,
Корольок - пташка співоча
Декстер
Чорний список
Загрузка...

Деріл Ганна

Деріл Ганна Деріл Ганна Деріл Ганна Деріл Ганна Деріл Ганна Деріл Ганна Деріл Ганна Деріл Ганна Деріл Ганна Деріл Ганна Деріл Ганна
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Daryl Hannah
Зріст: 1.78 м
Дата народження: 3 грудня, 1960 | стрілець
Місце народження: Чикаго, Іллінойс, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама

Біографія:

Деріл Ганна (Daryl Christine Hannah) народилася 3 грудня 1960 року в місті Чикаго (штат Іллінойс, США). Її батько, Дон Ганна, був судновласником, а мати, Сузан, - продюсером. Незабаром після народження Ганни батьки розлучилися, і її мати повторно вийшла заміж за Джерольда Векслера, власника електронної імперії «Yupіter», чиє майно оцінювалося в три мільярди доларів.

Деріл навчалася в привілейованих приватних школах. У дитинстві на диво всім рідним вона вирішила досконало оволодіти грою в футбол, і вже в середній школі стала королевою футбольної команди, розбивши не одне серце своїх однокласників: висока, струнка, в коротких шортах, - хлопчаки на трибунах не могли відірвати від неї очей. Після закінчення школи Деріл без особливих труднощів вступила до театрального Університету Південної Каліфорнії. Ефектна зовнішність дозволила їй протягом декількох років зніматися в рекламі парфумів і дефілювати на сцені в дизайнерському одязі. Наприкінці навчання актриса захопилася балетом і брала уроки у відомої балерини Анни Тальчіф.

Дебютом у кіно для молодої актриси став 1978 рік. Деріл знялася у повнометражній стрічці Брайана Де Пальми «Лють», екранізації роману Джона Ферріса. Виразна красуня з синьо-зеленими очима сподобалася кінодіячів і шоуменам. Після прем'єри Деріл вирушила вдосконалювати акторські навички до найвідомішого театрального педагога Стелли Адлер.

На початку 80-х років Деріл Ганна знялась в науково-фантастичному фільмі Рідлі Скотта «Той, що біжить по лезу бритви» та романтичній стрічці Рона Ховарда «Сплеск» з Томом Генксом у головній ролі. «Сплеск» мав великий комерційний успіх, що дозволило Деріл перейти в розряд рейтингових актрис.

У 1986 році Деріл Ганна зіграла роль Дерен Тейлор - коханки головного героя (Чарлі Шин) в оскароносній стрічці Олівера Стоуна «Волл-стріт». В цьому ж році на екрани вийшов фільм «Плем'я печерного ведмедя» - екранізація однойменного науково-популярного роману Жанни Оель, в якому Ганні дісталася головна роль Ейли - маленької кроманьонки, вихованої неандертальцями.

У 1987 році актриса спробувала себе в комедійному жанрі, зігравши у фільмі «Роксана» - в усучасненому варіанті п'єси Едмона Ростана «Серано де Бержерак». Деріл зіграла милу студентку астрономічного факультету, в яку закохався шеф команди пожежників Сі Ді «Чарлі» Бейлс (Стів Мартін) - романтична людина з тонким почуттям гумору, справжній поет і прекрасний співрозмовник.

У 1994 році Ганна отримала премію на Берлінському кінофестивалі за короткометражку «Остання вечеря», працюючи над якою Деріл виступила сценаристом, продюсером і актрисою.

У 1996 році Деріл Ганна зайняла 96 позицію в рейтингу «Empire magazine» Топ-100 найсексуальніших актрис кіно.

У 2003 році в прокат вийшов культовий фільм Квентіна Тарантіно «Убити Білла». Деріл зіграла роль Еллі Драйвер - одноокої найманої вбивці. У 2004 році світ побачив другу частину гучного бойовика, де знову знялися найяскравіші актори: Ума Турман, Люсі Лью, Девід Керредін. До речі, за роль в «Убити Білла 2» Деріл отримала дві премії: «MTV Movie Awards» за кращу бойову сцену і «Saturn Award» за кращу жіночу роль другого плану.

Зіграні нею ролі з кожним разом все впевненіше і впевненіше закріплювали за актрисою кінорепутацію зоряної актриси, яка багато вміла і була вільна в кадрі. Тим часом акторська кар'єра Деріл Ганни не стояла на місці. Її фільмографія поповнувалась новими і цікавими ролями - «Злість», «Темний медовий місяць», «У пошуках шторму», «Припливи», «Ідеальні канікули» та інші.

У 2015 році Деріл прийняла участь у науково-фантастичному проекті братів Вачовські (тепер вже сестер)) «Восьме чуття», зігравши роль Аджеліки «Енджел» Тюрінг.

Крім акторства, Деріл Ганна заслужила безліч почестей на поприщі боротьби за екологію. Будучи з дівоцтва вегетаріанкою, вона активно бореться за чистоту води, за охорону навколишнього середовища і виступає проти знищення тварин.

Деріл Ганна ніколи не була заміжня, але мала довгий роман зі співаком Джексоном Брауном, а також мала зв'язок з Джоном Кеннеді мол. - сином убитого президента і актором Велом Кілмером.

Фільмографія:

Вампіри Голлівуду / Vampires of Hollywood ... Lana Wood
Undateable John ... Rose
2016 The Slider ... Carol
2016 Father ... Sarah Freidman
2015 Sicilian Vampire ... Carmelina Trafficante
2015 - ... Восьме почуття / Sense8 (серіал) ... Angelica Turing
2015 Ідеальні канікули / A Perfect Vacation ... Mao
2015 Мене звуть Майкл / I Am Michael ... Deborah
2014 Торгівля шкірою / A Hitman in London ... Zhanna
2014 2047 - Загроза смерті / 2047: Sights of Death ... Major Anderson
2014 Father Rupert Mayer ... Joanna Sebastian
2013 Американський мустанг / American Mustang ... The Advocate
2013 Ніч зомбі / Zombie Night (ТБ) ... Birdy
2013 Social Nightmare (ТБ) ... Susan Hardy
2013 Припливи / The Hot Flashes ... Ginger Peabody
2013 The Things She Did (короткометражний) ... Her
2012 Ельдорадо / Eldorado (відео) ... The Stranger
2011 СОС любов! Контракт на мільйон доларів / S.O.S Love! The Million Dollar Contract ... Mimi
2011 - 2012 Фантасти-провісники / Prophets of Science Fiction (серіал) ... Pris
2010 - ... Поліція Гаваїв / Hawaii Five-0 (серіал) ... Cherie Tranton
2010 Долина розчарування / Wild Horses and Renegades ... Speaker
2009 Закрита книга / A Closed Book ... Jane Ryder
2009 Цикл / The Cycle ... Carrie Mitchel
2009 у пошуках шторму / Storm Seekers (ТБ) ... Leah Kaplan
2008 Темний медовий місяць / Dark Honeymoon (відео) ... Jan
2008 Злість / Vice ... Salt
2008 Зграя акул / Shark Swarm (ТБ) ... Brook Wilder
2008 Школа бойових мистецтв / Kung Fu Killer (ТБ) ... Jane
2007 Одного разу все одружаться / All the Good Ones Are Married (ТБ) ... Alex
2007 Любов на лінії фронту / The Poet ... Marlene Konig
2006 Оле / Olé ... Maggie Granger
2006 Любов - це наркотик / Love Is the Drug ... Sandra Brand
2006 Чи не поступитися Штейнам / Keeping Up with the Steins ... Sandy, Sacred
2006 Останні дні планети Земля: Нова особина / Final Days of Planet Earth (ТБ) ... Liz Quinlan
2004 Будь обережний того, чого бажаєш / Careful What You Wish For (короткометражний) ... Store Patron
2004 Срібне місто / Silver City ... Maddy Pilager
2004 Вбити Білла 2 / Kill Bill: Vol. 2 ... Elle Driver
2004 Повія / Yo puta ... Adriana
2003 Вбити Білла / Kill Bill: Vol. 1 ... Elle Driver
2003 Приймальні матері / Casa de los babys ... Skipper
2003 Останній контракт / The Job ... CJ March
2003 Велика порожнеча / The Big Empty ... Stella
2003 Нортфорк / Northfork ... Flower Hercules
2002 Банк / Bank (відео) ... American girlfriend
2002 Strip Notes (відео)
2002 Поспішай кохати / A Walk to Remember ... Cynthia Carter
2001 Важкі гроші / Hard Cash ... Virginia
2001 Джек і Бобове дерево: Правдива історія / Jack and the Beanstalk: The Real Story (ТБ) ... Thespee - Member Great Council of Mac Slec
2001 Джекпот / Jackpot ... Bobbi
2001 Вогняний ринг / Cowboy Up ... Celia Jones
2000 Головна мішень / First Target (ТБ) ... Alex McGregor
2000 Танці в «Блакитній ігуані» / Dancing at the Blue Iguana ... Angel
2000 Ланцюг / Cord (відео) ... Anne White
1999 Ворог мого ворога / Diplomatic Siege ... Erica Long
1999 - ... Незалежна лінза / Independent Lens (серіал)
1999 Польові квіти / Wildflowers ... Sabine
1999 Мій улюблений марсіанин / My Favorite Martian ... Lizzie
1999 У гонитві за мрією / Speedway Junky ... Veronica
1998 Хочеш жити - вмій крутитися / Hi-Life ... Maggie
1998 Вікно у двір / Rear Window (ТБ) ... Claudia Henderson
1998 Возз'єднання сімейки Адамсів / Addams Family Reunion (ТБ) ... Morticia Addams
1998 Rescuers: Stories of Courage: Two Families (ТБ) ... Maria Althoff
1997 Лісовик / The Gingerbread Man ... Lois Harlan
1997 Останній дон / The Last Don (міні-серіал) ... Athena Aquitane
1997 Справжня блондинка / The Real Blonde ... Kelly
1997 Постріл / Gun (серіал) ... Jill Johnson
1996 Останні дні Френкі на прізвисько «Муха» / The Last Days of Frankie the Fly ... Margaret
1995 Старі та сварливі розбешкетувалися / Grumpier Old Men ... Melanie Gustafson
1995 Двоє - це занадто / Two Much ... Liz
1995 Нерозривний зв'язок / The Tie That Binds ... Leann Netherwood
1994 Маленькі негідники / The Little Rascals ... Miss Crabtree
1993 Старі та сварливі / Grumpy Old Men ... Melanie
1993 Атака 50-футовий жінки / Attack of the 50 Ft. Woman (ТБ) ... Nancy Archer
1993 - 2004 Фрейзер / Frasier (серіал) ... Caller # 2
1992 Спогади людини-невидимки / Memoirs of an Invisible Man ... Alice Monroe
1991 Ігри в полях Господніх / At Play in the Fields of the Lord ... Andy Huben
1990 Психувати / Crazy People ... Kathy Burgess
1989 Сталеві магнолії / Steel Magnolias ... Annelle Dupuy Desoto
1988 Бадьорість духів / High Spirits ... Mary Plunkett Brogan
1987 Волл-стріт / Wall Street ... Darien Taylor
1987 Роксана / Roxanne ... Roxanne
1986 Орли юриспруденції / Legal Eagles ... Chelsea Deardon
1986 Клан Печерного Ведмедя / The Clan of the Cave Bear ... Ayla
1984 Папа Грінвіч-Віллідж / The Pope of Greenwich Village ... Diane
1984 Сплеск / Splash ... Madison
1984 Безстрашний / Reckless ... Tracey Prescott
1983 Фінальний терор / The Final Terror ... Windy Morgan
1982 Літні коханці / Summer Lovers ... Cathy Featherstone
1982 Той що біжить по лезу бритви / Blade Runner ... Pris
1982 Паперові ляльки / Paper Dolls (ТБ) ... Taryn Blake
1981 Сувора країна / Hard Country ... Loretta
1978 Лють / The Fury ... Pam
1975 - ... Доброго ранку, Америка / Good Morning America (серіал) ... 7 October, 2003

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2005 рік
Переможець: Краща бійка ( «Убити Білла 2»)

Сатурн, 2005 рік
Переможець: Краща актриса другого плану («Вбити Білла 2»)

Золота малина, 1997 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («Двоє - це занадто»)

Берлінський кінофестиваль, 1994 год
Переможець: Приз за кращий короткометражний фільм (програма «Панорама») («Остання вечеря»)

Золота малина, 1989 рік
Номінації: Найгірша жіноча роль другого плану («Бадьорість духів»)

Золота малина, 1988 рік
Переможець: Найгірша жіноча роль другого плану («Волл-стріт»)

Сатурн, 1985 рік
Переможець: Краща актриса («Сплеск»)
1037
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Брати по зброї
Життя з Луї
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.