,
Вікінги
Уламки щастя
Царство
Загрузка...

Саша Барон Коен

Саша Барон Коен Саша Барон Коен Саша Барон Коен Саша Барон Коен Саша Барон Коен Саша Барон Коен Саша Барон Коен Саша Барон Коен Саша Барон Коен
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, сценарист, продюсер
Ім’я (лат.): Sacha Baron Cohen
Зріст: 1.91 м
Дата народження: 13 жовтня, 1971 | ваги
Місце народження: Хаммерсміт, Лондон, Англія
Жанри: Комедія
Дружина: Айла Фішер ... троє дітей

Біографія:

Саша Барон Коен (Sacha Noam Baron Cohen) народився восени 1971 року у західному районі Лондона - Хаммерсміті. Батько актора - Джеральд, мав свою крамницю чоловічого одягу, мати - Даніелла працювала інструктором з лікувальної фізкультури. Він був молодшою дитиною у сімї: у Саши є двоє старших братів - Ерран и Амнон. Після закінчення приватної школи для хлопчиків «Haberdashers Aske's» в Ельстрі Коен продовжив навчання у коледжі Христа (Кембриджський університет). Там він став захоплюватися комічними виступами, його завжди приваблювали жарти на політичну тематику. Однак кар'єру Коен почав в якості моделі: його фото публікувалися в різних журналах на початку 1990-х років. Тоді ж він спробував свої сили і в ролі телеведучого - вів прогноз погоди.

У 1995 році продюсери британського каналу «Channel 4» оголосили кастинг для нових виконавців. Саша Барон Коен відправив плівку на конкурс, на якій постав в образі Крісто - репортера з Албанії. Продюсери звернули на нього увагу, і наступні кілька років Саша активно працював на телебаченні в програмі «The Word».

У 1998 році він зробив невеликий скетч, в якому з'явився в образі Бруно - гомосексуаліста, ведучого телепередачі про моду. Однак справжню славу Коену приніс образ Алі Джи - невихованого і неосвіченого репера, який бере інтерв'ю у громадських діячів Великобританії на серйозні соціальні теми. Телепередача «Da Ali G Show», наповнена сатирою і вульгарними жартами, вийшла в ефір у 2000 році, і дуже швидко стала мегапопулярною.

Після двох сезонів шоу у 2002 році на екрани виходить комедійний фільм «Алі Джі в Парламенті», в якому головний герой (Саша Барон Коен) в результаті безглуздої випадковості стає депутатом і почанає вирішувати світові проблеми. Комедія набула популярності за межами Великобританії, і з 2003 року «Da Ali G Show» стали знімати в США.

Паралельно зі зйомками шоу Саша Барон Коен брав участь в «серйозних голлівудських проектах»: озвучка одного з персонажів у мультфільмі «Мадагаскар», роль у фільмі «Ріккі Боббі: король дороги», він навіть зіграв в кіномюзиклі «Свіні Тодд: перукар-демон із Фліт-стріт».

Черговим успіхом Коена можна назвати вихід у 2006 році скандальної комедії «Борат», в якій він зіграв казахського журналіста Бората Сагдієва. У картині не були задіяні актори, крім самого Коена у ролі вигаданого тележурналіста Бората, який займався «культурним дослідженням Америки на користь славної держави Казахстан», а також акторів, що грали Азамата Багатова і сім'ю Бората. За цю роботу акторові вручили престижну премію «Золотий Глобус» за кращу чоловічу роль у комедії або мюзиклі. Крім того, за сценарій фільму Саша Барон Коен отримав ще й номінацію на «Оскар».

У 2009 році на екрани вийшов «Бруно», знятий за тією ж технологією, що і Борат. Після «Бруно» Саша Барон Коен заявив, що закінчує працювати з образами Алі Джи, Бората і Бруно, так як багато хто впізнає їх, і стає дуже складно створювати новий матеріал.

У 2012 році вийшов новий проект Саші Барона Коена - комедія «Диктатор». Стрічка чимось нагадувала попередніх «Бората» і «Бруно» - актор також виконував роль неадекватного іноземця, однак знято кіно було не в документальній манері, а традиційним чином. Незабаром після цього Саша знявся у драматичній стрічці «Знедолені», озвучив лемура Джуліана в трейтій частині анімаційного фільму «Мадагаскар» і зіграв епізодичну роль у комедії Адама МакКея «Телепартач: І знову здрастє».

У 2014 році актор мав зіграти головну роль у картині про відомого рок-співака Фредді Меркьюрі, але через творчі розбіжності з учасниками групи «Queen» Саша Барон Коен покинув проект.

Саша Барон Коен перебуває у шлюбі з відомою акторкою Айлою Фішер. Пара виховує двох дочок: Олів (2007) і Елула (2010) та сина Монтгомері Мозес (2015).

Фільмографія:

Керлі Оксид і Вик Трилл / Curly Oxide and Vic Thrill ... Curly Oxide
Безіменний проект Саші Барона Коена / Untitled Sacha Baron Cohen Project
2016 Аліса в Задзеркаллі / Alice Through the Looking Glass ... Time
2016 Брати з Ґрімзбі / Grimsby ... Carl 'Nobby' Butcher
2013 Телепартач: І знову здрастє / Anchorman 2: The Legend Continues
2012 Знедолені / Les Misérables ... Thénardier
2012 Мадагаскар 3 / Madagascar 3: Europe's Most Wanted ... Julien, озвучка
2012 Диктатор / The Dictator ... Aladeen, Efawadh
2011 Хранитель часу / Hugo ... Station Inspector
2009 Бруно / Brüno ... Brüno
2009 - 2010 Вечірнє шоу з Конаном О'Брайеном / The Tonight Show with Conan O'Brien (серіал) ... Brüno
2009 18-я щорічна церемонія вручення кінонагород MTV 2009/2009 MTV Movie Awards (ТБ) ... грає самого себе, Brüno
2008 Мадагаскар 2: Втеча до Африки / Madagascar: Escape 2 Africa ... Julien, озвучка
2007 Свіні Тодд: перукар-демон із Фліт-стріт / Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street ... Pirelli
2007 Розрядка сміхом 2007: Додати Великий випуск / Comic Relief 2007: Додати The Big One (ТБ) ... Borat
2006 MTV Europe Music Awards 2006 (ТВ) ... Borat
2006 Reel Comedy: Borat Moviefilms Special Preview (ТБ) ... Borat Sagdiyev
2006 Борат / Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nati ... ... Borat
2006 Рікі Боббі: Король дороги / Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby ... Jean Girard
2005 - ... Говард Стерн на вимогу / Howard Stern on Demand (серіал) ... Borat Sagdiyev
2005 Мадагаскар / Madagascar ... Julien, озвучка
2005 - ... Час / The Hour (серіал) ... Admiral General Aladeen
2004 - 2011 Топ-модель по-австралійскі / Australia's Next Top Model (серіал) ... Brüno
2003 Spyz (короткометражний) ... Ali G, James Bond
2003 Розрядка сміхом 2003: Додати Велика зачіска / Comic Relief 2003: Додати The Big Hair Do (ТБ) ... грає самого себе, Ali G
2003 - 2004 Алі Джи шоу / Da Ali G Show (серіал) ... Ali G
2002 - 2010 Reel Comedy (серіал) ... Borat Sagdiyev
2002 Алі Джі в парламенті / Ali G Indahouse ... Ali G, Borat
2001 - 2010 У п'ятницю ввечері з Джонатаном Россом / Friday Night with Jonathan Ross (серіал) ... Borat Sagdiyev
2001 Розрядка сміхом: Скажи «труси» для бідності / Comic Relief: Say Pants to Poverty (ТБ) ... грає самого себе, Ali G
2000 - 2011 Стримай свій ентузіазм / Curb Your Enthusiasm (серіал) ... Larry's Guide # 2
2000 - 2009 Життя Роува / Rove Live (серіал) ... Bruno
2000 The Jolly Boys 'Last Stand ... Vinnie
2000 Алі Джи шоу / Da Ali G Show (серіал) ... Ali G
1999 Ali G's Alternative Christmas Message (ТВ, короткометражний) ... Ali G
1998 Comedy Nation (серіал) ... Various
1996 Щоденне шоу / The Daily Show (серіал) ... Admiral General Aladeen
1996 Punch (короткометражний)
1995 Jack and Jeremy's Police 4 (ТБ) ... Various
1993 - 2009 Пізня ніч з Конаном О`Брайен / Late Night with Conan O'Brien (серіал) ... Borat Sagdiyev
1993 - 2010 Ранкове телебачення / GMTV (серіал) ... Borat
1992 - 2002 Великий сніданок / The Big Breakfast (серіал) ... Ali G
1992 - ... Нічне шоу з Джей Лено / The Tonight Show with Jay Leno (серіал) ... Borat Sagdiyev
1989 - ... Сімпсони / The Simpsons (серіал) ... Tour Guide, озвучка
1975 - ... Суботнім вечором в прямому ефірі / Saturday Night Live (серіал) ... Admiral General Aladeen
1971 - ... Фільм '72 / Film '72 (серіал) ... Borat Sagdiyev
1971 - 2007 Паркінсон / Parkinson (серіал) ... Ali G
1952 - ... Сьогодні / Today (серіал) ... Brüno

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2014 рік
Номінації: Краща бійка («Телепартач: І знову здрастє»)

Премія Гільдії акторів, 2013 роки рік
Номінації: Кращий акторський склад («Знедолені»)

Оскар, 2007 рік
Номінації: Кращий адаптований сценарій («Борат»)

Золотий глобус, 2007 рік
Переможець: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Борат»)

Премія каналу «MTV», 2007 рік
Переможець: Краща комедійна роль («Борат»); Кращий поцілунок («Рікі Боббі: Король дороги»)
Номінації: Краща бійка («Борат»)
2057
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Дівчата
Пуаро Агати Крісті
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.