,
Стародавні
Як козаки...
Американці
Загрузка...

Ровен Аткінсон

Ровен Аткінсон Ровен Аткінсон Ровен Аткінсон Ровен Аткінсон Ровен Аткінсон Ровен Аткінсон Ровен Аткінсон Ровен Аткінсон Ровен Аткінсон Ровен Аткінсон
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, сценарист, продюсер, режисер
Ім’я (лат.): Rowan Atkinson
Зріст: 1.80 м
Дата народження: 6 січня 1955 | козеріг
Місце народження: Консетт, Дарем, Англія, Велика Британія
Жанри: Комедія
Дружина: Санетра Састре (розлучення) ... двоє дітей

Біографія:

Ровен Аткінсон (Rowan Sebastian Atkinson) народився 6 січня 1955 року в місті Консетт, в англійському графстві Дарем. Ровен був молодшим із трьох дітей фермера Еріка Аткінсона-старшого і його дружини домогосподарки Елли Бейнбрідж. Незважаючи на скромне походження, Ровен Аткінсон не єдиний видатний представник свого сімейства. Його рідний брат Родні є відомим англійським політиком і експертом в галузі економіки. Дітей батьки виховували у християнських англіканських традиціях. З дитинства Ровен захоплювався театром, спочатку він грав у постановах театру початкової школи «Користер скул», пізніше у середній школі «Сент-Бі скул», куди Аткінсона перевели у віці 11 років. Після закінчення школи Ровен вступив до Університету Ньюкасла на електроінженерний факультет. Свою освіту він продовжив в Оксфорді, де отримав ступінь магістра.

Аткінсон почав виступати з гумористичними скетчами на сцені Драматичного товариства Оксфорда, де він познайомився зі своїм співавтором, майбутнім сценаристом і режисером Річардом Кертісом. Привернути увагу широкої публіки Аткінсону вперше вдалося, виступаючи на Единбурзькому фестивалі у 1976 році. Через два роки Аткінсон і Кертіс запустили гумористичне шоу «Люди Аткінсона» на радіо BBC 3.

Після закінчення університету Ровен Аткінсон разом з колегою-коміком Ангусом Дейтоном відправився в турне по країні, їх номери були записані і пізніше стали основою телешоу. Успіх гастролей привів Аткінсона до контракту з телекомпанією ITV, в ефірі якої у 1979 році вийшло шоу «Бляшаний сміх». Наступним проектом Аткінсона на телебаченні стала гумористична програма «Not the Nine O'Clock News», в якій Ровен був одним з основних сценаристів.

У 1983-му році талановитий англієць вперше знявся в кіно - у шпигунському бойовику «Ніколи не говори« ніколи» з неофіційної серії про Джеймса Бонда. У цьому фільмі його екранним партнером став Шон Коннері. Згодом відомий шотландець став одним з головних прихильників творчості Ровена Аткінсона. Варто відзначити, що 1983-й рік став абсолютно особливим для Аткінсона. У цей період він зіграв у своїй першій кінокомедії - «Вчасно померлий», а також запустив культовий проект «Чорна гадюка», який відразу після виходу на екрани отримав величезний успіх. Над створенням телесеріалу Ровен Аткінсон працював разом з Річардом Кертісом, який виступив як автор сценарію всіх серій комедії.

Найбільш успішним проектом актора на початку дев'яностих років стала 14-серійна комедія «Містер Бін», яка згодом стала культовим твором для всієї британської культури. Серіал мав великий успіх, а тому з часом зумів затьмарити навіть славу «Чорної гадюки». У 1997 році був створений перший повнометражний фільм - «Містер Бін в Америці». Другий фільм, «Містер Бін на відпочинку», вийшов в прокат у 2007 році.

У 1993 році він знявся разом з Чарлі Шином, Валері Голіно, Ллойдом Бріджесом у пародії на фільми про Рембо «Гарячі голови 2».

У 1994 році Аткінсон зіграв епізодичну роль вікарія в касовому хіті «Чотири весілля і одні похорони» та озвучив одного з персонажів у популярному мультфільмі «Король лев». Ще однією помітною роллю Ровена Аткінсона стала роль інспектора Реймонда Фаулера в серіалі «Тонка блакитна лінія». У великому кінематографі на рахунку Ровена ролі в комедіях «Щурячі перегони», «Скубі-Ду», «Реальна любов».

У 2003 році Аткінсон зіграв головну роль у пародії на бондіану - «Агент Джонні Інгліш».

У 2005 році він виконав одну з головних ролей у кримінальній комедії «Тримай язика за зубами».

У 2012 році Ровен Аткінсон брав участь у відкритті Олімпійських ігор в Лондоні в ролі Містера Біна, який грав на роялі в оркестрі, виконуючи саундтрек з фільму «Вогненні колісниці»

Зі своєю дружиною Санетрою Састре Ровен познайомився наприкінці 80-х, коли Санетра працювала візажистом на BBC. У лютому 1990 року в Нью-Йорку відбулася церемонія одруження. Однак, після 24 років спільного життя у листопаді цього року шлюб Ровена Аткінсона розпався, через його роман з молоденькою актрисою Луїзою Форд. У колишнього подружжя двоє дітей: син Бен і дочка Лілі, яка пішла по стопах батька і також стала актрисою.

Ровен Аткінсон володіє величезним статком в 100 мільйонів фунтів стерлінгів. Головною пристрастю Аткінсона є колекціонування дорогих автомобілів.

Фільмографія:

2016 Мрець детектива Мегре / Maigret Dead Man (ТБ) ... Jules Maigret
2016 Мегре розставляє пастки / Maigret Sets a Trap (ТБ) ... Jules Maigret
2011 Агент Джоні Інгліш: Перезапуск / Johnny English Reborn ... Johnny English
2007 - ... Так і чарівна сила Жужу / Tak & the Power of Juju (серіал) ... Lok
2007 Містер Бін на відпочинку / Mr. Bean's Holiday ... Mr. Bean
2007 Розрядка сміхом 2007: Великий випуск / Comic Relief 2007: The Big One (ТБ) ... Mr. Bean
2006 Keeping Mum: Funnies (відео, короткометражний) ... Walter Goodfellow
2006 Keeping Mum: Deleted Scenes (відео, короткометражний) ... Walter Goodfellow
2005 Тримай язика за зубами / Keeping Mum ... Walter Goodfellow
2005 80-і / 80s (серіал) ... Blackadder
2005 Людина-павук / Spider-Plant Man (ТБ, короткометражний) ... Peter Piper, Spider-Plant Man
2003 Реальна любов / Love Actually ... Rufus - Jewellery Salesman
2003 Агент Джонні Інгліш / Johnny English ... Johnny English
2003 Розрядка сміхом 2003: Велика зачіска / Comic Relief 2003: The Big Hair Do (ТБ) ... Martin Bashir
2002 - ... Містер Бін / Mr. Bean: The Animated Series (серіал) ... Mr. Bean
2002 Скубі-Ду / Scooby-Doo ... Mondavarious
2001 Щурячі перегони / Rat Race ... Enrico Pollini
2001 Розрядка сміхом: Короткі штани / Comic Relief Short Pants (ТБ, короткометражний) ... Neville
2000 Виступ Королівського вар'єте 2000 / The Royal Variety Performance 2000 (ТБ) ... Performer
2000 Все можливо, бебі! / Maybe Baby ... Mr. James
1999 Чорна Гадюка туди-сюди / Blackadder Back & Forth (короткометражний) ... Lord Edmund Blackadder, King Edmund III, Blackaddercus (All Blackadders)
1999 Доктор Хто і Прокляття неминучої смерті / Comic Relief: Doctor Who - The Curse of Fatal Death (ТБ, короткометражний) ... The Doctor
1997 Історія містера Біна / The Story of Bean (ТБ) ... Mr. Bean
1997 Містер Бін в Америці / Bean ... Mr. Bean
1997 Comic Relief (ТБ)
1995 Unseen Bean (відео) ... Mr. Bean
1995 - 1996 Тонка блакитна лінія / The Thin Blue Line (серіал) ... Inspector Fowler
1995 Full Throttle (ТБ) ... Sir Henry 'Tim' Birkin
1994 Король Лев / The Lion King ... Zazu, озвучка
1994 Чотири весілля і одні похорони / Four Weddings and a Funeral ... Father Gerald - Wedding Two
1993 Гарячі голови 2 / Hot Shots! Part Deux ... Dexter Hayman
1992 Шоу Ровена Аткінсона / Rowan Atkinson Live (ТБ) ... Various Roles
1991 Бернард і джин / Bernard and the Genie (ТБ) ... Charles Pinkworth
1991 Comic Relief (ТБ) ... Mr. Bean
1990 The Exciting Escapades of Mr. Bean (відео, короткометражний) ... Mr. Bean
1990 Відьми / The Witches ... Mr. Stringer
1990 - 1995 Містер Бін / Mr. Bean (серіал) ... Mr. Bean
1989 Істерія 2! / Hysteria 2! (ТБ) ... Shakespeare's Manager
1989 The Amazing Adventures of Mr. Bean (відео) ... Mr. Bean
1989 Чорна гадюка 4 / Blackadder Goes Forth (серіал) ... Captain Edmund Blackadder
1989 Бурмило / The Tall Guy ... Ron Anderson
1989 Вечір «розрядки сміхом» 2 / A Night of Comic Relief 2 (ТБ)
1988 Різдвяні піснеспіви Чорної Гадюки / Blackadder's Christmas Carol (ТБ) ... Ebenezer Blackadder, Lord Edmund Blackadder, Edmund Blackadder, Esq., Cmdr. Edmund Blackadder
1988 Побачення Денніса Дженнінгса / The Appointments of Dennis Jennings (короткометражний) ... Dr. Schooner
1988 Чорна гадюка: Роки роялістів / Blackadder: The Cavalier Years (ТБ, короткометражний) ... Sir Edmund Blackadder
1988 Розрядка сміхом / Comic Relief (ТБ) ... Edmund Blackadder
1987 - 1995 Шоу Фрая та Лорі / A Bit of Fry and Laurie (серіал) ... Nigel Havers
1987 Чорна гадюка 3 / Black Adder the Third (серіал) ... Edmund Blackadder, butler to the Prince
1986 Чорна гадюка 2 / Black-Adder II (міні-серіал) ... Edmund Blackadder
1983 Вчасно померлий / Dead on Time (короткометражний) ... Bernard Fripp
1983 Ніколи не говори «ніколи» / Never Say Never Again ... Small-Fawcett
1983 Чорна гадюка / The Black Adder (міні-серіал) ... Edmund, Duke of Edinburgh
1980 Peter Cook & Co. (ТБ) ... Various Characters
1979 Бал таємної поліції / The Secret Policeman's Ball (ТБ) ... Various Roles
1979 - 1982 Чи не дев'ятигодинні новини / Not the Nine O'Clock News (серіал) ... Various Roles
1979 Canned Laughter (ТБ, короткометражний) ... Robert Box, Dave Perry, Mr. Marshall
1967 - 2003 Омнібус / Omnibus (серіал)

Нагороди та премії:

Європейська кіноакадемія, 2003
Номінації: Приз глядацьких симпатій за кращу чоловічу роль («Агент Джонні Інгліш»)
2073
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
«Найкращий» тиждень мого життя
Величне століття. Роксолана
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.