,
Пригоди Мерліна
Американці
Брати по зброї
Загрузка...

Дайан Крюгер

Дайан Крюгер Дайан Крюгер Дайан Крюгер Дайан Крюгер Дайан Крюгер Дайан Крюгер Дайан Крюгер Дайан Крюгер
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім'я (лат.): Diane Kruger
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 15 липня 1976 | рак
Місце народження: Альгерміссен, Німеччина
Жанри: Драма, трилер, бойовик
Чоловік: Ґійом Кане (розлучення)

Біографія:

Дайан Крюгер (уроджена Хайдкрюгер) народилася 15-го червня 1976 року в Альгерміссене, недалеко від Хільдесхайма, Німеччина. Батьки (мати - Марія-Терезе Хайдкрюгер, батько - Ганс-Хайнріх Хайдкрюгер) розлученні, з батьком актриса не спілкується протягом багатьох років. У Дайан також є молодший брат Штефан.

У юному віці Крюгер почала займатися балетом. На батьківщині, в Німеччині, вона відвідувала балетну школу, і незабаром її обличчя було відмічено на рекламних плакатах школи. Дайан збиралася стати професійною балериною, з цієї причини після довгих тренувань, їй запропонували займатися в Лондонській Королівській балетній школі. У 13 років вона була удостоєна четвертий розрядом (з максимуму 8).

Але травма поклала край її планам. Вона повернулася назад до Німеччини, де й почалася її кар'єра моделі. У 15 років вона взяла участь в конкурсі моделей «Look of the Year» і стала фіналісткою цього престижного конкурсу. Для досягнення більш високих цілей у модельному бізнесі Дайан вирушила до Парижа. Незабаром вона підписала контракт з модельним агентством «Elite» і представляла одяг та парфумерію таких відомих марок, як Dior, Yves Saint Lauren, Jil Sander, Dolce & Gabbana і Armani, в цей же час з'являлася на обкладинках «Vogue», «ELLE» і інших глянцевих видань.

Але незабаром робота моделі набридла Дайан, і вона вирішила спробувати себе в ролі актриси. Дайан навіть брала участь у кастингу «П'ятого елемента» Люка Бессона (1997), але роль в кінцевому рахунку їй не дісталася, так як Дайан не дуже добре володіла французькою на той час. Все ж таки Бессон надав великий вплив на акторську кар'єру Дайан, так як саме він порадив їй кинути модельний бізнес і серйозно зайнятися акторською професією. За його словами, її чекало блискуче майбутнє в цій сфері. Дайан і сама усвідомлювала, що кар'єра моделі, навіть самої успішної, зазвичай триває недовго. Таким чином, за порадою режисера, вона переїхала до Парижа, де почала навчатися в акторській школі «Ecole Florent» і стала кращою на курсі 2002 року.

У віці 25 років, (точніше - 1-го вересня 2001) вона вийшла заміж за відомого французького актора і режисера Ґійома Кане. У 2002 році відбувся дебют актриси - вона зіграла роль Еріки в незалежній кіно постановці «Віртуоз» режисера Жана-Пьєрра Ру з Денисом Хоппером і Крістофером Ламбертом в головних ролях. Проте публіка її помітила після ролі у фільмі Ґійома Кане «Як скажеш» (2002). Пізніше послідували епізодична роль в кримінальному фільмі Седріка Клапіша «Ні за, ні проти (а зовсім навпаки)» (2003) і одна з головних в бойовику Луї-Паскаля Кувелера «Мішель Вальян: Жадання швидкості» (2003). Завдяки ролі в останньому вона знайшла ще більшу популярність у Європі.

Але світової популярності вона добилася завдяки новому проекту студії «Warner Bros.» - Епічного блокбастеру «Троя» Вольфганга Петерсена. Петерсен багато місяців шукав жінку, яка має такою красою, щоб за нею послідували 3000 ахейських кораблів. Продюсери наполягали на тому, щоб у проекті взяла участь невідома актриса. Цією невідомою для Голлівуду актрисою стала Дайан Крюгер. Вона отримала цю роль, обійшовши при кастингу понад 2000 інших актрис. У цей час вона вже знімалася в своєму першому американському фільмі - «Одержимість» режисера Пола Макгігана в компанії Джоша Хартнетта, Роуз Бірн і Метью Ліллард. На вимогу Петерсена, актрисі довелося набрати сім кілограм зайвої ваги. Проте ці жертви (після зйомок Дайан знову набула колишню струнку форму) окупилися - «Троя» стала одним з кіноподій року, природно, піднявши і актрису на зоряну висоту. З виходом «Трої» у травні 2004 преса назвала її «Відкриттям Голлівуду». За роль Олени Троянської Дайан отримала премію «Chopard Trophy» на Каннському кінофестивалі (премія вручається самим багатообіцяючим талантам).

Потім послідувала головна роль у фільмі «Скарб Нації» Джона Тартелтауба (2004), де актриса зіграла разом з Ніколасом Кейджем, Джоном Войтом та Шоном Біном. За цю роль Крюгер отримала номінацію на премію «Сатурн» Академії науково-фантастічекіх фільмів і фільмів жахів.

Але Дайан не закинула модельний бізнес і восени того ж року представляла колекцію модельєра Луї Віттона (Louis Vuitton). Крім цього, актриса постійно бере участь у показах одягу і періодично з'являється на обкладинках відомих журналів світу.

У 2005 році вона взяла участь в декількох проектах - таких, як «Френкі» (актриса також виступила в ролі продюсера цієї картини), «Щасливого Різдва» Крістіана Каріона (номінант на премію «Оскар» у категорії «Кращий іноземний фільм») та ін .

2006 рік приніс чимало змін у життя Дайан. Актриса розлучилася зі своїм чоловіком Ґійомом Кане, з яким прожила близько п'яти років. А також зіграла головні ролі в декількох європейських фільмах, серед яких «Копіюючи Бетховена» польського режисера Агнешки Холланд, її партнером по фільму виступив актор Ед Харріс (прем'єра фільму відбулася на Міжнародному кінофестивалі в Торонто); французький блокбастер «Загони тигрів» Жерома Корню, а також екранізація відомого роману «Прощай, Бафана» данського режисера Білле Аугуста, в якій одну з головних ролей зіграв англійський актор Джозеф Файнс.

У 2007 році очікуються, щонайменше, три картини за участю актриси - французька комедія Дениса Арканд, пригодницький фільм Річарда Шепарда з Річардом Гіром в одній з головних ролей, а також сіквел картини «Скарб Нації».

Фільмографія:

2014 Від 5 до 7 / 5 to 7
2013 Міст / The Bridge (ТБ) ... Detective Sonya North
2013 The Green Blade Rises / The Green Blade Rises ... Sarah Lincoln
2013 Гостя / The Host ... The Seeker
2012 Заміж на 2 дні / Un plan parfait ... Isabelle
2012 Прощавай, моя королево! / Les adieux à la reine ... Marie Antoinette
2011 Загін особливого призначення / Forces spéciales ... Elsa
2011 Невідомий / Unknown ... Gina
2010 До останнього подиху / Inhale ... Diane Stanton
2009 Безславні виродки / Inglourious Basterds ... Bridget von Hammersmark
2009 Містер Ніхто / Mr. Nobody ... Anna
2008 Все заради неї / Pour elle ... Lisa
2008 NT2: Underground Action
2007 Скарб нації: Книга Таємниць / National Treasure: Book of Secrets ... Abigail Chase
2007 Полювання Ханта / Hunting Party, The ... Mirjana
2007 Століття затьмарення / Аge des tеnеbres, L '... Vеronica Star
2007 Прощавай, Бафана / Goodbye Bafana ... Gloria Gregory
2006 Переписуючи Бетховена / Copying Beethoven ... Anna Holtz
2006 Тигрові загони / Brigades du Tigre, Les ... Constance Radetsky
2005 Френкі / Frankie ... Frankie
2005 Щасливого Різдва / Joyeux Noеl ... Anna Sorensen
2004 Скарб нації / National Treasure ... Abigail Chase
2004 Глюк / Narco ... La fille du night-club
2004 Одержимість / Wicker Park ... Lisa
2004 Троя / Troy ... Helen
2003 Мішель Вальян: Жага швидкості / Michel Vaillant ... Julie Wood
2002 Як скажеш / Mon idole ... Clara Broustal
2002 Ні за, ні проти (а зовсім навпаки) / Ni pour, ni contre (bien au contraire) ... La call-girl
2002 Віртуоз / Piano Player, The ... Erika

Нагороди та премії:

Сатурн, 2010 рік
Номінації: Краща актриса другого плану («Безславні виродки»)

Сатурн, 2005 рік
Номінації: Краща актриса другого плану («Скарб нації»)

Каннський кінофестиваль, 2003 рік
Переможець: Приз компанії «Шопар» кращий молодій актрисі
6170
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Дракони: Захисники Тупу
Хроніки Шаннари
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.