,
Грімм
Дівчата
Бійся ходячих мерців
Загрузка...

Сара Ґадон

Сара Ґадон Сара Ґадон Сара Ґадон Сара Ґадон Сара Ґадон Сара Ґадон Сара Ґадон Сара Ґадон
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім’я (лат.): Sarah Gadon
Зріст: 1.60 м
Дата народження: 4 квітня, 1987 | овен
Місце народження: Торонто, Онтаріо, Канада
Жанри: Драма, комедія, мелодрама

Біографія:

Сара Ґадон (Sarah Gadon) народилася 4 квітня 1987 року в канадському місті Торонто, штат Онтаріо. Її батьки не були пов'язані з кінематографом - батько працював психологом, а мати викладала в місцевій школі. Сара росла в компанії старшого брата Джеймса, і все дитинство провела в юнацькій танцювальній студії. Після закінчення Національної школи балету майбутня зірка продовжує навчання в школі мистецтв Клода Вотсона, а пізніше стає студенткою факультету кінематографії Університету в Торонто.

«Я ніяк не могла зробити свій вибір між балетом і кіно, і тільки десь у 17 років, коли більше ніяк не можна було поєднувати ці два заняття, я пішла з балетного училища» - згадує актриса.

Сара Ґадон вперше опинилася на знімальному майданчику в десятирічному віці. Вона виконала роль Джулії в епізоді багатосерійного проекту «Її звали Нікіта». Потім актриса з'явилася в декількох гучних телесеріалах: вона зіграла Моніку в трилері «Чи боїшся ти темряви?», юну Лауру в мелодрамі «Двічі в житті» та в інших другорядних ролях.

У 2003 році Сара отримала свою першу роль на великому екрані, їй дісталася одна з головних ролей в дитячому фільмі «Школа фаст-фуду». Через рік, актриса зіграла епізодичну роль в малобюджетній стрічці Девіда Вівера «Рідні».

Популярність же до актриси прийшла у 2011 році, коли вона знялася з Майклом Фассбендером, Кірою Найтлі і Вігго Мортенсеном в драмі Девіда Кроненберга «Небезпечний метод».

Наступного року вона знову працює на одному майданчику з Девідом Кроненбергом, а також з його сином Брендоном: зірка знялася в стрічці «Космополіс» з Робертом Паттінсоном і режисерському дебюті Кроненберга-молодшого фантастичному трилері «Антивірус». Роль Еліз у драмі «Космополіс» принесла Ґадон премію Vancouver Film Critics Circle в категорії найкраща актриса другого плану.

Цікаво, що поза очі, її називають талісманом Девіда Кроненберга, адже він перший побачив у неї потенціал і харизму справжньої актриси.

Наступний крок в кар'єрі Сари - це роль у фільмі першого англомовного проекту канадського режисера Дені Вільньова «Ворог», який розповідає фантастичну історію про випадкову зустріч двійників, для яких вона стає доленосною. У фільмі також зіграли Джейк Джилленгол, Мелані Лоран і Ізабелла Росселліні.

У 2014 році Ґадон грає відразу у чотирьох стрічках: у картині Марка Вебба «Нова Людина-павук: Висока напруга», черговій роботі Девіда Кроненберга - комедійній драмі «Зоряна карта», в мелодрамі «Лондонські канікули» та фентезі-бойовику «Дракула. Невідома історія», в якому їй дісталася роль дружини Влада Цепеша - Мірени.

У 2016 році Сара отримала запрошення зіграти у фантастичному трилері за романом Стівена Кінга «11/22/63». 8-серійна стрічка розповідає про вчителя англійської мови і літератури Джейка Еппінга (Джеймс Франко), який за допомогою порталу здійснює подорож в минуле, щоб запобігти вбивству президента США Джона Ф. Кеннеді. Сара зіграла одну з головних ролей - шкільну бібліотекарку на ім'я Сейді Дангіл, яка стає коханням всього Джейкового життя.

Інформації про її приватне життя дуже мало. Відомо, що вона мешкає у Торонто і вже три роки зустрічається з продюсером Меттом Хеннамом, з яким вона познайомилась під час зйомок фільму «Антивірус».

Фільмографія:

2016 Дев'яте життя Луї Дракса / The 9th Life of Louis Drax ... Natalie
2016 Обурення / Indignation ... Olivia Hutton
2016 11.22.63 (міні-серіал) ... Sadie Dunhill
2015 Дівчина-король / The Girl King ... Countess Ebba Sparre
2015 - ... Чоловік шукає жінку / Man Seeking Woman (серіал) ... Kelly
2015 Лондонські канікули / A Royal Night Out ... Princess Elizabeth
2014 Дракула. Невідома історія / Dracula Untold ... Mirena
2014 Створення фільму «Ворог» / Lucid Dreams: The Making of Enemy (відео, короткометражний)
2014 Зоряна карта / Maps to the Stars ... Clarice Taggart
2014 Нова Людина-павук: Висока напруга / The Amazing Spider-Man 2 ... Kari
2013 Реальна білка / The Nut Job ... Lana, озвучка
2013 Белль / Belle ... Elizabeth Murray
2013 Ворог / Enemy ... Helen
2012 Жовта риба / Yellow Fish (короткометражний) ... Cait
2012 Нескінченний світ / World Without End (міні-серіал) ... Philippa
2012 Космополіс / Cosmopolis ... Elise Shifrin
2012 Антивірус / Antiviral ... Hannah Geist
2012 Ведмежі обійми / BearHug (короткометражний) ... Madison
2011 Дім марень / Dream House ... Cindi
2011 Щоденники метелика / The Moth Diaries ... Lucy
2011 Небезпечний метод / A Dangerous Method ... Emma Jung
2010 Щасливе місто / Happy Town (серіал) ... Georgia Bravin
2009 - 2010 Правила зйому / The Dating Guy (серіал) ... Darlene, озвучка
2009 Я диявол / Leslie, My Name Is Evil ... Laura
2009 - 2010 Справжній Арон Стоун / Aaron Stone (серіал) ... Dr. Martin
2009 - 2011 Бути Ерікою / Being Erica (серіал) ... Katie Atkins
2008 Грабіж / Spoliation (короткометражний) ... Gabriella
2008 - 2012 Гаряча точка / Flashpoint (серіал) ... Tasha Redford
2008 Гранж-авеню / Grange Avenue (короткометражний) ... Julia MacMillan
2008 Золотий лід 3: У гонитві за мрією / The Cutting Edge 3: Chasing the Dream (ТБ) ... Celeste Mercier
2008 - ... Розслідування Мердока / Murdoch Mysteries (серіал) ... Ruby Ogden
2008 Кордон / The Border (серіал) ... Zoe Kessler
2007 Розпускати і в'янути / Burgeon and Fade (короткометражний) ... Haley
2007 - 2012 Острів відчайдушних героїв / Total Drama Island (серіал) ... Beth, озвучка
2007 Витівки в коледжі / Charlie Bartlett ... Priscilla
2007 - 2009 Друзі та герої / Friends and Heroes (серіал) ... Portia, озвучка
2006 - ... Рубі Глум / Ruby Gloom (серіал) ... Ruby Gloom
2005 Порушники кодексу / Code Breakers (ТБ) ... Julia Nolan
2005 - 2009 Життя з Дереком / Life with Derek (серіал) ... Vicki
2005 - 2006 Тріо викривлення часу / Time Warp Trio (серіал) ... Jodie
2004 - 2006 Чорний оракул / Dark Oracle (серіал) ... Claudia
2004 Рідні / Siblings ... Margaret
2004 - 2006 Країна чудес / This Is Wonderland (серіал) ... Zoe Kelsey
2003 - 2004 Мій тато, рок-зірка / My Dad the Rock Star (серіал) ... Alyssa, озвучка
2003 Школа фаст-фуду / Fast Food High ... Zoe
2002 Дивне спадщина Камерона Круза / The Strange Legacy of Cameron Cruz (серіал) ... Lucy Montgomery
2002 Дитина суспільства / Society's Child (ТБ) ... Nikki Best, озвучка
2002 Мама оголосила страйк / Mom's on Strike (ТБ) ... Jessica Harris
2002 Кадет Келлі / Cadet Kelly (ТБ) ... Amanda
2001 Чому вчаться дівчатка / What Girls Learn (ТБ) ... Samantha
2001 - 2004 Мутанти Ікс / Mutant X (серіал) ... Catherine Hartman
2001 - 2004 Доктор / Doc (серіал) ... Terri Lewis
2000 Хроніки Редволл: Маттімео / Mattimeo: A Tale of Redwall (серіал) ... Cynthia Vole, озвучка
2000 Друге я / The Other Me (ТБ) ... Heather
2000 - 2001 Коли серця б'ються в такт / In a Heartbeat (серіал) ... Jennifer
1999 - 2001 Двічі в житті / Twice in a Lifetime (серіал) ... Young Laura Burnham
1999 - 2000 Чи боїшся ти темряви? / Are You Afraid of the Dark? (Серіал) ... Monica
1997 - 2001 Її звали Нікіта / La Femme Nikita (серіал) ... Julia
1151
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Гра престолів
Корольок - пташка співоча
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.