,
Готем
Слуга народу
Друзі
Загрузка...

Патрік Демпсі

Патрік Демпсі Патрік Демпсі Патрік Демпсі Патрік Демпсі Патрік Демпсі Патрік Демпсі Патрік Демпсі Патрік Демпсі Патрік Демпсі Патрік Демпсі
Коротка біографія:

Рід занять: Актор, продюсер, режисер
Ім’я (лат.): Patrick Dempsey
Зріст: 1.79 м
Дата народження: 13 січня, 1966 | козеріг
Місце народження: Льюїстон, Мен, США
Жанри: Драма, комедія, мелодрама
Дружина: Рокі Паркер (розлучення); Джилл Фінк (розлучення) ... троє дітей

Біографія:

Патрік Гален Демпсі (Patrick Galen Dempsey) народився 13 січня 1966 року в родині шкільного адміністратора Аманди і страхового агента Вільяма Демпсі. Патрік став наймолодшим з трьох дітей нащадків ірландських іммігрантів Демпсі. У шкільному віці у Патріка діагностували дислексію, через що у хлопця були труднощі з навчанням. Проте спортом він займався активно, найбільше любив кататися на лижах і велосипедах. Але головним хобі Патріка було жонглювання, він навіть зайняв призове місце у своїй віковій категорії на національному чемпіонаті.

На початку 80-х Патрік відправився підкорювати Нью-Йорк, де взяв участь в конкурсі молодих талантів і швидко обзавівся агентом. Не отримавши спеціальної освіти, Демпсі почав робити акторську кар'єру. Його запросили співати і жонглювати в телешоу «Успіх за ніч», потім він отримав головну роль в інший театральній постановці.

У 1985 році Патрік Демпсі дебютував на великому екрані в картині «Так допоможуть нам небеса!». У мелодрамі «Під настрій» 21-річний Патрік зіграв молодого коханця заміжньої жінки набагато старший за нього. Далі були ролі в романтичних комедіях «Любов не можна купити», «Деякі дівчата», «Герой-коханець» і «Щасливі разом». На той момент привабливому молодому акторові не пропонували нічого, крім підліткових або романтичних комедій, лише в 1991 році він зіграв справжнього мафіозі у фільмі «Гангстери».

У 90-і Патрік Демпсі, намагаючись піти від стереотипних ролей, став частіше з'являтися на телебаченні. У 1993 році він зіграв Президента США Джона Кеннеді в двосерійному телефільмі «Безрозсудна молодість». Також, його запросили в популярне шоу «Вілл і Грейс». А створений Демпсі образ психологічно неврівноваженого брата головної героїні в телесеріалі «Знову і знову» приніс йому номінацію на «Еммі».

У 2000 році Патрік зіграв роль детектива в третій частині фільму-жахів «Крик». У 2001 році актор знявся у мелодрамі «Стильна штучка», в якій він зіграв нареченого героїні Різ Візерспун. У 2004 критики високо оцінили його роботу в «Ангелах із залізними зубами».

Поворотним в кар'єрі Патріка Демпсі став 2005 рік, коли він отримав головну роль в медичній драмі «Анатомія Грей». Його персонаж, нейрохірург Дерек Шеперд, став одним з найпопулярніших героїв на ТБ, принісши Патріку статус зірки. Популярність на телебаченні допомогла Патріку Демпсі повернутися на великий екран. Він знявся в касових романтичних комедіях «Зачарована», «Як відбити наречену», «День Святого Валентина», незалежній драмі «Письменники свободи», фантастичному бойовику «Трансформери 3». Нещодавно вийшла третя частина романтичної комедії «Бріджит Джонс», в якій Патрік зіграв роль американського мільярдера Джека Кванта.

Патрік Демпсі відомий не тільки як зірка екрану, але і як володар найбільшої колекції ретро-автомобілів. Але колекціонування не єдина пристрасть Демпсі - крім усього іншого, він професійний автогонщик. У 2015 році команда Патріка Демпсі - Dempsey-Proton Racing - зуміла посісти друге місце в класі GTE Am в престижній гонці «24 години Ле-Ман».

У 1987 році він одружився на актрисі Рокі Паркер, разом з якою знімався у фільмі «Під настрій». У 1994 вони розлучилися. Через пять років Патрік Демпсі одружився з Джилліан Фінк. Подружжя виховує трьох дітей: дочку Таллулу Файф (2002) і синів-близнюків Саллівана Патрика і Дарбі Галена, що народилися у 2007 році. Разом зі своєю сім'єю Патрік Демпсі живе в Малібу, у нього також є будинки в Техасі і в рідному штаті Мен.

Фільмографія:

Чудовий вечір / Wonderful Tonight
2018 Зачарована 2 / Disenchanted ... Robert Philip, чутки
2017 Вбивці за листівками / The Postcard Killings ... Jacob Kanon
2017 - ... Мікронезійской блюз / Micronesian Blues (серіал)
2016 Дитина Бріджит Джонс / Bridget Jones's Baby ... Jack
2013 Патрік Демпсі в перегонах Ле-Ман / Patrick Dempsey: Racing Le Mans (міні-серіал)
2011 Трансформери 3 / Transformers: Dark of the Moon ... Dylan
2011 Липучка / Flypaper ... Tripp
2010 День Святого Валентина / Valentine's Day ... Dr. Harrison Copeland
2008 Як відбити наречену / Made of Honor ... Tom
2007 Зачарована / Enchanted ... Robert Philip
2007 - 2013 Приватна практика / Private Practice (серіал) ... Dr. Derek Shepherd
2006 Письменники свободи / Freedom Writers ... Scott Casey
2006 Shade (короткометражний) ... Paul Parker
2005 - ... Анатомія Грей / Grey's Anatomy (серіал) ... Dr. Derek Shepherd
2004 Ангели із залізними зубами / Iron Jawed Angels (ТБ) ... Ben Weissman
2003 About a Boy (ТБ) ... Will
2003 - 2004 Карен Сіско / Karen Sisco (серіал) ... Carl Wilkens
2003 Щаслива сімка / Lucky 7 (ТВ) ... Peter Connor
2002 Corsairs (ТБ)
2002 Стильна штучка / Sweet Home Alabama ... Andrew Hennings
2002 Імператорський клуб / The Emperor's Club ... Older Louis Masoudi
2002 Повстання / Rebellion ... Tyler Rae
2001 Chestnut Hill (ТБ) ... Michael Eastman
2001 Блондинка / Blonde (міні-серіал) ... Cass
2000 Крик 3 / Scream 3 ... Detective Mark Kincaid
1999 Я і Вілл / Me and Will ... Fast Eddie
1999 - 2002 Знову і знову / Once and Again (серіал) ... Aaron Brooks
1998 Чарівна пригода Еви / Ava's Magical Adventure ... Jeffrey
1998 Пророк Єремія: Викривач царів / Jeremiah (ТБ) ... Jeremiah
1998 У раю рибою не годують / There's No Fish Food in Heaven ... The Stranger
1998 Злочин і покарання / Crime and Punishment (ТБ) ... Rodya Raskolnikov
1998 - 2006 Уїлл і Грейс / Will & Grace (серіал) ... Matthew
1998 Насолода / The Treat ... Mike
1998 Дещо про секс / Denial ... Sam
1998 Втеча / The Escape (ТБ) ... Clayton
1997 Гравець / The Player (ТБ) ... Griffin Mill
1997 Odd Jobs (ТБ)
1997 Басейн Х'юго / Hugo Pool ... Floyd Gaylen
1997 20000 льє під водою / 20,000 Leagues Under the Sea (ТБ) ... Pierre Arronax
1997 - 2004 Практика / The Practice (серіал) ... Dr. Paul Stewart
1996 Сезон в чистилище / A Season in Purgatory (ТБ) ... Harrison Burns
1996 Право не відповідати на питання / The Right to Remain Silent (ТБ) ... Tom Harris
1995 Кровні узи / Bloodknot (ТБ) ... Tom
1995 Епідемія / Outbreak ... Jimbo Scott
1994 З почестями / With Honors ... Everett Calloway
1993 Обличчям до обличчя з музикою / Face the Music ... Charlie Hunter
1993 І в горі, і в радості / For Better and for Worse (ТБ) ... Robert Faldo
1993 Грабіжник банків / Bank Robber ... Billy
1993 Безрозсудна молодість / J.F.K .: Reckless Youth (ТБ) ... John F. Kennedy
1991 Merry Christmas Baby (ТБ)
1991 Гангстери / Mobsters ... Meyer Lansky
1991 - 1993 The General Motors Playwrights Theater (серіал)
1990 Біжи / Run ... Charlie Farrow
1990 Кадиллак / Coupe de Ville ... Robert 'Bobby' Libner
1989 Супершоу супер братів Маріо / The Super Mario Bros. Super Show! (Серіал) ... The Plant
1989 Щасливі разом / Happy Together ... Christopher Wooden
1989 Герой-коханець / Loverboy ... Randy Bodek
1988 Отакі дівчатка / Some Girls ... Michael
1988 Неглибока могила / In a Shallow Grave ... Potter Daventry
1987 Кохання не купиш / Can not Buy Me Love ... Ronald Miller
1987 Під настрій / In the Mood ... Ellsworth 'Sonny' Wisecarver
1986 Фрикадельки 3 / Meatballs III: Summer Job ... Rudy
1986 A Fighting Choice (ТБ) ... Kellin Taylor
1986 - ... Безтурботні часи / Fast Times (серіал) ... Mike Damone
1985 Так допоможуть нам небеса! / Heaven Help Us ... Corbet
1954 - 1992 Діснейленд / Disneyland (серіал) ... Kellin Taylor

Нагороди та премії:

Золота малина, 2012 рік
Номінації: Найгірша чоловіча роль другого плану («Трансформери 3»)

Премія каналу «MTV», 2008 рік
Номінації: Кращий поцілунок («Зачарована»)

Премія Гільдії акторів, 2008 рік
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Анатомія Грей»)

Золотий глобус, 2007 рік
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Анатомія Грей»)

Премія Гільдії акторів, 2007 рік
Переможець: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Анатомія Грей»)

Золотий глобус, 2006 год
Номінації: Краща чоловіча роль на ТБ (драма) («Анатомія Грей»)

Премія Гільдії акторів, 2006 год
Номінації: Кращий акторський склад драматичного серіалу («Анатомія Грей»); Кращий актор драматичного серіалу («Анатомія Грей»)

Еммі, 2001 рік
Номінації: Кращий запрошений актор в драматичному серіалі («Знову і знову»)
335
А ці обличчя Вам знайомі?:
Прохання, залишаючи коментарі - дотримуйтеся елементарних норм пристойності! Будь-які погрози та образи відвідувачів сайту, нецензурна лайка - видаляються без попередження!
Аладдін
Стріла
Cпільнота
  • ВКонтакте
  • Facebook
  • Moviestape у Facebook
  • Moviestape у Twitter
  • Moviestape Вконтакте
  • Google+
  • RSS стрічка
.
Онлайн кінопортал Moviestape
Зірки кіно - це категорія сайту в якій Ви можете переглянути біографії відомих акторів та режисерів світового кінематографу. Розділ містить в собі багату колекцію фото акторів, фільмографії голівудських зірок з посиланнями на картини в яких вони задіяні для подальшого перегляду онлайн. Надалі планується збирати біографії не тільки акторів, які завоювали величезну кількість глядацьких симпатій, а й тих, хто тільки починає свій шлях у світі кіно.