,
Водолій
Пуститися берега
Цілком Таємно
Загрузка...

Алісія Сільверстоун

Алісія Сільверстоун Алісія Сільверстоун Алісія Сільверстоун Алісія Сільверстоун Алісія Сільверстоун Алісія Сільверстоун Алісія Сільверстоун Алісія Сільверстоун Алісія Сільверстоун Алісія Сільверстоун Алісія Сільверстоун
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім'я (лат.): Alicia Silverstone
Зріст: 1.65 м
Дата народження: 4 жовтня 1976 | терези
Місце народження: Сан-Франциско, Каліфорнія, США
Жанри: Комедія, драма, трилер
Чоловік: Крістофер Джарекі ... одна дитина

Біографія:

Алісія Сільверстоун народилася у Сан-Франциско, Каліфорнії. Батько Сільверстоун - англієць, уродженець Східного Лондона, мати народилася в Шотландії, перейшла в іудаїзм перед вступом у шлюб з батьком Сільверстоун. Алісія - наймолодша з трьох дітей. Вона також має зведену сестру, лондонську рок-співачку Кезі Сільверстоун і зведеного брата, Девіда Сільверстоуна обох від попереднього шлюбу батька.

Сільверстоун була вихована у Вищій школі Сан-Матео, в Каліфорнії. У віці шести років, вона почала працювати в якості моделі, поєднуючи модельний бізнес з навчанням. Згодом Сільверстоун стали запрошувати у різні телевізійні комерційні передачі, першою з яких став проект «Піца Доміно». Починала модель набула звання «Дівчинка мрія» в американському ТБ-серіалі «Чудо Роки» (The Wonder Years)

Рання кар'єра

Сільверстоун виконала свою першу зоряну роль в 1993 році у фільмі «Захоплення без взаємності», граючи дівчину-підлітка - Едріан Форрестер, яка має намір зруйнувати життя журналіста Ніка Еліота, який зняв будинок за містом, в якому проживала Едріан разом з батьками. Їй чотирнадцять років. Вона зацікавлена Ніком, але він відхиляє її симпатії переконуючи її, що вона занадто молода для нього і між ними не може бути взаємності. Батьки Едріан не підозрюють, що їх дочка - фатальна жінка - Лоліта. Знехтувана Ніком, дівчина має намір зруйнувати його життя-позбавити роботи, кар'єри і його коханої дівчини. За цю роль Алісія Сільверстоун отримала два призи в 1994 році на 1994 MTV Movie Awards: «Краща лиходійка» і «Відкриття року».

На початку своєї кар'єри кіноактриси Сільверстоун, як і раніше продовжувала брати участь у відеокліпах групи Aerosmith. Сільверстоун у результаті з'явилася в трьох кліпах гурту - «Cryin '», «Crazy» та «Amazing» (так звана «Трилогія Cryamazy»). Ці пісні були надзвичайно успішні як для Сільверстоун, так і для групи, і зробили її ім'я відомим. За актрисою на деякий час навіть закріпилося прізвисько «Дівка з Аеросміт». Під час цього періоду Сільверстоун пропонували роль Валері Малоун у відомому американському серіалі - Беверлі Хіллз 90210 (Beverly Hills, 90210). Але Сільверстоун відмовилася від ролі, в результаті чого роль була передана актрисі Тіффані Тіссен.

Друга зоряна роль Сільверстоун - роль Шер Корузо у фільмі «Нетямущі». Фільм став хітом влітку 1995 року. Робота Сільверстоун віталася критикою, і актриса була відзначена як найкраща представниця молодого покоління. У результаті вона підписала контракт з кінокомпанією Columbia Pictures-TriStar, вартістю 10 мільйонів доларів. Сільверстоун стала володаркою нагород за «Кращу Жіночу Роботу» і винагороду «Найбажаніша жінка», вручена MTV Movie Awards в 1996 році за її роботу у фільмі «Нетямущі».

Наступна роль Сільверстоун - роль Дівчата-Летючої миші (BatGirl) у фільмі 1997 року - «Бетмен і Робін». Актрису критикували бульварні ЗМІ, здебільшого за збільшення у вазі Сільверстоун. Одночасно з фільмом про Бетмена, їй відмовили в головній ролі у фільмі 1994 року - «Мій батько, мій герой», з посиланням на велику вагу актриси для ролі головної героїні. Роль в кінцевому рахунку перейшла Кетрін Гейґл. За роль Дівчата-Летючої Миші Сільверстоун отримала анти-премію «Золота малина» як найгірша акторка другого плану.

Роль Емілі Хоуп в художньому фільмі «Зайвий Багаж» була менш вдалою для актриси. Сюжет кінофільму укладав у собі історію дочки мільйонера, яка щоб привернути увагу батька, вирішує імітувати власне викрадення і зажадати викуп. Змінивши голос, Емілі дзвонить батькові і викладає умови, виконавши які він зможе знайти свою дочку в зазначеному місці. Емілі ховається в багажнику власної BMW. Нічого не підозрюючи, дівчина, не знає, що саме її машину викрадає професійний викрадач Венсан Роше (актор - Бенісіо дель Торо), зовсім не бажає вішати на себе кіднеппінг. Ні у критиків, ні комерційно фільм не отримав такого успіху, як перший фільм актриси - «Нетямущі». Сільверстоун викликала різку критику, особливо в телепрограмі «E!» (Правдиві Голлівудські історії), в якій засуджувалися настільки високі заробітки для початкового етапу кар'єри актриси. За роль Емілі Хоуп Алісія була номінована на «Золоту малину» в категорії «Гірша актриса».

Пізніша кар'єра

Протягом деякого часу Сільверстоун, незважаючи на свій молодий вік створила репутацію, досягнувши популярності в зйомках відео на пісні рок-групи Aerosmith і участю у фільмі «Нетямущі». Вона не удостоювалася суспільної уваги багато років, але повторно була помічена в вітання комедійному серіалі телекомпанії NBC - «Міс Метчем», який був скасований після показу тринадцяти серії в 2003 році. Сільверстоун була номінована на здобуття премії «Золотий глобус» у категорії «Краща жіноча роль у комедійному серіалі».

Сільверстоун відмовляється показуватися утече будь-якому зі своїх кінофільмів. В інсценуванні художнього фільму «Випускник» 1967 року, вона наполягала, що буде носити нижню білизну у відомій сцені, де актриса повинна була з'явитися голою. Продюсери були змушені дозволити їй зробити це, побоюючись, що Алісія піде з фільму. Вона також діяла в адаптації фільму Кеннета Брана лейбористської партії «Ігри Любові» Шекспіра, в сценарії якого, актриса була зобов'язана співати і танцювати.

Новий фільм за участю Сільверстоун - «Громобій», був випущений у Великобританії влітку 2006 року, і в Північній Америці 13 жовтня 2006. Сільверстоун зіграла роль влітку 2005 року, через кілька днів після свого весілля. Вона погодилася на цю роль за можливості працювати з Еваном Макгрегором і Софі Оконедо, якими, як казала Сільверстоун, вона захоплюється. Сільверстоун навчалася бойовим прийомам з військовим експертом мистецтв - Донні Еном, для виконання сцен боротьби у фільмі «Громобій».

У жовтні 2006 року, було оголошено, що Сільверстоун буде грати головну роль в телевізійному шоу «Свічки на Бей Стріт», заснованої на книзі Кеті Пеллетір, також відомої під псевдонімом К. С. Мікіннон. Сільверстоун буде грати головну роль разом з акторами Еіоном Беллі, Поллі Бердженом і Джеймсом Ребхорн. Головний режисер фільму - Джон Ерман. Зйомки фільму почалися 26 липня поблизу від затоки Махон, в Новій Шотландії.

Приватне життя

Як відомо, Сільверстоун попередньо призначала дату весілля американському акторові Адаму Сендлеру, але вийшла заміж за свого давнього друга Крістофера Джарекі. Церемонія відбулася на озері Тахо 11 червня 2005. Пара жила разом вісім років до того, як одружилася. Сільверстоун зазначила, що відчуває себе «дійсно щасливою» в шлюбі з Крістофером.

Актриса також відома своєю активною участю в захисті прав тварин і як вірна сувора вегетаріанка. У 2004 році, Сільверстоун була визнана організацією «РЕТА» найсексуальнішою вегетаріанкою. На іншому етапі її активної участі у громадській діяльності, Алісія відвідала Південну Центральну Ферму в Лос-Анджелесі, щоб підтримати співтовариство.

Сільверстоун говорить англійською і французькою мовами.

Алісія кілька разів натякала, що вона або була чи хотіла б бути романтично пов'язаної з іншими жінками. За повідомленнями, коли актриса була нещодавно в Австралії, вона сказала, що бачила надзвичайно красиву офіціантку в ресторані, і написала листа коментуючи красу жінки.

Фільмографія:

2010 Електра Люкс / Elektra Luxx
2009 Bad Mother's Handbook (ТБ)
2006 Pink Collar (ТБ)
2006 - 2008 Singles Table, The (серіал) ... Georgia
2006 Свічки на Бей стріт (ТБ) / Candles on Bay Street ... Dee Dee
2006 Громобій / Stormbreaker ... Jack Starbright
2005 Queen B (ТБ) ... Beatrice 'Bea'
2005 Тиша стає тобою (відео) / Silence Becomes You ... Violet
2005 Салон краси / Beauty Shop ... Lynn
2004 Скубі-Ду 2: Монстри на волі / Scooby Doo 2: Monsters Unleashed ... Heather Jasper-How
2003 - 2005 Сваха / Miss Match (серіал) ... Kate Fox
2002 Повне беззаконня / Global Heresy ... Natalie Bevin
2002 Гірше не буває / Scorched ... Sheila Rilo
2001 - 2003 Braceface ... Sharon Spitz
2000 Марні зусилля кохання / Love's Labour's Lost ... The Princess of France
1999 Вибух з минулого / Blast from the Past ... Eve Rustikoff
1997 Зайвий багаж / Excess Baggage ... Emily Hope
1997 Бетмен і Робін / Batman & Robin ... Batgirl / Barbara Wilson
1996 Ця злочин / True Crime ... Mary Giordano
1995 Прихожа няня / Babysitter, The ... Jennifer
1995 Дурноголові / Clueless ... Cher Horowitz
1995 Притулок / Hideaway ... Regina Harrison
1995 Новий Світ / Le nouveau monde ... Trudy Wadd
1994 Aerosmith: Big Ones You Can Look at (відео) ... Teenage Girl
1994 Круті і чокнуті (ТБ) / Cool and the Crazy ... Roslyn
1993 Scattered Dreams (ТБ) ... Phyllis Messenger
1993 Пісня любові: полум'я і пристрасть (ТБ) / Torch Song ... Delphine
1993 Захоплення / Crush, The ... Adrienne Forrester
1988 - 1993 Чудові роки / Wonder Years, The (серіал) ... Jessica, у титрах не вказана

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2004 рік
Номінації: Краща жіноча роль на ТВ (комедія або мюзикл) («Сваха»)

Золота малина, 1998 рік
Переможець: Найгірша жіноча роль другого плану («Бетмен і Робін»)
Номінації: Найгірша жіноча роль («Зайвий багаж»)

Премія каналу «MTV», 1996 рік
Переможець: Найбажаніша жінка («Жахливий»); Краща жіноча роль («Жахливий»)
Номінації: Краща комедійна роль («Жахливий»)

Премія каналу «MTV», 1994 рік
Переможець: Прорив року («Захоплення»); Кращий лиходій («Захоплення»)
Номінації: Найбажаніша жінка («Захоплення»)
4614
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Царство
Пуаро Агати Крісті
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.