ... Jane
2003 Трупи / Dead Bodies ... Viv McCormack
2002 The Safe House (ТБ) ... Fiona 'Finn' MacKenzie
2002 Іспанка / L'auberge espagnole ... Wendy
2001 Накрохмалені / Starched (короткометражний) ... Maid
2001 Останні бажання / Last Orders ... Young Amy
2000 Персики / Peaches ... Cherry
2000 Все можливо, бебі! / Maybe Baby ... Nimnh
1999 Секс і смерть / Sex 'n' Death (ТБ) ... Julie
1998 Children of the New Forest (ТБ) ... Patience Heatherstone
1997 Історія Тома Джонса / The History of Tom Jones, a Foundling (міні-серіал) ... Nancy Miller
1997 Ребекка / Rebecca (ТБ) ... Clarice
1996 Шерман / Sharman (серіал) ... Sophie Bright
1996 Poldark (ТБ) ... Clowance Poldark
1995 Доктор Елінор Бромвелл / Bramwell (міні-серіал) ... Kathleen Le Saux
1995 Головний підозрюваний 4: Вузьке коло / Prime Suspect: Inner Circles (ТБ) ... Polly Henry
1994 - 1997 Пиріг у небі / Pie in the Sky (серіал) ... Tina
1989 - 2013 Пуаро Агати Крісті / Poirot (серіал) ... Mary Gerrard
1987 - 2000 Ruth Rendell Mysteries (серіал) ... Kimberley

Нагороди та премії:

Сезар, 2006
Номінації: Краща актриса другого плану («Красуні»)

Каннський кінофестиваль, 2005 рік
Переможець: Приз компанії «Шопар» найкращій молодій актрисі
1764
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Хроніки Шаннари
І мертві підуть
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.