,
Гра престолів
Останнє королівство
Касл
Загрузка...

Марія Белло

Марія Белло Марія Белло Марія Белло Марія Белло Марія Белло Марія Белло Марія Белло Марія Белло Марія Белло Марія Белло
Коротка біографія:

Рід занять: Актриса, продюсер
Ім’я (лат.): Maria Bello
Зріст: 1.65 м
Дата народження: 18 квітня, 1967 | овен
Місце народження: Норрістаун, Пенсильванія, США
Жанри: Драма, трилер, комедія
Чоловік: Ден МакДермотт ... одна дитина

Біографія:

Марія Белло (Maria Elena Bello) народилася 18 квітня 1967 року в місті Норрістаун, штат Пенсильванія, в родині італійсько-польського походження. Джо Белло, батько майбутньої актриси, працював підрядником, а мати Кеті - вчителькою і шкільною медсестрою. Крім Марії в сім'ї Белло було ще троє дітей: двоє хлопчиків - Кріс і Джозеф та дівчинка Ліза. Марія отримала традиційне католицьке виховання, відвідувала Єпископську середню школу Керролс, в якій велика увага приділялася релігійному аспекту. Після закінчення середньої школи Марія Белло вступила до університету Вілланова у Філадельфії, де вивчала політологію. Ще студенткою старших курсів, вона почала відвідувати курси акторської майстерності просто для задоволення, але нове хобі надзвичайно захопило дівчину і змусило відмовитися від початкових планів.

Після закінчення університету Марія переїхала у Нью-Йорк, де продовжила вивчати театральне мистецтво. Вона грала в невеликих постановках, серед її перших робіт на сцені - спектаклі «Вбивця в мені», «Міське планування» та інші. Паралельно, дівчина підробляла ще на кількох роботах, щоб забезпечити собі гідне існування.

Екранний дебют Марії Белло відбувся у 1992 році, коли на екрани вийшов фільм «Maintenance», в якому актрисі дісталася невелика роль. Незабаром Белло почала зніматися в серіалах. Вона з'явилася в останніх епізодах третього сезону популярного серіалу «Швидка допомога». Робота актриси сподобалася продюсерам, і вони вирішили залишити її героїню, Анну Дель Аміко, в наступних частинах. Пізніше Марія Белло знялася в багатосерійних телевізійних проектах «Суворо на південь», «Людина нізвідки», «Комісар поліції».

У 1995 році актриса прийняла рішення покинути Нью-Йорк та переїхати в столицю кіноіндустрії - Лос-Анджелес. Через рік Марія отримала головну роль у шпигунському серіалі «Містер і місіс Сміт». Після восьми тижнів показу проект був знятий з ефіру через низькі рейтинги, але в кар'єрі Марії ця робота стала важливим кроком на шляху до слави.

У 1999 році Марія Белло зіграла першу помітну роль у великому кіно: вона знялася в кримінальній драмі Брайана Хелгеленда «Розплата». Марії дісталася одна з головних ролей в цій картині, а її партнером по знімальному майданчику став популярний голлівудський актор Мел Гібсон. Незабаром актрисі випав ще один шанс проявити себе: Белло зіграла власницю салону Ліл в гучній романтичної комедії «Бар «Бридкий койот». Цікаво, що Марія була однією з кандидаток на роль Джини Ґрей в фантастичному бойовику «Люди Ікс», але продюсери віддали превагу голландській актрисі Фамке Янссен.

У 2003 році актриса була номінована на престижну премію «Золотий Глобус» за роль Наталі в картині «Гальмо». Через два роки вона отримала ще одну номінацію на цю ж нагороду за чудово зіграну роль Іди Столл у драмі «Виправдана жорстокість». Іншими яскравими роботами того періоду стали стрічки «Дякую вам за куріння», «Вежі-близнюки», «Метелик на колесі», «Життя по Джейн Остін» та «Жовта хусточка щастя».

У 2008 році Марія Белло знялася в третій частині «Мумії» - стрічці «Мумія: Гробниця Імператора Драконів». Белло замінила Рейчел Вайс, яка виконувала роль Іві Хамон в перших двох фільмах серії і відмовилася від зйомок у третій.

Пізніше Марія Белло знялася в картинах «Приватне життя Піппи Лі», «Однокласники», «Однокласники 2», «Красивий хлопчик», «Полонянки», «5-та хвиля», «Підтвердження», «Не вимикай світло».

Нещодавно, в інтерв'ю виданню People актриса повідомила, що братиме участь у восьмому сезоні культового серіалу «І мертві підуть». «Я одержима шоу, - сказала Белло журналістам. - У мене є друг, який його продюсує, його я попросила написати для мене роль, яка, швидше за все, з'явиться в наступному сезоні. Я навіть згодна зіграти звичайного зомбі - мені все одно, адже це моє улюблене телешоу!»

5 березня 2001 року Марія народила хлопчика, його назвали Джексоном Блу. Батьком дитини Белло є сценарист і продюсер Ден МакДермотт. У 2013 році Марія публічно заявила, що вона лесбіянка і має стосунки з давньою подругою Клер Манн. У березні 2016 року Белло розійшлася з Клер і тепер зустрічається з 29-річний режисером Елаєм Алленом-Блітцем.

Фільмографія:

The Untitled Johnny Spain Project ... Ann Armstrong, чутки
2018 Undying
2017 Monumental ... Agent McFadden
2016 In Search of Fellini ... Claire
2016 Wait Till Helen Comes ... Jean
2016 Подорож - це мета / The Journey Is the Destination ... Kathy
2016 - ... Голіаф / Goliath (серіал) ... Michelle McBride
2016 Макс Стіл / Max Steel ... Molly McGrath
2016 Пізній квітка / The Late Bloomer ... Brenda Newmans
2016 Не вимикай світло / Lights Out ... Sophie
2016 Підтвердження / The Confirmation ... Bonnie
2016 5-та хвиля / The 5th Wave ... Sergeant Reznik
2015 Нитки / Strings ... Martha
2015 Останній ритуал / Demonic ... Dr. Elizabeth Klein
2014 Тренер / McFarland, USA ... Cheryl White
2014 Громила / Big Driver (ТБ) ... Tess Thorne
2013 Третя персона / Third Person ... Theresa
2013 Полонянки / Prisoners ... Grace Dover
2013 Однокласники 2 / Grown Ups 2 ... Sally Lamonsoff
2012 - 2013 Зв'язок / Touch (серіал) ... Lucy Robbins
2011 Захоплення / Carjacked (відео) ... Lorraine Burton
2011 Головний підозрюваний / Prime Suspect (серіал) ... Detective Jane Timoney
2011 Погоня / Abduction ... Mara
2010 Хороший хлопчик / Beautiful Boy ... Kate
2010 Однокласники / Grown Ups ... Sally Lamonsoff
2010 До компанії чоловіків / The Company Men ... Sally
2009 Приватне життя Піппи Лі / The Private Lives of Pippa Lee ... Suky Sarkissian
2008 Мумія: Гробниця Імператора Драконів / The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor ... Evelyn O'Connell
2008 Завантажуючи Ненсі / Downloading Nancy ... Nancy Stockwell
2008 Жовта хусточка щастя / The Yellow Handkerchief ... May
2007 Життя по Джейн Остін / The Jane Austen Book Club ... Jocelyn
2007 Як на долоні / Towelhead ... Gail Monahan
2006 Метелик на колесі / Butterfly on a Wheel ... Abby Randall
2006 Фліка / Flicka ... Nell McLaughlin
2006 Вежі-близнюки / World Trade Center ... Donna McLoughlin
2005 Темні сили / The Dark ... Adèlle
2005 Дякую вам за куріння / Thank You for Smoking ... Polly Bailey
2005 Виправдана жорстокість / A History of Violence ... Edie Stall
2005 Сестри / The Sisters ... Marcia Prior Glass
2005 Напад на 13-й відділок / Assault on Precinct 13 ... Dr. Alex Sabian
2004 Срібне місто / Silver City ... Nora Allardyce
2004 Таємне вікно / Secret Window ... Amy Rainey
2004 Ніхто не ідеальний / Nobody's Perfect (короткометражний)
2003 Гальмо / The Cooler ... Natalie Belisario
2002 Невірний / 100 Mile Rule ... Monica
2002 Автофокус / Auto Focus ... Patricia Olson, Patrica Crane, Sigrid Valdis
2001 Born in Brooklyn (ТБ)
2001 Коханець Сем / Sam the Man ... Anastasia Powell
2001 Китай: Пригода панди / China: The Panda Adventure ... Ruth Harkness
2000 Дуети / Duets ... Suzi Loomis
2000 Бар «Бридкий койот» / Coyote Ugly ... Lil
1999 - ... Закон і порядок. Спеціальний корпус / Law & Order: Special Victims Unit (серіал) ... Vivian Arliss
1999 Розплата / Payback ... Rosie
1998 Вічна північ / Permanent Midnight ... Kitty
1996 - 1997 Містер і Місіс Сміт / Mr. & Mrs. Smith (серіал) ... Mrs. Smith
1995 77 Сансет Стріп / 77 Sunset Strip (ТБ)
1995 Misery Loves Company (серіал) ... Joe's Former Film Student
1995 - 1996 Людина нізвідки / Nowhere Man (серіал) ... Emily Noonan
1994 - 1999 Суворо на південь / Due South (серіал) ... Mackenzie King
1994 - 2009 Швидка допомога / ER (серіал) ... Dr. Anna Del Amico
1992 Maintenance ... Eddie
1991 - 1995 Комісар поліції / The Commish (серіал) ... Betsy

Нагороди та премії:

Золотий глобус, 2006 год
Номінації: Краща жіноча роль (драма) («Виправдана жорстокість»)

Золотий глобус, 2004 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Гальмо»)

Премія Гільдії акторів, 2004 рік
Номінації: Краща жіноча роль другого плану («Гальмо»)

Премія Гільдії акторів, 1998 рік
Переможець: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Швидка допомога»)
333
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Коломбо
Чорні вітрила
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.