,
Уламки щастя
Теорія великого вибуху
Водолій
Загрузка...

Мері Елізабет Вінстед

Мері Елізабет Вінстед Мері Елізабет Вінстед Мері Елізабет Вінстед Мері Елізабет Вінстед Мері Елізабет Вінстед Мері Елізабет Вінстед Мері Елізабет Вінстед
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Mary Elizabeth Winstead
Зріст: 1.73 м
Дата народження: 28 листопада, 1984 | стрілець
Місце народження: Рокі-Маунт, Північна Кароліна, США
Жанри: Драма, комедія, жахи
Чоловік: Райлі Стернс

Біографія:

Мері Елізабет Вінстед (Mary Elizabeth Winstead) з'явилася на світ 28 листопада 1984 року в місті Рокі-Маунт, штат Північна Кароліна, в родині Джеймса Рональда Вінстеда і Бетті Лу, і була молодшою з п'ятьох дітей. У дівчинки дуже рано прокинулася любов до мистецтва. Може, позначилися гени - дідусь Мері був двоюрідним братом відомої американської актриси сорокових років Ави Гарднер. Коли майбутня актриса ще навіть не ходила в школу, сімейство Вінстед перебралося в пошуках роботи в передмістя Солт-Лейк-Сіті, де дівчинка почала займатися танцями в студії балету «Джоффрі» і співала в церковному дитячому хорі. У підлітковому віці, Мері довелося відмовитися від занять балетом через свій занадто високий зріст. Сконцентрувавшись на акторській кар'єрі, Вінстед вийшла на сцену постановки бродвейського мюзиклу «Йосип і його дивовижний, різнокольоровий плащ снів».

Дебютом Мері на великому екрані стала роль в драмі Крейга Клайда «Довга дорога додому». Наступним проектом для молодої артистки став кумедний підлітковий комікс «Школа супергероїв», що розповідав про навчальний заклад, в якому проходять «курс молодого бійця» юнаки та дівчата з суперздібностями. У цій діснєєвськой стрічці знялися зірки першої величини - такі як Курт Рассел і Келлі Престон.

У 2005 році Мері зіграла епізодичну роль у другій частині фільму жахів «Дзвінок». Наступний, 2006-й рік став для актриси більш успішним. Її обрали на центральну роль в культову франшизу «Пункт призначення». У третій частині хоррора героїню Мері, школярку Венді, долають дивні передчуття. Вона зібралася покататися на «американських гірках», але їй здається, що на атракціоні трапиться аварія. Коли вона і група хлопців покинули вагонетки, передчуття її не підвели.

Вінстед закріпила за собою амплуа «королеви страшилок», знявшись в рімейку «Чорного Різдва», а пізніше - в приквелі до відомого хорора Джона Карпентера «Дещо».

Але в її кінокар'єрі є стрічки й інших жанрів. Дівчина відмінно «вписалася» в зоряний склад історичної драми «Боббі», отримавши зі своїми колегами приз Венеціанського фестивалю за кращий біографічний фільм. Добре виглядала актриса й у комедії «Скотт Пілігрим проти всіх», де її партнерами стали Майкл Серра і Анна Кендрік. Їй також пощастило попрацювати з культовими режисерами Голлівуду - Квентіном Тарантіно в «Доказі смерті» і Робертом Родрігесом в трилері «Грандхаус».

У 2007 році Мері запросили знятися в блокбастері «Міцний горішок 4.0», запропонувавши роль дочки головного героя, Люсі. Знову дочкою персонажа Брюса Вілліса їй довелося стати в п'ятій частині франшизи.

Пізніше фільмографія Вінстед поповнилася драмою «У мотлох», де вона зіграла головну роль в парі Аароном Полом, фантастичним бойовиком «Президент Лінкольн: Мисливець на вампірів», комедією «Запаморочливі фантазії Чарлі Свона ІІI», кримінальним трилером «Убити посланця» та фантастичною драмою «Вулиця монстро, 10».

Мері має свою музичну групу під назвою «Got A Girl», в яку входить вона сама і Деніель Накамура, більш відомий як Dan the Automator.

Вінстед зайняла 92 місце в списку ста найпривабливіших жінок за версією журналу «Maxim» і також увійшла в сотню найсексуальніших зірок за версіями журналів «Empire» і «FHM», а також у 2010 році була названа найпривабливішою дівчиною фестивалю «Comic-Con».

Восени 2010 року Мері вийшла заміж за кінорежисера Райлі Стернса в його рідному містечку в штаті Техас. Вони познайомилися, коли Мері тільки закінчила середню школу, під час круїзу. У 2014-му році вийшов фільм «Вади», над яким подружжя попрацювали разом (Вінстед зіграла головну роль, а постановку здійснив Стернс). Актриса любить готувати, продовжує займатися танцями і вокалом. У неї є дві собаки - Діді і Амброзіус.

Фільмографія:

2016 - ... Смерть мозку / BrainDead (серіал) ... Laurel
2016 Холлер / The Hollars ... Gwen
2016 Людина – швейцарський ніж / Swiss Army Man ... Sarah
2016 Вулиця монстро, 10 / 10 Cloverfield Lane ... Michelle
2016 - ... Вулиця милосердя / Mercy Street (серіал) ... Mary Phinney
2015 На очах / Exposed (ТБ) ... Anna Loach
2015 Повернені / The Returned (серіал) ... Rowan Blackshaw
2014 Got a Girl: Did We Live Too Fast (відео) ... Wife; короткометражка
2014 Убити посланця / Kill the Messenger ... Anna Simons
2014 Алекс з Венеції / Alex of Venice ... Alex
2014 Вади / Faults ... Claire
2013 Міцний горішок: Гарний день аби померти / A Good Day to Die Hard ... Lucy
2013 Дорослі діти розлучених батьків / A.C.O.D. ... Lauren
2013 Неймовірний час / The Spectacular Now ... Holly
2012 Casque (короткометражний) ... Girl
2012 Запаморочливі фантазії Чарлі Свона ІІI / A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III ... Kate
2012 Краса всередині / The Beauty Inside (міні-серіал) ... Leah
2012 Президент Лінкольн: Мисливець на вампірів / Abraham Lincoln: Vampire Hunter ... Mary Todd Lincoln
2012 У мотлох / Smashed ... Kate Hannah
2011 Магнификат / Magnificat (короткометражний) ... Lynn
2011 Дещо / The Thing ... Kate Lloyd
2010 Скотт Пілігрим проти всіх / Scott Pilgrim vs. the World ... Ramona Flowers
2008 Зроби крок / Make It Happen ... Lauryn
2007 Міцний горішок 4.0 / Live Free or Die Hard ... Lucy Gennaro McClane
2007 Доказ смерті / Death Proof ... Lee
2007 Грайндхаус / Grindhouse ... Lee
2006 Я спокусила Енді Уорхола / Factory Girl ... Ingrid Superstar
2006 Чорне Різдво / Black Christmas ... Heather Fitzgerald
2006 Боббі / Bobby ... Susan
2006 Пункт призначення 3 / Final Destination 3 ... Wendy Christensen
2005 Школа супергероїв / Sky High ... Gwen Grayson, Royal Pain
2005 Звільняючи місце / Checking Out ... Lisa Apple
2005 Дзвінок 2 / The Ring Two ... Young Evelyn
2004 Острів монстрів / Monster Island (ТБ) ... Maddy
2003 Коли прийшов Джонс / Then Came Jones (ТБ) ... Rina
2003 - 2005 Повернути з мертвих / Tru Calling (серіал) ... Bridget Elkins
2001 - 2002 Вовче озеро / Wolf Lake (серіал) ... Sophia Donner
2000 Батько не може впоратися / Father Can not Cope (ТБ) ... Tara
1999 Довга дорога додому / The Long Road Home ... Annie Jacobs
1999 - 2008 Пристрасть / Passions (серіал) ... Jessica Bennett
1996 - 1999 Земля обітована / Promised Land (серіал) ... Chloe
1994 - 2003 Дотик ангела / Touched by an Angel (серіал) ... Kristy

Нагороди та премії:

Премія Гільдії акторів, 2007 рік
Номінації: Кращий акторський склад («Боббі»)
1056
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Люцифер
Пригоди Мерліна
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.