,
11.22.63
Хроніки Шаннари
Кохання проти долі
Загрузка...

Дженніфер Коннеллі

Дженніфер Коннеллі Дженніфер Коннеллі Дженніфер Коннеллі Дженніфер Коннеллі Дженніфер Коннеллі Дженніфер Коннеллі Дженніфер Коннеллі Дженніфер Коннеллі Дженніфер Коннеллі Дженніфер Коннеллі
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса
Ім'я (лат.): Jennifer Connelly
Зріст: 1.70 м
Дата народження: 12 грудня 1970 | стрілець
Місце народження: Кетскілл-Маунтінз, Нью-Йорк, США
Жанри: Драма, трилер, комедія
Чоловік: Пол Беттані ... троє дітей

Біографія:

Дженніфер Лінн Коннеллі народилася 12 грудня 1970 року, в Кетскілл-Маунтінзз, штат Нью-Йорк в сім'ї фабриканта одягу Джерарда Коннеллі і його дружини Ейлін. Її батько мав ірландські і норвезькі коріння, тоді як мати з родини євреїв - вихідців з Росії та Польщі. Дженніфер виросла в Нью-Йоркському районі Бруклін Найтс, поблизу Бруклінського моста і вчилася в школі Святої Анни (4 роки її родина прожила у Вудстоку, штат Нью-Йорк).

У шоу-бізнес Дженніфер вперше потрапила коли їй було всього 10 років. Як завжди винен був випадок: приятель її батька, що працював в рекламному агентстві, запропонував дівчинці знятися в рекламі. Вражаюча красива Дженніфер швидко отримала запрошення від престижного агентства "Ford Agency". Актриса якось сказала, що в модельному світі вона була "дійсно чужа" і тому була "по справжньому щаслива", коли доля звела її з кіно. Модельна кар'єра вимагала постійних роз'їздів по Європі і Дженніфер не роздумуючи скористалася шансом знятися в кіно. Її акторський дебют відбувся в одній із серій британської телевізійної антології жаху «Невидумані історії».

Потім вона знялася в кліпі Duran Duran на пісню Union of the Snake, зняв який режисер Симон Мілн. Дженніфер зіграла члена підземної дитячої комуни, сцени з її участю знімалися в Англії, а інші частини кліпу в Австралії. Але актриса говорить, що зйомки у цьому відео стали для неї не самим приємним досвідом в житті.

У 1982 році вона зіграла свою першу велику роль - молодої Дебори, головної героїні фільму «Одного разу в Америці» знаменитого італійського кінорежисера Серджіо Леоне. Дженніфер розповідає про цю роль, як про найлегшу в своїй кар'єрі: "Зйомки зайняли близько трьох діб, я прийшла на перегляд, на наступний день повернулася і зустрілася з режисером, а на третій день знову зустрілася з режисером і Робертом де Ніро".

Під час першої зустрічі з Леоне, режисер попросив Дженніфер тільки станцювати. "Не будучи танцівницею, я зовсім не уявляла, що я повинна робити ..." Але головною причиною того, що Дженніфер все-таки затвердили на роль було те, що її ніс виявився дуже схожий на ніс виконавиці ролі дорослої Дебори, Елізабет Макговерн. І юна актриса була змушена провести своє 12-тий день народження на зйомках.

Слід зазначити, що ця роль (молодої Дебори) стала раннім архетипом ролей, які частіше за все стане виконувати Дженніфер: жінки, як об'єкт шаленого захоплення чоловіків. З «Лабіринтом», випущеному в 1986, була пов'язана інша історія. Дженніфер відібрали на відкритому конкурсі талантів, організованого Джимом Хенсоном і Джорджем Лукасом. Хенсон стверджував, що знайшов свою героїню через хвилину після того, як вона ввійшла до дверей. Дженніфер стала виконавицею ролі Сари (головна роль), частково схожу на Дороті з Чарівника з країни Оз. Її партнер Девід Боуї, який виконав роль злого короля Гобліна говорив, що Дженніфер нагадувала йому юну Елізабет Тейлор. Зі свого боку, Дженніфер згадує, що була "вражена Боуї". Після цього фільму у неї з'явилося багато шанувальників.

В кінці 80-х Дженніфер знялася у двох малопомітних стрічках. Вона зіграла балерину в «Etoile» (1988), і самодостатню студентку коледжу в «Some Girls» (1989). У 18 років дівчині почало здаватися, що вона переоцінює свою акторську кар'єру: "... За кілька років все змінилося. Я сказала: Чи роблю я дійсно те, що хочу? Або я роблю це, просто тому що це з'являється в моєму житті? Так, я згадала все, що зі мною було у недовгій акторського життя і сказала: Так, я хочу бути актрисою."

Восени 1990 Дженніфер надійшла до Єлю на факультет англійської мови. Вона сподівалася закінчити коледж анонімно, але марно - актрису запам'ятали ще з фільму «Лабіринт». Дженніфер успішно продовжила кінокар'єру, без проблем поєднуючи заняття в університеті зі зйомками, але все ж таки їй довелося на два роки вибути з навчального процесу ...

Восени 1992 Дженніфер перевелася з Єля в Стенфордський Університет (Каліфорнія), де стала навчатися акторської майстерності у Роя Лондона, Говарда Файна і Гарольда Гускіна. У 1994 році на екрани вийшов фільм «Of Love and Shadows» (1994), в якому Дженніфер знімалася разом з Антоніо Бандерасом, і виконала одну зі своїх найцікавіших ролей - заможної жінки, що живе під час режиму Піночета в 1970-х роках. У 1995 році вона виконала роль лесбіянки в драмі Джона синглетонами «Higher Learning».

Під час роботи над фільмом «Скеля Малголланд» Дженніфер описувала свою героїню, як "об'єкт жадання". Підтвердженням цьому служать постільні сцени з Ніком Нолтом і Джоном Малковичем. Їй навіть довелося попросити свого дідуся не дивитися цей фільм, щоб не шокувати його. З часом актриса стала ставитися до сексуальних сцен філософськи. В інтерв'ю вона каже: "любовні сцени це теж саме що і всі інші сцени, тільки крім фізичних зусиль треба ще задаватися питанням яку частину тіла як показати."

Дженніфер докладала багато праці, щоб приховати своє особисте життя, після тиску, яке вона відчула під час її відносин з Біллом Кемпбеллом. Але коли почалася активна рекламна кампанія "Ебботів", вона не змогла приховати найголовніша подія у своєму житті: у квітні її запросили разом з Роном Ховардом в шоу Розі О'Доннел, де актриса оголосила про свою вагітність. У червні вона народила сина Кая. Його батько став фотограф Дейв Дуган, з яким вона познайомилася під час скелелазіння в провінціях Нью-Йорка.

Однією з найсильніших робіт актриси на сьогоднішній день безперечно є роль наркоманки в драмі Дарена Аронофскі «Реквієм за мрією» , знятої за новелою Губерта Селбі. Дженніфер зуміла втілити на екрані трагічну долю неохайного під впливом наркотиків людини, життя якого, повна безвиході, перетворилася на пекло під впливом наркозалежності ... Але головним успіхом Дженніфер став фільм «Ігри розуму», визнаний кіноакадемією США кращим фільмів 2001 року. У картину її взяв вищезгаданий Рон Ховард, який вважає, що саме Дженіфер зможе виконати роль студентки математичного факультету Стенфорда (візьмемо до уваги, що Дженніфер вчилася в Стенфорді й вивчала фізику і математику), що стала дружиною геніального математика-шизофреніка Джона Неша (Рассел Кроу) ... Актриса блискуча впоралася з роллю і була удостоєна премії "Оскар" як найкраща актриса другого плану.

Заміжня за англійським актором Полом Беттані, з яким познайомилася на зйомках «Ігор розуму». 5 серпня 2003 у них народився син Стеллан (названий на честь актора Стеллана Юна Скашгорда).

Фільмографія:

2014 Зимова фантазія / Winter's Tale
2011 Американське послання / American Pastoral ... Levov's Wife
2010 Що сталося з Вірджинією? / What's Wrong with Virginia ... Virginia
2009 Походження / Creation ... Emma Darwin
2009 Обіцяти - ще не одружитись / He's Just Not That Into You ... Janine
2008 Чорнильне серце / Inkheart ... Roxanne
2008 День, коли Земля зупинилась / Day the Earth Stood Still, The ... Helen Benson
2007 Заборонена дорога / Reservation Road ... Grace Learner
2006 Кривавий діамант / Blood Diamond ... Maddy Bowen
2006 Як малі діти / Little Children ... Kathy Adamson
2006 Бомби і блокбастери Тінсельтауна / Boffo! Tinseltown's Bombs and Blockbusters ... Alicia Nash, хроніка, у титрах не вказана
2005 Темна вода / Dark Water ... Dahlia Williams
2003 Будинок з піску і туману / House of Sand and Fog ... Kathy
2003 Халк / Hulk ... Betty Ross
2001 Ігри розуму / A Beautiful Mind ... Alicia Nash
2000 - 2001 Вулиця / The $ treet (серіал) ... Catherine Miller
2000 Поллок / Pollock ... Ruth Kligman
2000 Реквієм за мрією / Requiem for a Dream ... Marion Silver
2000 Розбуджуючи мерців / Waking the Dead ... Sarah Williams
1998 Темний місто / Dark City ... Emma Murdoch / Anna
1997 Вигадана життя Ебботів / Inventing the Abbotts ... Eleanor Abbott
1996 Фатальна яхта / Far Harbor ... Ellie
1996 Скала Малхолланд / Mulholland Falls ... Allison Pond
1995 Вища освіта / Higher Learning ... Taryn
1994 World of Jim Henson, The (ТБ) ... Sarah, хроніка
1994 Любов і морок / Of Love and Shadows ... Irene
1993 Чаклунство 5: Танець з Дияволом / Witchcraft V: Dance with the Devil (відео) ... Extra
1992 Серце справедливості / Heart of Justice, The (ТБ) ... Emma Burgess
1991 Ракетник / Rocketeer, The ... Jenny Blake
1991 Можливості кар'єри / Career Opportunities ... Josie McClellan
1990 Гаряче містечко / Hot Spot, The ... Gloria Harper
1988 Балет / Еtoile ... Claire Hamilton / Natalie Horvath
1988 Деякі дівчата / Some Girls ... Gabriella D'Arc
1986 Лабіринт / Labyrinth ... Sarah
1985 Сім хвилин на небесах / Seven Minutes in Heaven ... Natalie Becker
1985 Феномен / Phenomena ... Jennifer Corvino
1984 Одного разу в Америці / Once Upon a Time in America ... Young Deborah
1979 - 1988 Невидумані історії / Tales of the Unexpected (серіал) ... The Girl

Нагороди та премії:

Оскар, 2002 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Ігри розуму»)

Золотий глобус, 2002 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Ігри розуму»)

Британська академія, 2002 рік
Переможець: Краща жіноча роль другого плану («Ігри розуму»)
4769
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Вейворд Пайнс
Бійся ходячих мерців
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.