,
Гра престолів
Уламки щастя
Чужоземка
Загрузка...

Лев Шрайбер

Лев Шрайбер Лев Шрайбер Лев Шрайбер Лев Шрайбер Лев Шрайбер Лев Шрайбер Лев Шрайбер Лев Шрайбер Лев Шрайбер Лев Шрайбер Лев Шрайбер
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер, продюсер, сценарист
Ім’я (лат.): Liev Schreiber
Зріст: 1.91 м
Дата народження: 4 жовтня 1967 | ваги
Місце народження: Сан-Франциско, Каліфорнія, США
Жанри: Драма, комедія, трилер
Дружина: Наомі Воттс ... двоє дітей


Біографія:

Лев Шрайбер (Isaac Liev Schreiber) з'явився на світ 4 жовтня 1967 року в Сан-Франциско, штат Каліфорнія, в творчій родині. Мати Лева, Хезер Мілгрем, відома у вузьких колах художниця, за походженням єврейка, з польськими, українськими та німецькими коренями. Батько ж, Телл Шрайбер, визнаний театральний актор і режисер, зобов'язаний своїм походженням предкам з Австралії, Ірландії, Шотландії та Швейцарії.

Незабаром після народження сина, подружжя переїхало зі Сполучених Штатів Америки до Канади. Однак після раптового розлучення батьків, чотирирічний Лев з матір'ю знову повернулися до Америки. Вони оселилися в південно-східній частині Мангеттена, в Нижньому Іст-Сайді, де і пройшло все дитинство Шрайбера. Втім, це дитинство було далеко не безхмарним. Матері майбутнього актора доводилося багато працювати, щоб прогодувати себе і сина, а сам Лев кілька разів був спійманий за невеликі крадіжки, за що згодом і був відправлений на проживання до релігійної громади в Коннектикуті. Через деякий час, коли його мати і духовні наставники порахували, що Лев перевиховався і зрозумів свої помилки, він знову став жити з матір'ю в Нью-Йорку.

Навчаючись в муніципальній школі, юний Шрайбер захопився спортом і показував непогані результати. Незважаючи на це, він не був популярним, скоріше навпаки, інші учні школи його цуралися, розводячи різні чутки про його сім'ю і нібито кримінальне минуле. Коли він перейшов у приватну школу «Friends Seminary», Лев несподівано для самого себе зацікавився театром і став постійним учасником шкільних спектаклів. Потім він поступив у коледж Гемпшира, де продовжив відточувати свою акторську майстерність у складі театральної трупи. Крім того, він став випускником Єльської вищої школи драматичного мистецтва, а також деякий час був слухачем акторського курсу в Лондонській Королівській академії.

Завдяки своїй завзятості, залишивши за плечима не саме щасливе дитинство і отримавши вельми гідну освіту, Лев Шрайбер став наближатися до початку успішної акторської кар'єри.

Дебютом для молодого актора стала епізодична роль в незалежній комедійній драмі 1994 року режисера Нори Ефрон «Цілком пришелепкуватий». На наступний рік Шрайбер блискуче відпрацював на знімальних майданчиках таких кінострічок як: «Тусовщиця», «Сонячні хлопчики», «Дзвінок Денізи», «Дівчата з дикого Заходу», «Дика любов».

У 1996 році режисер Вес Крейвен запропонував йому роль у фільмі жахів «Крик». Роль підозрюваного у вбивствах Коттона Вірі відкрила Шрайберу дорогу до великобюджетних стрічок. Так, у 1998 році актор чудово зіграв помічника шерифа в драматичному трилері Джо Чаппела «Фантоми». Помітним появою актора на екрані одну з головних ролей у спортивній драмі Норманна Джуїсона «Ураган».

У 1999 році актор виконав роль молодого Орсона Веллс у фільмі Бенжаміна Росса «Проект 281», яка принесла Шрайберу номінації на «Еммі» і «Золотий глобус».

Свій яскравий драматичний талант актор продемонстрував і при виконанні ролі Стюарта Бессера в мелодрамі 2001 року «Кейт і Лео» режисера Джеймса Менголда. Мег Райан, Х'ю Джекман у партнерстві з Левом з блиском відпрацювали головні ролі.

У 2003 році на екрани вийшло два проекти за участю Лева Шрайбера: міні-серіал «Гітлер: Сходження диявола» і комедійна драма Роджера Споттісвуда «Проект «Єльцин», в останній актор блищав у головній ролі піарника Джо Шумейта.

У 2006 році Лев Шрайбер разом з Наомі Воттс і Едвардом Нортоном з'явився в мелодрамі «Розмальована вуаль», поставленому за мотивами роману С. Моема «Визерунковий покрив». Через два роки Лев Шрайбер взяв участь у приквелі трилогії «Люди Ікс» - «Люди Ікс: Початок. Росомаха». У картині була показана передісторія «Людей Ікс», що розповідає про військове минуле Логана і обставини, при яких він став володарем адамантітового скелета.

У 2010 році Шрайбер знявся в головній ролі російського шпигуна Вінтера в бойовику режисера Філіпа Нойса «Солт», де він зіграв у парі з Анджеліною Джолі.

З останніх робіт актора хочеться відзначити його участь у телепроекті каналу Showtime «Рей Донован», де він зіграв головну роль суворого професіонала, який займається вирішенням делікатних проблем багатих американців. А також, роль відомого радянського шахіста в байопіку Едварда Цвіка «Ігри чемпіонів», що розповідає про матч за звання чемпіона світу, головними учасниками якого стали два всесвітньо-відомих гросмейстера - Борис Спаський і Боббі Фішер.

Крім роботи в кіно Шрайбер також добре відомий і в театральному середовищі. Серед театральних робіт Лева Шрайбера багато п'єс Шекспіра: «Цімбелін», «Макбет», «Гамлет» і «Генріху V». У 2005 році Лев отримав «Тоні» за головну роль у п'єсі «Гленгаррі Глен Росс». У тому ж році він дебютував в якості режисера і сценариста з картиною «І все освітилося», знятої за мотивами однойменного роману.

У 2006 році Лев Шрайбер оголосив про заручини з актрисою Наомі Воттс, з якою знімався у фільмі «Розмальована вуаль», але чутки про їхнє весілля залишилися непідтвердженими. У 2007 році у зоряної пари народився син Олександр Піт, а в грудні 2008 року на світ з'явилася ще одна дитина, другий син - Семюел Кай Шрайбер. У вільний від роботи час Лев займається баскетболом, фехтуванням, велосипедним спортом і футболом. Ну і, звичайно ж, приділяє час своїй родині.

Фільмографія:

2016 Вишибала 2 / Goon: Last of the Enforcers ... Ross Rhea
2016 5-а хвиля / The 5th Wave ... Colonel Vosch
2015 У пошуках Бабеля / Finding Babel ... Voice of Isaac Babel, озвучка
2015 Крід: Спадщина Роккі / Creed ... HBO 24/7 оповідач
2015 У центрі уваги / Spotlight ... Marty Baron
2014 Ігри чемпіонів / Pawn Sacrifice ... Boris Spassky
2014 - ... Кінь БоДжек / BoJack Horseman (серіал) ... Copernicus
2013 Досконалий чоловік / A Perfect Man ... James
2013 Супергерої: Нескінченна битва / Superheroes: A Never-Ending Battle (міні-серіал) ... провідний
2013 Під маскою жиголо / Fading Gigolo ... Dovi
2013 Дворецький / The Butler ... Lyndon B. Johnson
2013 - ... Рей Донован / Ray Donovan (серіал) ... Ray Donovan
2013 Останні дні на Марсі / The Last Days on Mars ... Vincent Campbell
2013 Муві 43 / Movie 43 ... Robert
2012 Фундаменталіст мимоволі / The Reluctant Fundamentalist ... Bobby Lincoln
2012 Псих / Mental ... Trevor
2011 Вишибала / Goon ... Ross Rhea
2010 Солт / Salt ... Ted Winter
2010 Кожен Божий день / Every Day ... Ned
2009 Різники / Repo Men ... Frank
2009 Штурмуючи Вудсток / Taking Woodstock ... Vilma
2009 Люди Iкс: Початок. Росомаха / X-Men Origins: Wolverine ... Victor Creed
2008 Виклик / Defiance ... Zus Bielski
2007 Кохання за часів холери / Love in the Time of Cholera ... Lotario Thugut
2007 Десять заповідей / The Ten ... Ray Johnson
2006 Розмальована вуаль / The Painted Veil ... Charlie Townsend
2006 Омен / The Omen ... Robert Thorn
2005 - ... Робоцип / Robot Chicken (серіал) ... Iron Man
2005 Лакаванна Блюз / Lackawanna Blues (ТБ) ... Ulysses Ford
2004 Манчжурський кандидат / The Manchurian Candidate ... Raymond Shaw
2003 Проект Єльцин / Spinning Boris ... Joe Shumate
2003 Гітлер: Сходження диявола / Hitler: The Rise of Evil (міні-серіал) ... Ernst Hanfstaengl
2002 Ціна страху / The Sum of All Fears ... John Clark
2001 Кейт і Лео / Kate & Leopold ... Stuart Besser
2000 - ... C.S.I. Місце злочину / CSI: Crime Scene Investigation (серіал) ... Michael Keppler
2000 Крик 3 / Scream 3 ... Cotton Weary
2000 Гамлет / Hamlet ... Laertes
1999 Spring Forward ... Paul
1999 Проект 281 / RKO 281 (ТБ) ... Orson Welles
1999 Ураган / The Hurricane ... Sam
1999 Яків брехун / Jakob the Liar ... Mischa
1999 - ... Незалежна лінза / Independent Lens (серіал) ... William Kunstler
1999 Прогулянка по Місяцю / A Walk on the Moon ... Marty Kantrowitz
1998 Де тебе носило / Since You've Been Gone (ТБ) ... Fred Linderhoff
1998 Сутінки / Twilight ... Jeff Willis
1998 Сфера / Sphere ... Dr. Ted Fielding
1998 Фантоми / Phantoms ... Deputy Stuart 'Stu' Wargle
1997 Baggage (короткометражний)
1997 Він, вона і палець / His and Hers ... Glenn
1997 Крик 2 / Scream 2 ... Cotton Weary
1996 Денні мандрівники / The Daytrippers ... Carl Petrovic
1996 Крик / Scream ... Cotton Weary
1996 Викуп / Ransom ... Clark Barnes
1996 Гуляють, базікають / Walking and Talking ... Andrew
1996 Коміки / The Sunshine Boys (ТБ) ... Ricky Gregg
1996 Довга ніч / Big Night ... Leo
1995 Тусовщиця / Party Girl ... Nigel
1995 Дика любов / Mad Love ... Salesman
1995 Дзвінок Денізи / Denise Calls Up ... Jerry Heckerman
1995 Дівчата з Дикого Заходу / Buffalo Girls (ТБ) ... Ogden
1994 Абсолютно пришелепкуватий / Mixed Nuts ... Chris
1994 Janek: The Silent Betrayal (ТБ) ... Owens

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2015
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Рей Донован»)

Еммі, 2015
Номінації: Краща чоловіча роль у драматичному серіалі («Рей Донован»)

Золотий глобус, 2014
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Рей Донован»)

Премія Гільдії акторів, 2014
Номінації: Кращий акторський склад («Дворецький»)

Премія каналу «MTV», 2010 рік
Номінації: Краща бійка («Люди Ікс: Початок. Росомаха»)

Венеціанський кінофестиваль, 2005 рік
Переможець: Приз «Laterna Magica» («І все освітилося»); Нагорода за кращий біографічний фільм («І все освітилося»)

Сатурн, 2005 рік
Номінації: Кращий актор другого плану («Манчжурський кандидат»)

Золотий глобус, 2000 рік
Номінації: Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТБ («Проект 281»)

Еммі, 2000 рік
Номінації: Краща чоловіча роль у міні-серіалі або телефільмі («Проект 281»)
1890
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Майстри сексу
Таємниці Ґравіті Фолз
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.