,
Корольок - пташка співоча
Пригоди Мерліна
Уламки щастя
Загрузка...

Венсан Кассель

Венсан Кассель Венсан Кассель Венсан Кассель Венсан Кассель Венсан Кассель Венсан Кассель Венсан Кассель Венсан Кассель Венсан Кассель Венсан Кассель
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер режисер сценарист
Ім’я (лат.): Vincent Cassel
Зріст: 1.87 м
Дата народження: 23 листопада 1966 | стрілець
Місце народження: Париж, Франція
Жанри: Драма, трилер, комедія
Дружина: Моніка Белуччі (розлучення) ... двоє дітей

Біографія:

Венсан Кассель (Vincent Cassel) народився 23 листопада 1966 року в Парижі в родині відомого актора театру і кіно Жан-П'єра Касселя. Батько часто пропадав на зйомках, тому з дитинства хлопчик недолюблював кінематограф. Він виріс в хорошому районі і ходив в елітну школу, проте був далекий від образу вихованого представника паризьких вершків суспільства, віддававши перевагу незалежності і свободі. «Так, я не хлопець з вулиці, але я виріс на хіп-хопі, і у мене навіть брат цим займається», - згадує Венсан. У 17 років він, на подив всього сімейства, вирішив виїхати до Америки, щоб стати клоуном. «Я вступив до циркової школи. Але, слава богу, у мене вистачило розуму її кинути», - зізнається він. Повернувшись в улюблений Париж, Кассель все більше схилявся до професії актора: пробувався на ролі в театри і кіно. Зокрема, він почав грати на підмостках театру Жан-Луї Барро.

Першу помітну роль в кіно Венсан отримав у 25 років - у французькій драмі «Ключі від раю». Наступними роботами були фільми «Гарячий шоколад», «Метиска». Під час зйомок в останньому він познайомився з режисером і актором Матьє Кассовіцем. Надихнувшись грою Касселя, той запропонував йому зіграти головну роль хлопчини з паризького гетто у своїй драмі «Ненависть». Стрічка отримала нагороди Каннського кінофестивалю, а сам Венсан був номінований на премію «Сезар».

Через рік Кассель з'явився в драмі «Учень» і мелодрамі «Квартира» разом з першою красунею Італії Монікою Беллуччі, своєю майбутньою дружиною. «Я закохався в неї з першого погляду. А потім ми знялися разом у цілій купі фільмів. Але це не якийсь рекламний трюк. Просто колись Серж Гінсбур сказав, що кіно - занадто чуттєвий бізнес, щоб залишати в ньому свою дружину без нагляду», - говорить актор.

У 1999 році Люк Бессон запросив його на роль барона Жиля Де Ре в драму «Посланниця: Історія Жанни д'Арк». Стрічка мала непоганий касовий успіх завдяки імені режисера і досить сильному акторському складу - Мілла Йовович, Дастін Хоффман, Джон Малкович і Фей Данауей, однак картина не була високо оцінена як кінокритиками, так і просто любителями гарного кіно.

У 2000 році Венсан знову знімається у Кассовіца, на цей раз у кримінальному трилері «Багряні ріки». Кассель блискуче зіграв роль детектива Макса - трохи комічного, але дуже сміливого і цікавого персонажа, який разом з досвідченим комісаром поліції П'єром Ньемансом (Жан Рено) намагаються розгадати таємницю звірячого вбивства.

У більшості своїх робіт Кассель грав у дуеті з Белуччі: у фільмах «Доберман», «Яким ти мене хочеш», «Непокірний», «Братство вовка». Своїм «кращим фільмом з Монікою» актор вважає скандальну стрічку «Незворотність», яка починається з епізоду десятихвилинного згвалтування героїні Моніки (щоб не бачити цю сцену, він виїхав зі знімального майданчика). «Якби не Моніка, я б просрав цей фільм ... Режисер Ґаспар Ное підійшов до мене в клубі о п'ятій ранку і запитав, чи можу я зайнятися з Монікою справжнім сексом перед камерою ... Я послав його, однак Моніка переконала мене» - згадує актор.

У 2008 році Венсан Кассель з'явився в головній ролі у двох фільмах про Жака Меріна - «ворога держави номер один» у 70-х роках минулого століття. Заради цієї ролі він набрав двадцять кілограм за кілька місяців. Через рік після прем'єри фільму актор був номінований на премію Сезар у категорії «Краща чоловіча роль».

Суперзірка Франції, Кассель часто з'являється в голлівудських проектах. Американці в основному звуть його на ролі покидьків. Саме в цьому образі він постає у фільмі Содерберга «Дванадцять друзів Оушена» і його продовженнях, в оскароносній драмі Аранофскі «Чорний Лебідь», трилері Кроненберга «Порок на експорт» та інших гучних стрічках.

Венсан Кассель і Моніка Белуччі, офіційно оформили свої стосунки у 1999 році. Їхня перша донька Діва народилася 12 вересня 2004 року, а 21 травня 2010 року на світ з'явилася друга дівчинка - Леоні. Але у серпні 2013 року пара розлучилася. Серед захоплень актора бразильське бойове мистецтво - капоейра.


Фільмографія:

Фантомас / Fantomas ... Fantomas
2016 Дуелянт / Дуэлянт
2016 Це всього лише кінець світу / Juste la fin du monde ... Antoine
2016 O Grande Circo Místico ... Jean-Paul
2015 O filme da minha vida
2015 Мій король / Mon roi ... Georgio
2015 Цей незручний момент / Un moment d'égarement ... Laurent
2015 Страшні казки / Il racconto dei racconti ... King of Strongcliff
2015 Партизан / Partisan ... Gregori
2014 Номер 44 / Child 44 ... Major Kuzmin
2014 Ріо, я люблю тебе / Rio, Eu Te Amo ... Zé (segment 'A Musa')
2014 Красуня та чудовисько / La belle et la bête ... La Bête, Le Prince
2013 Транс / Trance ... Franck
2011 Небезпечний метод / A Dangerous Method ... Otto Gross
2011 Чернець / Le moine ... Capucin Ambrosio
2010 Наш день прийде / Notre jour viendra ... Patrick
2010 Чорний Лебідь / Black Swan ... Thomas Leroy, The Gentleman
2009 Кинута напризволяще / À Deriva ... Mathias
2008 Ворог держави №1: Легенда / L'ennemi public №1 ... Jacques Mesrine
2008 Ворог держави №1 / L'instinct de mort ... Jacques Mesrine
2007 Мільйон років до нашої ери 2 / Sa majesté Minor ... Satyre
2007 Порок на експорт / Eastern Promises ... Kirill
2007 Тринадцять друзів Оушена / Ocean's Thirteen ... François Toulour
2006 Шайтан / Sheitan ... Joseph, Joseph's Wife
2005 Ціна зради / Derailed ... LaRoche
2004 Дванадцять друзів Оушена / Ocean's Twelve ... François Toulour
2004 Новий відмова / Les nouveaux refus (відео, короткометражний) ... грає самого себе, Un comédien qui refuse de tourner avec Laurent
2004 Таємні агенти / Agents secrets ... Brisseau
2004 Блуберрі / Blueberry ... Mike Blueberry
2002 Маленька борідка / La barbichette (короткометражний) ... Vinz
2002 Незворотність / Irréversible ... Marcus
2001 День розплати / The Reckoning ... Lord De Guise
2001 Читай по губах / Sur mes lèvres ... Paul
2001 Іменинниця / Birthday Girl ... Alexei
2001 Шрек / Shrek ... Monsieur Hood, озвучка
2001 Братство вовка / Le Pacte des loups ... Jean-François
2000 Багряні ріки / Les rivières pourpres ... Max Kerkerian
1999 Обурені жінки / Femmes enragées
1999 Непокірний / Méditerranées ... Pitou
1999 Готель Парадізо / Guest House Paradiso ... Gino Bolognese
1999 Посланниця: Історія Жанни д'Арк / Jeanne d'Arc ... Gilles de Rais
1998 Компроміс / Compromis (короткометражний) ... Le jeune premier
1998 Єлизавета / Elizabeth ... Duc d'Anjou
1998 Насолода / Le Plaisir (et ses petits tracas) ... Michael
1997 Яким ти мене хочеш / Come mi vuoi ... Pasquale
1997 Доберман / Dobermann ... Yann Lepentrec dit Le Dop
1996 Учень / L'élève ... Julien
1996 Квартира / L'appartement ... Max Mayer
1995 Вальс ноктюрн / Valse nocturne (короткометражний)
1995 Техніка подружньої зради / Adultère, mode d'emploi ... Bruno Corteggiani
1995 Ненависть / La haine ... Vinz
1995 Джефферсон у Парижі / Jefferson in Paris ... Camille Desmoulins
1995 Все у них вийде / Ainsi soient-elles ... Éric
1995 Занадто багато свободи для тебе / Soif d'en sortir (ТБ)
1994 Чортова двері / Putain de porte (короткометражний)
1994 Вона хотіла щось зробити / Elle voulait faire quelque chose (короткометражний) ... Vincent
1994 3000 сценаріїв проти вірусу / 3000 scénarios contre un virus (серіал)
1994 - 1995 Легенди півночі / Aventures dans le Grand Nord (серіал) ... Pastamoo
1993 - ... Аліс Невер / Le Juge est une femme (серіал) ... Corsini
1993 Смертельна доза / Dose mortelle (ТБ)
1993 Метиска / Métisse ... Max
1992 У неділю без крил / Un dimanche sans ailes (короткометражний)
1992 Гарячий шоколад / Amour et chocolat (ТБ) ... Dédé
1991 Зворотний бік пристрасті / Les dessous de la passion (ТБ) ... Christopher, The Photograph
1991 Ключі від раю / Les clés du paradis
1989 Лелеки - не такі, як про них думають / Les cigognes n'en font qu'à leur tête ... Pierre
1988 - 1990 Прекрасна англійка / La belle Anglaise (серіал)

Нагороди та премії:

Премія Гільдії акторів, 2011 рік
Номінації: Кращий акторський склад («Чорний Лебідь»)

Сезар, 2009 рік
Переможець: Кращий актор («Ворог держави №1: Легенда»)

Сезар, 2002
Номінації: Кращий актор («Читай по губах»)

Європейська кіноакадемія, 2002
Номінації: Приз глядацьких симпатій за кращу чоловічу роль («Читай по губах»)

Європейська кіноакадемія, 2001 рік
Номінації: Приз глядацьких симпатій за кращу чоловічу роль («Багряні ріки»)

Сезар, 1996 год
Номінації: Найбільш багатообіцяючий актор («Ненависть»); Кращий актор («Ненависть»)
2573
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Шерлок
Злі пташки
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.