,
Дві дівчини без копійчини
Готем
Коломбо
Загрузка...

Аманда Сейфрід

Аманда Сейфрід Аманда Сейфрід Аманда Сейфрід Аманда Сейфрід Аманда Сейфрід
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Amanda Seyfried
Зріст: 1.61 м
Дата народження: 3 грудня 1985 | стрілець
Місце народження: Аллентаун, Пенсильванія, США
Жанри: Драма, детектив, комедія

Біографія:

Аманда народилася в Аллентауні, Пенсильванія. Її мати була терапевтом, батько-фармацевт, у неї є старша сестра-Дженніфер. Закінчила школу William Allen High School в 2003 році.

Її кар'єра почалася у дитинстві, у 11 років вона почала працювати моделлю, а у 15 років почалася її кар'єра актриси на телебаченні в серіалах «Поки обертається світ» та «Всі мої діти».

У 1995 році почалася її акторська кар'єра в її рідному місті, в Аллентауні, де вона ходила на заняття в місцевий театр. Пізніше Аманда підписала контракт з Image International Agency (IIA) і працювала там аж до переходу в Bethlehem's Pro Model Agency, у кінцевому підсумку вона підписала контракт з Wilhelmina Agency в Нью-Йорку. Кар'єру моделі Аманда закінчила в 17 років.

У 2004 році вона дебютувала у фільмі «Паскудні дівчата» у ролі Карен Сміт. Потім були ролі у фільмах «Дев'ять життів» (2005) і «Альфа Дог» (2006). У 2006 році вона отримала головну роль у популярному серіалі каналу HBO «Велика любов». Після цього вона знялася в музичному фільмі «Мамма Міа!» В ролі Софі Шерідан. Також зіграла головні ролі у фільмах «Тіло Дженніфер» (2009), «Хлоя» (2009), «Листи до Джульєтти» (2010) та «Дорогий Джон» (2010).

Під час роботи моделлю вона брала уроки з вокалу у репетитора з Бродвею протягом п'яти років і вивчала оперне мистецтво протягом двох років, що дозволило їй виступити в постановці «Grease» на Бродвеї і «A Christmas Carol».

У 2000 році вона починає грати в телешоу «Як обертається світ» і зігравши у 27-и епізодах, пішла з серіалу через творчі розбіжності. У 2002-2003 році вона грає у серіалі «Всі мої діти». У 2003 році Аманда пробується на роль Реджини Джордж у фільмі «Паскудні дівчата» у результаті роль дісталася Рейчел МакАдамс, але продюсери віддали Аманді роль однієї з подружок Реджини. Фільм зібрав у світі більше $ 129 млн і приніс їй перемогу в номінації «Краща екранна команда» на MTV Movie Award разом з МакАдамс і Лохан.

Фільмографія:

2013 Приховане королівство / Epic ... Mary Katherine (озвучка)
2012 Лавлейс / Lovelace ... Linda Lovelace
2012 Єдність / Unity ... оповідач
2012 Знедолені / Les Miserables ... Cosette
2012 Велике весілля / The Big Wedding ... Missy
2012 Гра на виживання / Gone ... Jill
2011 Сумка, повна молотків / A Bag of Hammers ... Amanda
2011 Час / In Time ... Sylvia Weis
2011 Червона шапочка / Red Riding Hood ... Valerie
2010 Дорогий Джон / Dear John ... Savannah Lynn Curtis
2010 Листи до Джульєтти / Letters to Juliet ... Sophie
2009 Хлоя / Chloe ... Chloe
2009 Тіло Дженніфер / Jennifer's Body ... Needy Lesnicky
2009 Бугі-Вугі / Boogie Woogie ... Paige Prideaux
2008 Official Selection ... Emily
2008 Sexo en serie (ТБ) ... Sarah Henrickson, хроніка
2008 Мамма Міа! / Mamma Mia! ... Sophie
2008 Сонцестояння / Solstice ... Zoe
2006 - 2008 Велика любов / Big Love (серіал) ... Sarah Henrickson
2006 Правосуддя / Justice (серіал) ... Ann Diggs
2006 Gypsies, Tramps & Thieves ... Chrissy
2006 Альфа Дог / Alpha Dog ... Julie Beckley
2005 Американська зброя / American Gun ... Mouse
2005 - 2008 Wildfire (серіал) ... Rebecca
2005 Дев'ять життів / Nine Lives ... Samantha
2004 - 2009 Доктор Хаус / House, M.D. (серіал) ... Pam
2004 - 2007 Вероніка Марс / Veronica Mars (серіал) ... Lilly Kane
2004 Паскудні дівчата / Mean Girls ... Karen Smith
2000 - 2009 C.S.I. Місце злочину / CSI: Crime Scene Investigation (серіал) ... Lacey
1999 - 2009 Закон і порядок. Спеціальний корпус / Law & Order: Special Victims Unit (серіал) ... Tandi McCain
1970 - 2009 Всі мої діти / All My Children (серіал) ... Joni Stafford
1956 - 2009 Як обертається світ / As the World Turns (серіал) ... Lucinda Marie 'Lucy' Montgomery # 2

Нагороди та премії:

Премія каналу «MTV», 2010 рік
Переможець: Кращий переляк («Тіло Дженніфер»)
Номінації: Краща жіноча роль («Дорогий Джон»)

Премія каналу «MTV», 2009 рік
Номінації: Прорив року: Краща актриса («Мамма Міа!»)

Премія каналу «MTV», 2005 рік
Переможець: Краща екранна команда («Паскудні дівчата»)
8583
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Дракони: Захисники Тупу
Шерлок
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.