,
Вейворд Пайнс
Бійся ходячих мерців
Готем
Загрузка...

Кім Кетролл

Кім Кетролл Кім Кетролл Кім Кетролл Кім Кетролл Кім Кетролл Кім Кетролл Кім Кетролл Кім Кетролл Кім Кетролл Кім Кетролл Кім Кетролл Кім Кетролл Кім Кетролл Кім Кетролл
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Kim Cattrall
Зріст: 1.75 м
Дата народження: 21 серпня 1956 | лев
Місце народження: Ліверпуль, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, комедія, трилер
Чоловік: Ларрі Девіс (розлучення); Андре Дж. Лайсон (розлучення); Марк Левінсон (розлучення)

Біографія:

Кім Кеттролл (Kim Victoria Cattrall) народилася в Ліверпулі 21 серпня 1956. Її батько, Денніс Кеттролл, був інженером-будівельником, а мати, Гледіс Шейн Бо - домогосподаркою. Коли Кім було три місяці, родина емігрувала до Канади. Через одинадцять років вони повернулися до Великобританії. Там Кім відвідувала лекції в Лондонській академії музичного та драматичного мистецтва. У шістнадцять років Кім поїхала до Нью-Йорка і поступила в Американську академію театрального мистецтва.

Після закінчення навчання вона підписала контракт з режисером Отто Премінґером на п'ять фільмів. Кінодебют Кім Кеттролл відбувся у 1975 році в картині «Бутон троянди». Кім зіграла дівчину з вищого суспільства, дочка багатія, чию яхту захоплюють палестинські терористи. Через рік студія Universal викупила її контракт, і Кім стала виступати на телебаченні, брати участь в шоу і зніматися в телесеріалах, зокрема в популярному детективному серіалі «Коломбо».

Кім досить швидко стала затребуваною актрисою в Голлівуді, знімаючись в декількох фільмах за рік, причому в провідних ролях. З різноманіття зіграних ролей актриси найбільш популярною стала роль доктора Габріель Вайт в серіалі «Неймовірний Халк».

У 1980 році Кім Кеттролл зіграла у фільмі «Вшанування», який був номінований на «Оскар». Критики високо оцінили і її наступну роботу у фільмі «Квиток на небеса».

Перша популярність в кіно прийшла до актриси у 1984 році, коли 28-річна Кім Кетролл втілила героїню Карен Томпсон, блондинку-курсанта з культової комедії «Поліцейська академія». Фільм мав великий успіх і прославив Кім далеко за межами Америки.

У 1985 році вона знялася разом з Жаном-Полем Бельмондо в «Пограбуванні». Через рік вона стала напарницею героя Курта Расселла в бойовику «Великий переполох у малому Китаї».

Ще однією успішною акторською роботою стала роль у фільмі Майкла Готтлиба «Манекен», де Кім виконала роль живої ляльки, в яку закохується головний герой. Цей світлий і добрий фільм не тільки здобув любов глядачів, в 7 разів окупивши свій бюджет в американському прокаті, але і удостоївся номінації на премію «Оскар».

Популярною для Кім стала також роль лейтенанта Валеріс у фільмі «Зоряний шлях 6: Невідкрита країна», за яку Кім була номінована як краща актриса другого плану премії «Сатурн», але лауреатом тоді стала інша претендентка.

Крім кіно Кім Кеттролл завжди активно працювала в театрі. Вона зіграла в спектаклях «Погляд з мосту» за п'єсою Артура Міллера і в чеховських «Трьох сестрах».

У 1997 році Кім Кеттролл була затверджена на роль Саманти Джонс в серіалі «Секс і місто». Цей проект, що розповідає про особисте та інтимне життя чотирьох нерозлучних подруг з Нью-Йорка, без перебільшення підкорив весь світ. Кім зіграла в ньому найстаршу і найбільшу самотню подругу Саманту Джонс, роль якої принесла Кім не тільки шанування і любов мільйонів чоловіків і жінок, але й низку престижних кінопремій - «Золотий глобус», «Еммі», Премію гільдії акторів.

У 2001 році Кеттролл зіграла матір, що кинула героїню Брітні Спірс, в дебютному фільмі поп-зірки «Перехрестя».

У 2009 році в прокат вийшов новий фільм Романа Поланскі «Примара», в якому Кім Кеттролл зіграла Амалію - помічницю колишнього прем'єр-міністра Великобританії. У цьому ж році критики і публіка із захопленням прийняли її нову театральну роботу - в спектаклі «Приватне життя» на Вест Енді. Через рік вона повторила цю роль на Бродвеї. Трохи пізніше вийшла незалежна драма «Я і Моніка Велюр», в якій Кім Кеттролл не побоялася зіграти постарілу порно-зірку.

У 1977 році Кім Кеттролл вийшла заміж за Ларрі Девіса, в 1979 році шлюб був анульований. З 1982 по 1989 роки Кім була одружена з Андре Лайсоном. Разом з чоловіком вона жила у Франкфурті, де вивчила німецьку мову. У 1998 Кім Кетролл вийшла заміж за дизайнера Марка Левінсона. У 2002 році вони разом випустили книгу «Задоволення: Мистецтво жіночого оргазму». Тим не менш, у 2004 подружжя офіційно розлучилося. Кім Кеттролл також приписують романи з колишнім прем'єр-міністром Канади Пьерром Трюдо, партнером по екрану Олександром Сіддігом, музикантом Джеральдом Касалья, філософом Бернаром-Анрі Леві. Вона була заручена з актором Даніелем Бензалі.

Актриса постійно живе в Нью-Йорку, але в неї британське і канадське громадянства. Кім є відданою вболівальницею футбольного клубу «Ліверпуль». У 2001 році вона потрапила в рейтинг журналу «People Magazine» «25 найбільш інтригуючих людей року». Кім Кеттролл була обличчям «Pepsi One», чаю «Tetley», «Nissan».

Фільмографія:

2014 Ніжна шкіра / Sensitive Skin (серіал) ... Davina Jackson
2011 Comic Relief: Uptown Downstairs Abbey (ТБ) ... Countess of Grantham
2010 Серце всякого людини / Any Human Heart (серіал) ... Gloria Scabius
2010 Я і Моніка Велюр / Meet Monica Velour ... Monica Velour
2010 Секс і місто 2 / Sex and the City 2 ... Samantha Jones
2009 - 2011 Продюсер Паркер / Producing Parker (серіал) ... Dee
2009 Примара / The Ghost Writer ... Amelia Bly
2008 Секс і місто / Sex and the City ... Samantha Jones
2007 Мій хлопчик Джек / My Boy Jack (ТБ) ... Caroline Kipling
2006 Хвіст тигра / The Tiger's Tail ... Jane O'Leary
2006 Він і ми / Him and Us (ТБ) ... Freddie Lazarus
2005 - 2006 Протилежна стать / Sexes (серіал) ... Samantha Jones
2005 Принцеса Льоду / Ice Princess ... Tina Harwood
2004 Диявол і Деніел Вебстер / Shortcut to Happiness ... Constance Hurry
2004 Ретросексуал: 80-і / Retrosexual: The 80's (міні-серіал)
2001 Перехрестя / Crossroads ... Caroline
2001 15 Хвилин / 15 Minutes ... Cassandra
2000 Секс у великій Матриці / Sex and the Matrix (ТБ, короткометражний) ... Samantha Jones
1999 36 годин / 36 Hours to Die (ТБ) ... Kim Stone
1999 Геніальні малюки / Baby Geniuses ... Robin
1998 - 2004 Секс і місто / Sex and the City (серіал) ... Samantha Jones
1998 Тварюка Пітера Бенчлі / Creature (ТБ) ... Dr. Amanda Mayson
1998 Нежить / Modern Vampires (ТБ) ... Ulrike
1997 Вторгнення / Invasion (ТБ) ... Dr. Sheila Moran
1997 Виняток із правил / Exception to the Rule ... Carla Rainer
1996 Там, де правда / Where Truth Lies ... Racquel Chambers
1996 Мрія кожної жінки / Every Woman's Dream (ТБ) ... Liz Wells
1996 Незабутнє / Unforgettable ... Kelly
1995 Live Nude Girls ... Jamie
1995 Хроніки Хайді / The Heidi Chronicles (ТБ) ... Susan
1995 Поза підозрою / Above Suspicion ... Gail Cain
1995 - 2002 За межею можливого / The Outer Limits (серіал) ... Rebecca Highfield
1995 Оперативний центр Тома Кленсі / OP Center (ТБ) ... Jane Hood
1994 Two Golden Balls (ТБ) ... Sydnie
1994 Подвійна підозра / Breaking Point ... Allison Meadows
1993 Спеціальний агент Дилайла / Running Delilah (ТБ) ... Delilah
1993 Дикі пальми / Wild Palms (міні-серіал) ... Paige Katz
1992 Подвійне зір / Double Vision (ТБ) ... Caroline, Lisa
1992 Чудо в незайманій глушині / Miracle in the Wilderness (ТБ) ... Dora Adams
1992 Лічені секунди / Split Second ... Michelle McLaine
1991 Зоряний шлях 6: Невідкрита країна / Star Trek VI: The Undiscovered Country ... Lt. Valeris
1990 Багаття марнославств / The Bonfire of the Vanities ... Judy McCoy
1990 - 1996 Як в кіно / Dream On (серіал) ... Jeannie
1989 Божевільний медовий місяць / Honeymoon Academy (відео) ... Chris
1989 - ... Сімпсони / The Simpsons (серіал) ... Chloe Talbot
1989 Сім'я Буонанотте / La famiglia Buonanotte ... Aunt Eva
1989 Повернення мушкетерів / The Return of the Musketeers ... Justine de Winter
1988 Пале рояль / Palais Royale ... Odessa Muldoon
1988 Опівночний перехід / Midnight Crossing ... Alexa Schubb
1988 Маскарад / Masquerade ... Brooke Morrison
1987 Манекен / Mannequin ... Emmy
1986 Великий переполох у малому Китаї / Big Trouble in Little China ... Gracie Law
1985 Пограбування / Hold-Up ... Lise
1985 Турок 182 / Turk 182! ... Danny Boudreau
1984 Межі міста / City Limits ... Wickings
1984 Sins of the Past (ТБ) ... Paula Bennett
1984 Поліцейська академія / Police Academy ... Karen Thompson
1982 - 1983 Казки Золотий мавпи / Tales of the Gold Monkey (серіал) ... Whitney Bunting
1981 Бар Поркі / Porky's ... Honeywell
1981 Квиток на небеса / Ticket to Heaven ... Ruthie
1980 Вшанування / Tribute ... Sally Haines
1980 The Gossip Columnist (ТБ) ... Dina Moran
1980 Крупинки / Scruples (міні-серіал) ... Melanie Adams
1979 - 1986 Мисливець Джон / Trapper John, MD (серіал) ... Amy West
1979 Crossbar (ТБ) ... Katie Barlow
1979 The Rebels (ТБ) ... Anne Kent
1979 The Night Rider (ТБ) ... Regina Kenton
1978 - 1981 Вегас / Vega $ (серіал) ... Princess Zara
1978 - 1986 Паперова гонитва / The Paper Chase (серіал) ... Karen Clayton
1978 Ублюдок / The Bastard (ТБ) ... Anne Ware
1978 Коломбо: Як скоїти вбивство / Columbo: How to Dial a Murder (ТБ) ... Joanne Nicholls
1978 Як був завойований захід / How the West Was Won (міні-серіал) ... Dolores
1978 - 1982 Неймовірний Халк / The Incredible Hulk (серіал) ... Dr. Gabrielle White
1977 - 1978 Втеча Логана / Logan's Run (серіал) ... Rama II
1977 Deadly Harvest ... Susan Franklin
1977 Добро проти зла / Good Against Evil (ТБ) ... Linday Isley
1977 - 1979 Брати Харді і Ненсі Дрю / The Hardy Boys / Nancy Drew Mysteries (серіал) ... Marie Claire
1976 - 1983 Медексперт Квінсі / Quincy ME (серіал) ... Joy DeReatis
1976 - 1981 Ангели Чарлі / Charlie's Angels (серіал) ... Sharon Kellerman
1976 - 1980 Сім'я / Family (серіал) ... Susan Madison
1975 - 1979 Старскі і Хатч / Starsky and Hutch (серіал) ... Emily Harrison
1975 Бутон троянди / Rosebud ... Joyce
1968 - 2003 Коломбо / Columbo (серіал) ... Joanne Nicholls

Нагороди та премії:

Золота малина, 2011 рік
Переможець: Найгірша жіноча роль («Секс і місто 2»)

Премія Гільдії акторів, 2005 рік
Номінації: Кращий акторський склад комедійного серіалу («Секс і місто»)

Золотий глобус, 2004
Номінації: Краща актриса другого плану міні-серіалу або фільму на ТБ («Секс і місто»)

Еммі, 2004
Номінації: Краща жіноча роль другого плану в комедійному серіалі («Секс і місто»)

Премія Гільдії акторів, 2004
Переможець: Кращий акторський склад комедійного серіалу («Секс і місто»)

Золотий глобус, 2003
Переможець: Краща актриса другого плану міні-серіалу або фільму на ТБ («Секс і місто»)

Еммі, 2003
Номінації: Краща жіноча роль другого плану в комедійному серіалі («Секс і місто»)

Премія Гільдії акторів, 2003
Номінації: Кращий акторський склад комедійного серіалу («Секс і місто»); Краща актриса комедійного серіалу («Секс і місто»)

Еммі, 2002
Номінації: Краща жіноча роль другого плану в комедійному серіалі («Секс і місто»)

Премія Гільдії акторів, 2002
Переможець: Кращий акторський склад комедійного серіалу («Секс і місто»)
Номінації: Краща актриса комедійного серіалу («Секс і місто»)

Золотий глобус, 2001 рік
Номінації: Краща актриса другого плану міні-серіалу або фільму на ТБ («Секс і місто»)

Еммі, 2001 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану в комедійному серіалі («Секс і місто»)

Премія Гільдії акторів, 2001 рік
Номінації: Кращий акторський склад комедійного серіалу («Секс і місто»)

Золотий глобус, 2000 рік
Номінації: Краща актриса другого плану міні-серіалу або фільму на ТБ («Секс і місто»)

Еммі, 2000 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану в комедійному серіалі («Секс і місто»)

Сатурн, 1993 год
Номінації: Краща актриса другого плану («Зоряний шлях 6: Невідкрита країна»)

Золота малина, 1991 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («Вогнище марнославства»)
2519
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Дві дівчини без копійчини
Життя з Луї
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.