,
Майстри сексу
Шерлок
Південний Парк
Загрузка...

Кіану Рівз

Кіану Рівз Кіану Рівз Кіану Рівз Кіану Рівз Кіану Рівз Кіану Рівз Кіану Рівз Кіану Рівз Кіану Рівз Кіану Рівз Кіану Рівз
Коротка біографія:

Рід занять: Актор
Ім'я (лат.): Keanu Reeves
Зріст: 1.86 м
Дата народження: 2 вересня 1964 | діва
Місце народження: Бейрут, Ліван
Жанри: Драма, комедія, мелодрама

Біографія:

Народився Кіану Рівз у столиці Лівану Бейруті 2 вересня 1964. Батько актора Семюель Рівз, наполовину гаваєць, наполовину китаєць, геолог за фахом, зустрів свою дружину Патріцію, мати Кіану, в нічному клубі де вона танцювала стриптиз. Проте їх шлюбний союз довго не протягнув, по закінченню процедури розлучення Патриція разом зі своїми дітьми переїжджає до Нью-Йорку. У Нью-Йорку мати Кіану знаходить собі нового супутника життя - режисера Пола Аарона і їх сімейство в черговий раз переїжджає, на цей раз в Торонто (Канада).

У школі Кіану учився погано, приділяючи велику частину свого часу драматичному мистецтву і хокею. З 14 років грає невеликі ролі в канадських телесеріалах, знімається в рекламі. У віці 17 років остаточно закидає навчання заради знімального майданчика. Незабаром знову перебирається до Нью-Йорку.

На початковому етапі, Кіану, допомагає Пол Аарон: підшукує агента, допомагає облаштуватися на новому місці. Перші позитивні відгуки актор отримує за роль у драмі «Біля річки». На актора звертають увагу. Із запропонованих йому ролей, актор не поспішаючи вибирає найбільш цікаві. Однією з таких пропозицій стає роль у картині «Небезпечні зв'язки», в якій все ще починаючий актор, працює на одному майданчику з такими голлівудськими зірками, як Мішель Пфайффер і Джоном Малковичем.

Перша впізнаванність до актора приходить після комедії «Неймовірні пригоди Білла і Теда», за якою послідували «На гребені хвилі», «Багато шуму з нічого» та інші, менш помітні картини. Ролі в картинах визнаних майстрів: Гаса Ван Сента «Мій особистий штат Айдахо» і Френсіса Форда Копполи «Дракула Брема Стокера», а також Бернардо Бертолуччі «Маленький Будда» дозволяють заговорити про актора як про професіонала з великої літери.

Зіркою світового масштабу Кіану стає в 1994 році після виходу на кіноекрани блокбастера «Швидкість». Блискучий дует із Сандрою Баллок стає комерційним хітом того року. У 1997 році акторові пропонують 12 мільйонів доларів за роль у продовження нашумілої «Швидкості», проте Кіану відмовляється на користь спільної роботи з Аль Пачіно в картині «Адвокат Диявола». Чудова режисерська робота Тейлора Хекфорда і блискуча гра обох акторів, прирікають стрічку на успіх.

Всі попередні досягнення актора потьмяніли на тлі неймовірно успіху його ролі в «Матриці», яка в кілька разів збільшує не тільки і без того непоодиноку армію прихильників актора, але і його гонорари. В цілому картина збирає в прокаті понад півмільярда доларів, грандіозний успіх. Не менш вдалими виходять і дві подальші частини трилогії «Матриця 2: Перезавантаження» і «Матриця 3: Революція».

Стримано відгукнулися критики про роботи актора в проміжку між частинами «Матриці», більшість з яких: «Спостерігач», «Солодкий листопад», «Хардбол» ледь не провалюються в прокаті. Втім, шанувальники актора прощають йому всі його помилки за чудові роботи в «Матриці» і фантастичному бойовику «Костянтин: Володар темряви».

Той факт, що краще всього акторові вдаються ролі у фантастичних бойовиках, не заважає йому періодично з'являтися в низькобюджетних плаксивих комедіях, таких як «Любов за правилами і без» та «Будинок біля озера». З останніх робіт актора варто відзначити його роль у трилері «Королі вулиць» та у фантастичній картині «День, коли Земля зупинилася».

Кіану, який вважає, що особисте життя воно на те й особисте, щоб інші не пхали туди свій ніс, ретельно оберігає його від сторонніх очей і вух. Однак дещо всюдисущі журналісти все-таки дещо знайшли. Трагедією закінчився його роман з Дженніфер Сайм. Їх спільна дитина, яка повинна була з'явитись на світ у 2000 році, народжується мертвою. Не проходить і року як в автомобільній катастрофі гине і сама Дженніфер.

Кіану до цих пір залишається неодруженим.

Фільмографія:

Пасажири / Passengers ... Jim
2016 Рейн / Rain (міні-серіал) ... John Rain
2016 Неоновий демон / The Neon Demon
2015 Тільки правда / The Whole Truth
2015 Дочка Бога / Daughter of God ... Detective Scott Galban
2015 Хто там? / Knock Knock ... Evan Webber
2014 21 рік: Річард Лінклейтер / 21 Years: Richard Linklater
2014 Джон Вік / John Wick ... John Wick
2013 47 Ронін / 47 Ronin ... Kai
2013 Майстер тай-цзи / Man of Tai Chi ... Donaka Mark
2011 Троє в Нью-Йорку / Generation Um ... ... John
2010 Кримінальна фішка від Генрі / Henry's Crime ... Henry Torne
2010 - ... Спеціальне колекційне видання (серіал) / Edición Especial Coleccionista ... Officer Jack Traven
2009 Приватне життя Піппи Лі / Private Lives of Pippa Lee, The ... Chris
2008 День, коли Земля зупинилася / Day the Earth Stood Still, The ... Klaatu
2008 Королі вулиць / Street Kings ... Detective Tom Ludlow
2006 Будинок біля озера / Lake House, The ... Alex Wyler
2006 Затьмарення / A Scanner Darkly ... Bob Arctor
2005 Еллі Паркер / Ellie Parker ... Dogstar
2005 Костянтин: Володар темряви / Constantine ... John Constantine
2005 Погана звичка / Thumbsucker ... Perry Lyman
2003 Любов за правилами і без / Something ... Julian Mercer
2003 Матриця 3: Революція / Matrix Revolutions, The ... Neo
2003 Матриця 2: Перезавантаження / Matrix Reloaded, The ... Neo
2001 Хардбол / Hard Ball ... Conor O'Neill
2001 Солодкий листопад / Sweet November ... Nelson Moss
2000 Дар / Gift, The ... Donnie Barksdale
2000 Спостерігач / Watcher, The ... David Allen Griffin
2000 Дублери / Replacements, The ... Shane Falco
1999 Матриця / Matrix, The ... Neo
1997 Адвокат диявола / Advocate, The ... Kevin Lomax
1997 Самогубець / Last Time I Committed Suicide, The ... Harry
1996 Відчуваючи Міннесоту / Feeling Minnesota ... Jjaks Clayton
1996 Ланцюгова реакція / Chain Reaction ... Eddie Kasalivich
1995 Прогулянка у хмарах / A Walk in the Clouds ... Paul Sutton
1995 Джонні Мнемонік / Johnny Mnemonic ... Johnny Mnemonic
1994 Швидкість / Speed ... Officer Jack Traven
1993 Маленький Будда / Little Buddha ... Siddhartha
1993 Навіть дівчата-ковбої інколи сумують / Even Cowgirls Get the Blues ... Julian Gitche
1993 Виродки / Freaked
1993 Багато шуму з нічого / Much Ado About Nothing ... Don John
1992 Дракула / Dracula ... Jonathan Harker
1991 Провіденс / Providence ... Eric
1991 Captivated '92: The Video Collection (відео) ... Jim
1991 Мій особистий штат Айдахо / My Own Private Idaho ... Scott Favor
1991 Нові пригоди Біла і Теда / Bill & Ted's Bogus Journey ... Ted Logan / Evil Ted
1991 На гребені хвилі / Point Break ... FBI Special Agent John 'Johnny' Utah
1990 Послухайте завтра / Tune in Tomorrow ... ... Martin Loader
1990 Я люблю тебе до смерті / I Love You to Death ... Marlon James
1989 Життя під водою (ТБ) / Life Under Water ... Kip
1989 Батьки / Parenthood ... Tod Higgins
1989 Неймовірні пригоди Білла і Теда / Bill & Ted's Excellent Adventure ... Ted Logan
1988 Минулої ночі / Night Before, The ... Winston Connelly
1988 Небезпечні зв'язки / Dangerous Liaisons ... Le Chevalier Raphael Danceny
1988 Принц Пенсільванії / Prince of Pennsylvania, The ... Rupert Marshetta
1988 Вічна пісня / Permanent Record ... Chris Townsend
1987 - 1990 Шоу Трейсі Ульман / Tracey Ullman Show, The (серіал) ... Jesse Walker
1986 Політ / Flying
1986 Подорож у казку (ТБ) / Babes in Toyland ... Jack / Jack-be-Nimble
1986 Під впливом (ТБ) / Under the Influence ... Eddie Talbot
1986 На березі річки / River's Edge ... Matt
1986 Братство справедливості (ТБ) / Brotherhood of Justice, The ... Derek
1986 Знову молодий (ТБ) / Young Again ... Michael Riley, Age 17
1986 Акт помсти (ТБ) / Act of Vengeance ... Buddy Martin
1986 Молода кров / Youngblood ... Heaver
1985 Один крок назад / One Step Away ... Ron Petrie
1985 Відпускаючи (ТБ) / Letting Go ... Stereo Teen # 1

Нагороди та премії:

Золота малина, 2005 рік
Номінації: Гірший невдаха «Золотої малини» за перші 25 років існування нагороди

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Номінації: Краща бійка («Матриця 2: Перезавантаження»); Кращий поцілунок («Матриця 2: Перезавантаження»)

Золота малина, 2002 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Хардбол»)

Золота малина, 2001 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Спостерігач»)

Премія каналу «MTV», 2000 рік
Переможець: Найкраща бійка («Матриця»); Краща чоловіча роль («Матриця»)
Номінації: Кращий екранний дует («Матриця»)

Золота малина, 1997 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Ланцюгова реакція»)

Премія каналу «MTV», 1996 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Прогулянка у хмарах»); Самий бажаний чоловік

Золота малина, 1996 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль («Джонні Мнемонік»)

Премія каналу «MTV», 1995 рік
Переможець: Кращий екранний дует («Швидкість»)
Номінації: Кращий поцілунок («Швидкість»); Самий бажаний чоловік («Швидкість»); Краща чоловіча роль («Швидкість»)

Золота малина, 1994 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Багато шуму з нічого»)

Премія каналу «MTV», 1992 рік
Переможець: Самий бажаний чоловік («На гребені хвилі»

Посилання:
http://keanureeves.ru/
10970
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Друзі
Корольок - пташка співоча
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.