,
11.22.63
«Найкращий» тиждень мого життя
Як козаки...
Загрузка...

Гвінет Пелтроу

Гвінет Пелтроу Гвінет Пелтроу Гвінет Пелтроу Гвінет Пелтроу Гвінет Пелтроу Гвінет Пелтроу Гвінет Пелтроу Гвінет Пелтроу Гвінет Пелтроу
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, сценарист, режисер
Ім'я (лат.): Gwyneth Paltrow
Зріст: 1.75 м
Дата народження: 27 вересня 1972 | терези
Місце народження: Лос-Анджелес, Каліфорнія, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Чоловік: Кріс Мартін (розлучення) ... двоє дітей

Біографія:

Гвінет Кейт Пелтроу народилася 27 вересня 1972 року в Лос-Анджелесі (США). Батьки Гвінет були помітними в кіноіндустрії людьми: батько працював режисером, а мати була актрисою. У сім'ї була ще одна дитина - молодший брат Гвінет. Пелтроу виросла вчилася в приватній школі для дівчаток Нью-Йорка, після чого деякий час вивчала історію мистецтв в Санта-Моніці. Але через деякий час вона кинула навчання, вирішивши стати актрисою.

У 1991 році Гвінет вперше вийшла на сцену (разом зі своєю матір'ю, в спектаклі «Пікнік» Вільямстаунского театру). У цьому ж році відбувся дебют у кіно - у фільмі «Крик» з Джоном Траволтою. Роль допоміг отримати батько актриси.

Наступні роки Гвінет Пелтроу зіграла ще кілька ролей - у фільмі «Капітан Гак» Стівена Спілберга (друга сім'ї Пелтроу), «Плоть від плоті» і «Місіс Паркер і порочне коло» та інші.

Потім вона виконала роль у фільмі «Сім» (1995), де її партнером став Бред Пітт. Актори сподобалися один одному і в них почався бурхливий роман.

До 1995 року Гвінет, незважаючи на вже наявний багаж ролей, все одно в Голлівуді знали в першу чергу як «подружку Пітта». Але все змінилося, коли на екрани вийшов фільм «Емма» - критики, нарешті, звернули увагу на талант Пелтроу.

А вже через два роки Гвінет отримала «Оскар» у номінації «краща жіноча роль» за роль у фільмі 1998 року «Закоханий Шекспір».

До того моменту роман з Бредом Піттом вже став історією, і актриса зустрічалася з актором та автором сценарію до «Закоханий Шекспір» Беном Аффлеком. Бен Аффлек був турботливий і ніжний, і в Голлівуді почали говорити про їх швидке весілля. Але несподівано Гвінет стала з'являтися на публіці в компанії партнера по фільму «Закоханий Шекспір» Джозефа Файнса.

Пізніше Гвінет знялась у фільмах: «Талановитий містер Ріплі», «Родина Тененбаумів», «Обережно, двері зачиняються», «Одержимість») та іншіх.

5 грудня 2003 Гвінет Пелтроу вийшла заміж за Кріса Мартіна, музиканта гурту «Coldplay». Весільна церемонія пройшла в таємниці від всіх в Південній Каліфорнії, і лише через тиждень після одруження преса дізналася про це. 14 травня 2004 в Лондоні Пелтроу народила дочку, якій дали ім'я Еппл. А друга дитина в сім'ї Пелтроу-Мартін з'явився 8 квітня 2006 року - син, якого назвали Мойсей.

У 2005 році Гвінет стала обличчям одного з ароматів Estée Lauder і обличчям бренду Damiani, а в 2006 році актриса стала рекламувати модний бренд Bean Pole International. Також на початку 2008 року у Пелтроу з'явився контракт з брендом Tod's.

Гвінет Пелтроу переконана вегетаріанка. Актриса займається благодійністю: вона давно підтримує фонд «Робін Гуд», що допомагає бездомним Нью-Йорка. А у березні 2008 року актриса стала послом організації «Save the Children», що займається зниженням кількості дітей, які помирають від хвороб, яким можна запобігти. На цій посаді Гвінет прослужить людям три роки.

Початок 2008 року ознаменувався для Гвінет відразу двома успішними картинами - «Залізна людина» і «Дві коханки»; останній вона особисто представила під час Каннського кінофестивалю.

А ось кінець 2008 року став для Гвінет не найсприятливішим періодом. Спочатку вибухнув скандал з організацією захисту прав тварин PETA (Гвінет звинуватили в лукавстві: захищаючи права тварин на словах, вона позує в натуральному хутрі в рекламі Tod's); Пелтроу публічно принесла вибачення PETA і послалася на «непорозуміння».

У березня 2014 Гвінет Пелтроу і Кріс Мартін оголосили про своє розлучення.

Фільмографія:

2015 33 дня / 33 días ... Dora Maar
2015 Мордекай / Mortdecai ... Johanna
2013 Залізна людина 3 / Iron Man 3 ... Pepper Potts
2012 Дякуємо за обмін / Thanks for Sharing ... Phoebe
2012 Месники / The Avengers ... Pepper Potts
2011 Зараза / Contagion ... Beth Emhoff
2010 Лишайся сильним / Country Strong ... Kelly Canter
2010 Залізна людина 2 / Iron Man 2 ... Pepper Potts
2009 - ... Лузери / Glee (серіал) ... Holly Holliday
2008 Дві коханки / Two Lovers ... Michelle Rausch
2008 Залізна людина / Iron Man ... Pepper Potts
2007 Добраніч / The Good Night ... Dora Shaller
2006 На гострій межі / Running with Scissors ... Hope Finch
2006 Кохання та інші катастрофи / Love and Other Disasters ... Hollywood Jacks
2006 Погана слава / Infamous ... Kitty Dean
2004 Доказ / Proof ... Catherine
2004 Небесний капітан та світ майбутнього / Sky Captain and the World of Tomorrow ... Polly Perkins
2003 Сільвія / Sylvia ... Sylvia Plath
2003 Вид згори кращий / View from the Top ... Donna Jensen
2002 Одержимість / Possession ... Maud Bailey
2001 Любов зла / Shallow Hal ... Rosemary
2001 Родина Тененбаумів / The Royal Tenenbaums ... Margot Tenenbaum
2001 Ювілей / The Anniversary Party ... Skye Davidson
2000 Чужий квиток / Bounce ... Abby Janello
2000 Дуети / Duets ... Liv
1999 Талановитий містер Ріплі / The Talented Mr. Ripley ... Marge Sherwood
1998 Закоханий Шекспір ​​/ Shakespeare in Love ... Viola De Lesseps
1998 Ідеальне вбивство / A Perfect Murder ... Emily Bradford Taylor
1998 Спадщина / Hush ... Helen Baring
1998 Великі надії / Great Expectations ... Estella
1998 Обережно, двері зачиняються / Sliding Doors ... Helen
1996 Емма / Emma ... Emma Woodhouse
1996 Чужі похорони / The Pallbearer ... Julie DeMarco
1996 Подвійна ставка / Sydney ... Clementine
1995 Місячне світло і Валентіно / Moonlight and Valentino (ТБ) ... Lucy Trager
1995 Сім / Se7en ... Tracy Mills
1995 Джефферсон в Парижі / Jefferson in Paris ... Patsy Jefferson
1994 Місіс Паркер і порочне коло / Mrs. Parker and the Vicious Circle ... Paula Hunt
1993 Плоть від плоті / Flesh and Bone ... Ginnie
1993 Готова на все / Malice ... Paula Bell
1993 Смертельні відносини / Deadly Relations (ТБ) ... Carol Ann Fagot Applegarth Holland
1992 Жорстокі сумніви / Cruel Doubt (ТБ) ... Angela Pritchard
1991 Капітан Крюк / Hook ... Young Wendy, Peter's Mother
1991 Крик / Shout ... Rebecca
1989 High (ТБ)

Нагороди та премії:

Еммі, 2011 рік
Переможець: Краща запрошена актриса в комедійному серіалі («Лузери»)

Сатурн, 2009 рік
Номінації: Краща актриса («Залізна людина»)

Золотий глобус, 2006 рік
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Доказ»)

Премія каналу «MTV», 2005 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Небесний капітан та світ майбутнього»)

Премія каналу «MTV», 2001 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Чужий квиток»)

Оскар, 1999 рік
Переможець: Краща жіноча роль («Закоханий Шекспір»)

Золотий глобус, 1999 рік
Переможець: Краща жіноча роль (комедія або мюзикл) («Закоханий Шекспір»)

Премія каналу «MTV», 1999 рік
Переможець: Кращий поцілунок («Закоханий Шекспір»)
Номінації: Краща жіноча роль («Закоханий Шекспір»)

Британська академія, 1999 рік
Номінації: Краща жіноча роль («Закоханий Шекспір»)
5860
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Дракони: Захисники Тупу
Декстер
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.