,
Дівчата
Чорні вітрила
Безсоромні
Загрузка...

Анна Паквін

Анна Паквін Анна Паквін Анна Паквін Анна Паквін Анна Паквін Анна Паквін Анна Паквін Анна Паквін Анна Паквін Анна Паквін
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Anna Paquin
Зріст: 1.63 м
Дата народження: 24 липня, 1982 | лев
Місце народження: Вінніпег, Манітоба, Канада
Жанри: Драма, комедія, пригоди
Чоловік: Стівен Мойєр ... двоє дітей

Біографія:

Анна Паквін (Anna Helene Paquin) народилася 24 липня 1982 року в канадському місті Вінніпег в родині вчителів - вихідців з Нової Зеландії. Її мати, Мері Брофи, викладала в школі англійську мову, а батько, Брайан Паквін, вів заняття фізкультурою. Анна - наймолодша дитина в сім'ї (на п'ять років її старше брат Ендрю і на два роки сестра Катя). Коли Анні було чотири роки, сім'я переїхала до Нової Зеландії. У шкільні роки майбутня актриса навчилася грати на альті, віолончелі і піаніно. Не менш активно дівчинка займалася спортом: гімнастикою, балетом, плаванням, гірськими лижами.

У 1991 році сестра Анни і її подруга відправилися на кастинг, дев'ятирічна Ганна пішла з ними за компанію, але саме її режисер Джейн Кампіон вибрала з п'яти тисяч претенденток на роль дочки головної героїні в драмі «Піаніно». Перед початком зйомок у Анни Паквін не було ніякого акторського досвіду, крім однієї ролі в шкільному спектаклі. «Піаніно» вийшло в прокат у 1993 році і отримало безліч нагород та захоплені відгуки критиків. 11-річна Анна Паквін отримала «Оскар» в номінації «Краща жіноча роль другого плану», молодшою за неї з усіх власниць премії була тільки Татум О'Ніл.

Незважаючи на такий гучний успіх, батьки Анни не планували, що дочка займеться акторською кар'єрою. Їй постійно приходили пропозиції про зйомки, але вона погодилася знятися тільки в декількох рекламних роликах телекомунікаційних компаній. У 1995 році її батьки розлучилися, і Анна Паквін разом з матір'ю переїхала в Лос-Анджелес.

У 1996-му Анна Паквін повернулася на великий екран, зігравши головну героїню в екранізації знаменитого роману «Джейн Ейр». Після цього вона отримала головну роль в драмі «Летіть додому».

Наприкінці 90-х Анна Паквін з'явилася в таких фільмах, як «Амістад», «Переполох», «Прогулянка по Місяцю», «Це все вона» і «Майже знамениті».

У 2000 році Анна закінчила школу і поступила в Колумбійський університет, але провчилася лише рік і взяла академічну відпустку, щоб звільнити час для акторської кар'єри: вона отримала роль в першій частині трилогії про супергероїв-мутантів «Люди Ікс». Також актриса знялась в сиквелах «Люди Ікс 2», «Люди Ікс: Остання битва» та «Люди Ікс: Дні минулого майбутнього». У перервах між зйомками в блокбастерах вона з'явилася в незалежних драмах «Кальмар і кит» та «25-а година».

У 2006 році Анна Паквін знялася в політичній комедії «Синій штат», яку спродюсувала разом зі своїм братом Ендрю, відкривши сімейну кінокомпанію Paquin Films.

У 2007 році роль в телевізійному фільмі «Поховайте моє серце в Вундед Ні» принесла їй номінації на «Еммі», «Золотий глобус» та премію Гільдії кіноакторів. У 2008 році Анна Паквін вперше знялася в телесеріалі. Роль офіціантки Сукі Стакхаус в культовому серіалі про вампірів «Реальна Кров» каналу HBO принесла їй «Золотий глобус». Через рік Паквін зіграла головну роль в телефільмі про Голокост «Хоробре серце Ірени Сендлер», яка принесла їй ще одну номінацію на «Золотий глобус».

У 2010 році Анна Паквін з'явилася в романтичній комедії «Романтики» і трилері «Дім на продаж».

У 2011 році Паквін зіграла в епізоді популярного фільму жахів «Крик 4». Трохи пізніше з її участю вийшли фільми «Прості істини», «Вільний візок», а також Анна озвучила одного з персонажів анімаційної стрічки «Добрий динозавр».

Анна Паквін не тільки знімається в кіно і на телебаченні, а й грає на сцені. У 2001 році вона дебютувала в театрі, а у 2002-му з'явилася на сцені Вест-Енду в Лондоні.

На знімальному майданчику «Реальної Крові» у Анни зав'язалися романтичні стосунки з партнером по зйомках Стівеном Мойером. Через два роки, в серпні 2009 року, під час канікул на Гаваях пара оголосила про заручини. Весілля відбулося в серпні 2010 року в Малібу. У Стівена і Анни є діти: син Чарлі і дочка Поппі, які народилися у 2012 році. Подружжя живе в Лос-Анджелесі.

Фільмографія:

2016 Roots: A New Vision ... Nancy Holt
2016 Roots: A History Revealed ... Nancy Holt
2016 Коріння / Roots (міні-серіал) ... Nancy Holt
2015 Добрий динозавр / The Good Dinosaur ... Ramsey, озвучка
2014 Люди Ікс: Дні минулого майбутнього / X-Men: Days of Future Past ... Rogue
2013 Вільний візок / Free Ride ... Christina
2012 Straight A's ... Katherine
2011 The Carrier (короткометражний) ... Kim
2011 Крик 4 / Scream 4 ... Rachel
2010 Дім на продаж / Open House ... Jennie
2010 Романтики / The Romantics ... Lila Hayes
2009 Хоробре серце Ірени Сендлер / The Courageous Heart of Irena Sendler (ТБ) ... Irena Sendler [owa]
2008 Маргарет / Margaret ... Lisa Cohen
2008 - 2014 Реальна Кров / True Blood (серіал) ... Sookie Stackhouse
2007 Гаманець або життя / Trick 'r Treat (відео) ... Laurie
2007 - 2015 Фінес і Ферб / Phineas and Ferb (серіал) ... Kristen
2007 - 2014 У курсі останніх подій з Челсі / Chelsea Lately (серіал) ... Sookie Stackhouse
2007 Поховайте моє серце в Вундед Ні / Bury My Heart at Wounded Knee (ТБ) ... Elaine Goodale
2007 Синій штат / Blue State ... Chloe Hamon
2007 Мозаїка / Mosaic (відео) ... Maggie, озвучка
2006 Люди Ікс: Остання битва / X-Men: The Last Stand ... Marie, Rogue
2005 Кальмар і кит / The Squid and the Whale ... Lili
2005 Жанна д'Арк / Joan of Arc (ТБ) ... Joan, озвучка
2004 Стимбой / Suchîmubôi ... James Ray Steam, озвучка
2003 Люди Ікс 2 / X2 ... Marie, Rogue
2002 25-та година / 25th Hour ... Mary D'Annunzio
2002 Тьма / Darkness ... Regina
2001 Солдати Буффало / Buffalo Soldiers ... Robyn Lee
2000 Знайти Форрестера / Finding Forrester ... Claire Spence
2000 Майже знамениті / Almost Famous ... Polexia Aphrodisia
2000 Люди Ікс / X-Men ... Rogue
1999 Лють / All the Rage ... Annabel Lee
1999 Прогулянка по Місяцю / A Walk on the Moon ... Alison Kantrowitz
1998 Це все вона / She's All That ... Mackenzie Siler
1998 Переполох / Hurlyburly ... Donna
1997 Амістад / Amistad ... Queen Isabella
1997 На весіллі / The Member of the Wedding (ТБ) ... Frankie Addams
1996 Летіть додому / Fly Away Home ... Amy Alden
1996 Джейн Ейр / Jane Eyre ... Young Jane Eyre
1992 Піаніно / The Piano ... Flora McGrath
1986 Небесний замок Лапута / Tenkû no shiro Rapyuta ... Sheeta, озвучка

Нагороди та премії:

Сатурн, 2011 рік
Номінації: Краща телеактриса («Реальна Кров»)

Золотий глобус, 2010 рік
Номінації: Краща жіноча роль на ТБ (драма) («Реальна Кров»); Краща актриса міні-серіалу або фільму на ТБ («Хоробре серце Ірени Сендлер»)

Сатурн, 2010 рік
Номінації: Краща телеактриса («Реальна Кров»)

Премія Гільдії акторів, 2010 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Реальна Кров»)

Золотий глобус, 2009 рік
Переможець: Краща жіноча роль на ТБ (драма) («Реальна Кров»)

Сатурн, 2009 рік
Номінації: Краща телеактриса («Реальна Кров»)

Золотий глобус, 2008 рік
Номінації: Краща актриса другого плану міні-серіалу або фільму на ТБ («Поховайте моє серце в Вундед-Ні»)

Премія Гільдії акторів, 2008 рік
Номінації: Краща жіноча роль в телефільмі або міні-серіалі («Поховайте моє серце в Вундед-Ні»)

Еммі, 2007 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану в міні-серіалі або телефільмі («Поховайте моє серце в Вундед-Ні»)

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Люди Ікс 2»)

Премія каналу «MTV», 2001 рік
Номінації: Краща екранна команда («Люди Ікс»)

Сатурн, 2001 рік
Номінації: Кращий молодий актор / актриса («Люди Ікс»)

Премія Гільдії акторів, 2001 рік
Номінації: Кращий акторський склад («Майже знаменитий»)

Оскар, 1994 год
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Піаніно»)

Золотий глобус, 1994 год
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Піаніно»)
603
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Американська історія злочинів
Касл
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.