,
Корольок - пташка співоча
Шерлок
Злі пташки
Загрузка...

Пол Беттані

Пол Беттані Пол Беттані Пол Беттані Пол Беттані Пол Беттані Пол Беттані Пол Беттані
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, режисер, сценарист, продюсер
Ім’я (лат.): Paul Bettany
Зріст: 1.92 м
Дата народження: 27 травня, 1971 | близнюки
Місце народження: Лондон, Англія, Велика Британія
Жанри: Драма, бойовик, трилер
Дружина: Дженніфер Коннеллі ... троє дітей

Біографія:

Пол Беттані (Paul Bettany) народився навесні 1971 року в Лондоні, в творчій родині: його батько - актор Королівського Шекспірівського театру, танцюрист, викладач драматичного мистецтва Тейн Беттані, а мати - співачка Енн Кеттл. Крім старшої сестри Сари, у Пола Беттані був молодший брат Меттью, який загинув у віці восьми років - зірвався з даху альтанки під час гри. Тоді глава сімейства викладав у престижній школі-інтернаті для дівчаток Квінсвуді - саме там і сталася трагедія. Після смерті брата Пол Беттані пішов з дому. Він жив сам по собі, знімаючи квартиру з двома дівчатами нетрадиційної сексуальної орієнтації, заробляв, граючи на гітарі в провулках Лондона. На якийсь час він втратив сенс життя, нарівні з батьками, які так і не змогли пережити цю трагедію і незабаром розлучилися.

У віці дев'ятнадцяти років Пол Беттані, несподівано для самого себе, вирішив стати актором. Він вступив до Лондонського центру драми, почав виступати на Вест-Енді, а пізніше і на сцені Шекспірівського театру.

Його кінодебютом стала епізодична роль в серіалі «Суто англійське вбивство». З'явившись в фіналі проекту «Ватерлоо Шарпа», він отримав невелику роль в драмі про Голокост «Схильність» поряд з такими голлівудськими зірками, як Клайв Овен, Джуд Лоу і Іен Маккеллен.

Свою першу головну роль він зіграв у 2000 році у фільмі «Гангстер №1». Британська кінематографічна асоціація номінувала його в категорії «Кращий актор», а критики визнали Пола найкращим дебютантом року. Сценарист і режисер Брайан Хелгеленд планував зайнятися зйомками нового проекту під робочою назвою «The Sin Eater». Він був вражений прослуховуванням Пола Беттані і в результаті запропонував йому роль оповідача Джеффрі Чосера в картині «Історія лицаря».

У 2001 році Пол Беттані зіграв в парі з Расселом Кроу в оскароносному трилері «Ігри розуму», а незабаром відмовився від головної ролі в фільмі з циклу про Ганнібала Лектора «Червоний дракон» заради участі в проекті Ларса фон Трієра «Догвілль».

У вересні 2004 року Пол Беттані зіграв головну роль в романтичній комедії «Вімблдон», його партнеркою стала юна зірка Кірстен Данст.

Його кар'єра в Голлівуді набирала обертів - в фільмографії Пола Беттані з'явилися такі гучні картини, як «Код Да Вінчі», «Залізна людина», «Молода Вікторія», «Легіон», «Турист». «Ось парадокс - зазвичай британці отримують в Америці ролі суцільних лиходіїв, але поганих хлопців я граю в Лондоні, а тут, в Лос-Анджелесі, мої герої такі милі».

Серед останніх робіт актора варто відзначити такі фільми, як «Священик», «Межа ризику», «Месники», «Перевага».

У 2003 році Пол Беттані влаштував скромну весільну церемонію в Шотландії - його обраницею стала Дженніфер Коннеллі, з якою він познайомився на зйомках фільму «Ігри розуму». Потім він переїхав до Брукліну разом з дружиною і її сином Каєм. 5 серпня 2003 року на світ з'явився їхній син Стеллан, названий на честь шведського актора Стеллана Юна Скашгорда. У 2011 році у пари народилася дочка Агнес Ларк.

Фільмографія:

Держтаємниця / Official Secrets
2016 Перший месник: Протистояння / Captain America: Civil War ... Vision
2015 Месники: Ера Альтрона / Avengers: Age of Ultron ... Jarvis, Vision
2015 Мордекай / Mortdecai ... Jock
2015 Легенда / Legend ... Charlie Richardson
2014 Перевага / Transcendence ... Max Waters
2013 Залізна людина 3 / Iron Man 3 ... Jarvis
2012 Кров / Blood ... Joe Fairburn
2012 Месники / The Avengers ... Jarvis
2011 Священик / Priest ... Priest
2011 Межа ризику / Margin Call ... Will Emerson
2010 Турист / The Tourist ... Inspector John Acheson
2010 Легіон / Legion ... Michael
2009 Походження / Creation ... Charles Darwin
2009 Молода Вікторія / The Young Victoria ... Lord Melbourne
2008 Чорнильне серце / Inkheart ... Dustfinger
2008 Таємне життя бджіл / The Secret Life of Bees ... T. Ray Owens
2008 Ламані лінії / Broken Lines ... Chester
2006 Код Да Вінчі / The Da Vinci Code ... Silas
2006 Вогняна стіна / Firewall ... Bill Cox
2004 Вімблдон / Wimbledon ... Peter Colt
2004 Юстон-роуд / Euston Road (короткометражний) ... Y
2003 Володар морів: На краю світу / Master and Commander: The Far Side of the World ... Dr. Stephen Maturin, Surgeon
2003 Догвілль / Dogville ... Tom Edison
2002 - ... Останній дзвінок з Карсоном Дейлі / Last Call with Carson Daly (серіал)
2002 Серце моє / The Heart of Me ... Rickie
2001 День розплати / The Reckoning ... Nicholas
2001 Ігри розуму / A Beautiful Mind ... Charles
2001 Чмок, чмок, ба-бах / Kiss Kiss (Bang Bang) ... Jimmy
2001 Історія лицаря / A Knight's Tale ... Geoffrey Chaucer
2000 Карта смерті / The Suicide Club ... Shaw
2000 Девід Копперфілд / David Copperfield (ТБ) ... James Steerforth
2000 Мертві життя / Dead Babies ... Quentin
2000 Гангстер №1 / Gangster No. 1 ... Young Gangster
1999 Після дощу / After the Rain ... Steph
1999 Кожна жінка знає секрет / Every Woman Knows a Secret (міні-серіал) ... Rob
1998 Смертельна мережа / Killer Net (серіал) ... Joe Hunter
1998 Повернення додому / Coming Home (ТБ) ... Edward Carey-Lewis
1998 Три англійки за містом / The Land Girls ... Philip
1997 Схильність / Bent ... Captain
1997 Ватерлоо Шарпа / Sharpe's Waterloo (ТБ) ... Prince William of Orange
1994 - 1998 Вікліфф / Wycliffe (серіал) ... Ian Greaves
1984 - 2010 Суто англійське вбивство / The Bill (серіал) ... Jake Connolly

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2004 рік
Номінації: Європейський прорив року

Британська академія, 2004 рік
Номінації: Краща чоловіча роль другого плану («Володар морів: На краю світу»)

Премія Гільдії акторів 2002 рік
Номінації: Кращий акторський склад («Ігри розуму»)
613
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Хроніки Шаннари
Відьми Іст-Енду
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.