,
Слуга народу
Життя з Луї
Уламки щастя
Загрузка...

Джозеф Файнс

Джозеф Файнс Джозеф Файнс Джозеф Файнс Джозеф Файнс Джозеф Файнс Джозеф Файнс Джозеф Файнс
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер, продюсер
Ім’я (лат.): Joseph Fiennes
Зріст: 1.83 м
Дата народження: 27 травня, 1970 | близнюки
Місце народження: Солсбері, Вілтшир, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, мелодрама, трилер
Дружина: Марія Долорес Діегес ... двоє дітей

Біографія:

Джозеф Файнс (Joseph Twisleton-Wykeham-Fiennes) народився 27 травня 1970 року у місті Солсбері на південному сході англійського графства Вілтшир. Він молодший з сімох дітей письменниці Дженніфер Леш та фотографа Марка Файнса. Вся родина Файнс за винятком брата - близнюка Джозефа Джейкоба, який став екологом, займаються мистецтвом. Старший брат - відомий актор Ральф Файнс, сестри Софі і Марта режисери, брат Магнус пише музику. Крім того, у актора є також зведений брат Майкл Емері, якого в одинадцятирічному віці взяли в сім'ю його батьки. Розпочавши навчання в Ірландії, Джозеф поміняв кілька шкіл, перш ніж закінчив приватну гуманітарну школу в самому Солсбері. Потім була Суффолкська художня школа, яку він пізніше покинув щоб приєднатися до театру «Young Vic Youth Theatre», і нарешті, британський вищий навчальний заклад, школа музики і театру в Гілдхоллі яку закінчив у 1993 році. Джозеф Файнс дебютував на Вест-Енді, і протягом двох сезонів він входив до складу трупи Королівського Шекспірівського театру.

У 1995 році актор отримує свою першу роль у телевізійній мелодрамі Джеймса Селлан Джонса «Нерішучість Поппі Керью». Дебютом на великому екрані для Джозефа стала стрічка італійського режисера Бернардо Бертолуччі «Вислизаюча краса», з незрівнянною Лів Тайлер у головній ролі.

Світову популярність і визнання Джозеф Файнс отримав у 1998 році, коли на екрани вийшли два фільми з його участю, які згодом були номіновані на «Оскар»: «Єлизавета» і «Закоханий Шекспір». Остання картина отримала «Оскар» в номінації «Кращий фільм року». Роль у «Закоханому Шекспірі» принесла йому номінацію на BAFTA, премію «Блокбастер», приз MTV і номінацію на «Вибір підлітків» за «найсексуальнішу романтичну сцену».

У 1999 році Джозеф Файнс потрапив в список найкрасивіших людей планети за версією журналу People.

Наступною помітною роботою для актора стала військова драма Жан-Жака Анно «Ворог біля воріт», де Файнс грав російського комісара. У 2003 році Джозеф Файнс озвучив персонаж в анімаційному фільмі «Синдбад: Легенда семи морів» студії DreamWorks. У тому ж році він зіграв засновника лютеранства Мартіна Лютера в біографічній драмі «Лютер», а також з'явився в екранізації «Венеціанського купця».

У 2006 році Джозеф Файнс повернувся на театральну сцену заради моновистави про поета часів Другої світової Кіта Дугласа. У тому ж році він знявся в чорній комедії «Премія Дарвіна», а через рік вийшов фільм, де він грав автора книги про Нельсона Манделу - «Прощай, Бафана».

У 2009 році в ефір каналу ABC вийшов науково-фантастичний телесеріал «Проблиски майбутнього» з участю Джозефа Файнса.

У 2011 році Джозеф Файнс зіграв легендарного чарівника Мерліна в 10-серійному серіалі «Камелот». В тому ж році він з'явився ще в одному відомому серіалі - хоррор-трилері «Американська історія жаху: Шоу виродків».

Серед останніх робіт актора - участь у пригодницьких фільмах «Виробник ігор» і «Геракл» та трилері «Чужа країна».

У житті актора було багато романів. У 2009 році Джозеф одружується на швейцарській моделі іспанського походження Марії Долорес Діегес, вінчання відбулося в серпні в Тоскані. На цей час у подружжя вже є двоє дітей. Джозеф - дуже добрий плавець, наїзник, тенісист і скелелаз.

Фільмографія:

The Unholy
2016 Elizabeth, Michael and Marlon (ТБ) ... Michael Jackson
2016 The Last Race ... Eric Liddell
2016 Воскресіння Христа / Risen ... Clavius
2015 Чужа країна / Strangerland ... Matthew
2014 Геракл / Hercules ... King Eurystheus
2014 Виробник ігор / The Games Maker ... Morodian
2011 - ... Американська історія жаху: Шоу виродків / American Horror Story (серіал) ... Monsignor Timothy Howard
2011 Камелот / Camelot (серіал) ... Merlin
2010 A Lost and Found Box of Human Sensation ... Boy, озвучка; короткометражка
2009 - 2010 Проблиски майбутнього / FlashForward (серіал) ... Mark Benford
2008 Красуня / Красунчик / Pretty / Handsome (ТБ) ... Bob Fitzpayne
2008 Проти течії / Against the Current ... Paul Thompson
2008 Spring 1941 / Spring 1941 ... Artur Planck
2008 Червоний Барон / Der rote Baron ... Brown
2008 You Me and Captain Longbridge ... оповідач; короткометражка
2008 Втеча з в'язниці / The Escapist ... Lenny Drake
2007 Прощай, Бафана / Goodbye Bafana ... James Gregory
2006 На гострій межі / Running with Scissors ... Neil Bookman
2006 Премія Дарвіна / The Darwin Awards ... Michael Burrows
2005 Великий рейд / The Great Raid ... Major Gibson
2005 Людина людині / Man to Man ... Jamie Dodd
2004 Венеціанський купець / The Merchant of Venice ... Bassanio
2003 Лютер / Luther ... Martin Luther
2003 Синдбад: Легенда семи морів / Sinbad: Legend of the Seven Seas ... Proteus, озвучка
2002 Лео / Leo ... Stephen
2001 Enemy at the Gates: Through the Crosshairs (відео) ... Danilov; короткометражка
2001 Вбий мене ніжно / Killing Me Softly ... Adam Tallis
2001 Прах / Dust ... Elijah
2000 Ворог біля воріт / Enemy at the Gates ... Commisar Danilov
2000 Рожевий алюміній / Rancid Aluminium ... Sean Deeny
1999 Навіки моя / Forever Mine ... Manuel Esquema / Alan Riply
1998 Беовульф / Animated Epics: Beowulf (ТБ) ... Beowulf, озвучка; короткометражка
1998 Закоханий Шекспір ​​/ Shakespeare in Love ... Will Shakespeare
1998 Єлизавета / Elizabeth ... Robert Dudley, Earl of Leicester
1998 Дещо про Марту / Martha - Meet Frank, Daniel and Laurence ... Laurence
1995 Вислизаюча краса / Stealing Beauty ... Christopher
1995 Нерішучість Поппі Керью / The Vacillations of Poppy Carew (ТБ) ... Willy

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 1999 год
Переможець: Кращий поцілунок («Закоханий Шекспір»)
Номінації: Чоловічий прорив року («Закоханий Шекспір»)

Британська академія, 1999 год
Номінації: Краща чоловіча роль («Закоханий Шекспір»)

Премія Гільдії акторів, 1999 год
Переможець: Кращий акторський склад («Закоханий Шекспір»)
Номінації: Краща чоловіча роль («Закоханий Шекспір»)
756
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Чужоземка
Майстри сексу
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.