,
Царство
Останнє королівство
Майстри сексу
Загрузка...

Брендан Ґлісон

Брендан Ґлісон Брендан Ґлісон Брендан Ґлісон Брендан Ґлісон Брендан Ґлісон Брендан Ґлісон Брендан Ґлісон Брендан Ґлісон Брендан Ґлісон Брендан Ґлісон Брендан Ґлісон
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер, сценарист
Ім’я (лат.): Brendan Gleeson
Зріст: 1.87 м
Дата народження: 29 березня, 1955 | овен
Місце народження: Дублін, Ірландія
Жанри: Драма, трилер, комедія
Дружина: Мері Ґлісон ... четверо дітей

Біографія:

Брендан Ґлісон (Brendan Gleeson) народився 29 березня 1955 року в Дубліні, в сім'ї Пет і Френка Ґлісонів. Дитинство і юність майбутнього актора також пройшли в столиці Ірландії. З ранніх років Брендан багато читав, особливо захоплювався класичною літературою та театром. Він навчився грати на скрипці, брав участь в постановках місцевої трупи. Закінчивши школу, Брендан Ґлісон вступив до Дублінського університетського коледжу, а потім продовжив навчання в Королівській академії драматичного мистецтва в Лондоні.

Деякий час він грав у лондонських театрах і набув популярність завдяки своїм ролям у п'єсах Чехова і Шекспіра. Пізніше Брендан вирішив повернутися до Ірландії і продовжити акторську кар'єру, але не зміг отримати гідне місце в Дубліні і став учителем середньої школи. Десять років Ґлісон викладав ірландську та англійську мови, а також англомовну драму в школі Belcamp в передмісті Дубліна.

У 34 роки Брендан Ґлісон вирішив повернутися до своєї давньої мрії і знову спробувати себе в якості актора, і у 1990 році дебютував у кіно, зігравши невелику роль у фільмі «Поле».

Наступні кілька років Брендан знімався в англійських та ірландських фільмах, а також голлівудських постановках, зйомки яких проходили у Великобританії. В основному йому діставалися невеликі ролі в не дуже успішних картинах, але в 1995 році ситуація змінилася. Актор зіграв Гейміша Кемпбелла в історичній драмі «Хоробре серце», де його партнерами по знімальному майданчику були Мел Гібсон, Софі Марсо і Патрік МакГуен. Картина «Хоробре серце» завоювала п'ять премій «Оскар», в тому числі в головних номінаціях «Кращий фільм» і «Краща робота режисера».

Після успіху у «Хороброму серці» Брендан став отримувати запрошення у великобюджетні постановки, нерідко складаючи компанію голлівудським зіркам першої величини. У військовій драмі «Майкл Коллінз», що вийшла на екрани у 1996 році, партнерами Ґлісона по знімальному майданчику стали Іен Харт, Джулія Робертс і Ліам Нісон. У 1997-му на екрани вийшли відразу шість фільмів за участю Брендана (у трилері «Турбулентність» і драмі «Подальший жест» йому дісталися ролі першого плану). У 1998 році актор зіграв головного героя в англо-ірландському фільмі «Генерал», знятому режисером Джоном Бурменом.

Серед робіт Брендана варто відзначити роль спартанського царя Менелая в історичній драмі Вольфгана Петерсена «Троя», Волтера «Монаха» МакГінна в «Бандах Нью-Йорка» і Кена в «Залягти на дно в Брюгге», за яку він номінувався на «Золотий глобус».

У 2005 році Ґлісон приєднався до знімальної групи фільму «Гаррі Поттер та кубок вогню» - він зіграв роль Дикозора Муді. Герой Брендана з'являється також в п'ятому і сьомому фільмах серії.

У 2009 році Брендан Ґлісон зіграв головну роль у біографічній стрічці «Назустріч шторму», що розповідає про життя і кар'єру прем'єр-міністра Великобританії Вінстона Черчилля. Ця роль принесла акторові премію «Еммі» за кращу чоловічу роль у телефільмі.

У 2011 році Ґлісон отримав запрошення режисера Джона Майкла МакДона у свій дебютний кримінальний трилер «Ірландець». Брендан зіграв простакуватого, але добродушного поліцейського Джеррі Бойла з маленького містечка, якого в цьому житті цікавлять тільки жінки та випивка. Однак все змінюється, коли Джеррі змушують працювати над справою наркоторговців і дають йому в напарники агента ФБР.

Останніми акторськими роботами Брендана Ґлісона стали фільми «Будинок проклятих», «Суфражистка», «У серці моря», а також заснований на однойменній комп'ютерній грі фантастичний бойовик «Кредо вбивці», який має вийти на екрани наприкінці цього року.

Актор одружений, його дружину звуть Мері Ґлісон. У родині четверо синів, двоє з яких пішли по стопах батька: Донала Ґлісона глядачі могли бачити в екранізаціях останнього роману Джоан Роулінг, фільмах «Гаррі Поттер та смертельні реліквії» (частини 1 і 2), а Брайана Ґлісона - у музичній драмі Скотта Купера «Шалене серце». У вільний час Брендан Ґлісон любить грати на скрипці, захоплюється ірландським фольклором і футболом - він запеклий фанат англійської команди «Aston Villa».

Фільмографія:

2017 Нічне життя / Live by Night ... Thomas Coughlin
2016 Боржники наші / Trespass Against Us
2016 Кредо вбивці / Assassin's Creed ... Joseph
2016 Одні в Берліні / Alone in Berlin ... Otto Quangel
2015 У серці моря / In the Heart of the Sea ... Old Thomas Nickerson
2015 Суфражистка / Suffragette ... Steed
2014 Гроші / The Money (ТБ) ... James Castman
2014 Пісня моря / Song of the Sea, озвучка
2014 The Hogwarts Express (короткометражний) ... Alastor 'Mad-Eye' Moody
2014 Будинок проклятих / Eliza Graves ... The Alienist
2014 На межі майбутнього / Edge of Tomorrow ... General Brigham
2013 Голгофа / Calvary ... Father James
2013 Велика афера / The Grand Seduction ... Murray French
2013 Смурфіки 2 / The Smurfs 2 ... Victor
2012 Immaturity for Charity (ТБ) ... Various
2012 Брудні ігри / The Company You Keep ... Henry Osborne
2012 Пірати! Банда невдах / The Pirates! In an Adventure with Scientists! ... The Pirate with Gout, озвучка
2012 Хто хоче стати піратом? / The Pirates! So You Want To Be A Pirate! (Відео, короткометражний) ... The Pirate with Gout, озвучка
2012 Код доступу «Кейптаун» / Safe House ... David Barlow
2011 Ворон / The Raven ... Capt. Charles Hamilton
2011 Кубок / The Cup ... Dermot Weld
2011 Таємничий Альберт Ноббс / Albert Nobbs ... Dr. Holloran
2011 Ірландець / The Guard ... Gerry Boyle
2010 Гаррі Поттер та Смертельні реліквії: Частина 1 / Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 ... Alastor 'Mad-Eye' Moody
2010 Норін / Noreen (короткометражний) ... Con Keogh
2009 Не брати живим / Green Zone ... Martin Brown
2009 Щедрість Перрье / Perrier's Bounty ... Darren Perrier
2009 Назустріч шторму / Into the Storm (ТБ) ... Winston Churchill
2009 Таємниця абатства Келс / The Secret of Kells ... Abbot Cellach, озвучка
2007 Залягти на дно в Брюгге / In Bruges ... Ken
2007 Беовульф / Beowulf ... Wiglaf
2007 Гаррі Поттер та Орден Фенікса / Harry Potter and the Order of the Phoenix ... Alastor 'Mad-Eye' Moody
2007 Чорний ірландець / Black Irish ... Desmond McKay
2006 Хвіст тигра / The Tiger's Tail ... Liam O'Leary, The Double
2006 Жеребці / Studs ... Keegan, Walter
2005 Гаррі Поттер та кубок вогню / Harry Potter and the Goblet of Fire ... Professor Alastor 'MadEye' Moody
2005 Сніданок на Плутоні / Breakfast on Pluto ... John Joe Kenny
2005 Царство небесне / Kingdom of Heaven ... Reynald de Chatillon
2004 Шестизарядний / Six Shooter (короткометражний) ... Donnelly
2004 Таємничий ліс / The Village ... August Nicholson
2004 Троя / Troy ... Menelaus
2004 В моїй країні / Country of My Skull ... De Jager
2003 Холодна гора / Cold Mountain ... Stobrod Thewes
2002 Проклятий сезон / Dark Blue ... Jack Van Meter
2002 Банди Нью-Йорка / Gangs of New York ... Walter 'Monk' McGinn
2002 28 днів по тому / 28 Days Later ... ... Frank
2001 Cáca Milis (короткометражний) ... Paul
2001 J.J. Biker
2001 Штучний розум / Artificial Intelligence: AI ... Lord Johnson-Johnson
2001 Кравець з Панами / The Tailor of Panama ... Michelangelo 'Mickie' Abraxas
2000 Історія про Гаррі / Wild About Harry ... Harry McKee
2000 Солона вода / Saltwater ... Simple Simon
2000 Врятувати Херрісона / Harrison's Flowers ... Marc Stevenson
2000 Місія нездійсненна 2 / Mission: Impossible II ... John C. McCloy
1999 Моя веселе життя / My Life So Far ... Jim Menzies
1999 Лейк Плесіді: Озеро страху / Lake Placid ... Sheriff Hank Keough
1998 Making the Cut (ТБ) ... Flanagan
1998 Історія Світі Барретта / The Tale of Sweety Barrett ... Sweety Barrett
1998 Все про мого батька / This Is My Father ... Garda Jim
1998 Генерал / The General ... Martin Cahill
1997 Messaggi quasi segreti ... Frank Ferguson
1997 Before I Sleep (короткометражний) ... John Harte
1997 Як я став гангстером / I Went Down ... Bunny Kelly
1997 Подальший жест / A Further Gesture ... Richard
1997 Хлопчик-м'ясник / The Butcher Boy ... Father Bubbles
1997 Турбулентність / Turbulence ... Stubbs
1996 Angela Mooney ... Barney Mooney
1996 Славний хлопець Едді / Trojan Eddie ... Ginger
1996 Майкл Коллінз / Michael Collins ... Liam Tobin
1995 The Life of Reilly (короткометражний) ... Patient
1995 Викрадений / Kidnapped (ТБ) ... Red Fox
1995 Хоробре серце / Braveheart ... Hamish
1993 Спритна / The Snapper (ТБ) ... Lester
1992 The Bargain Shop ... Jim Kennedy
1992 M.A.N .: Matrix Adjusted Normal (короткометражний) ... Dr. Abraham
1992 На захід / Into the West ... Inspector Bolger
1992 Conneely's Choice (короткометражний) ... Josie Conneely
1992 Далеко - далеко / Far and Away ... Social Club Policeman
1991 Saint Oscar (ТБ)
1991 The Treaty (ТБ) ... Michael Collins
1990 Поле / The Field ... Quarryman
1990 Hard Shoulder (ТБ) ... Lorry Driver
1989 Дорога Сара / Dear Sarah (ТБ) ... Brendan Dowd
1986 - 1993 Сценарій / Screenplay (серіал) ... Thomas Macken

Нагороди та премії:

Європейська кіноакадемія, 2014 рік
Номінації: Краща чоловіча роль («Голгофа»)

Золотий глобус, 2012 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Ірландець»)

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Кращий актор міні-серіалу або фільму на ТБ («Назустріч шторму»)

Золотий глобус, 2009 рік
Номінації: Краща чоловіча роль (комедія або мюзикл) («Залягти на дно в Брюгге»)

Британська академія, 2009 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Залягти на дно в Брюгге»)

Еммі, 2009 рік
Переможець: Краща чоловіча роль у міні-серіалі або телефільмі («Назустріч шторму»)
926
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Стародавні
Сліпа зона
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.